שאלה בקשר לשחרור ידיים בזמן נגינה

Amiram_e

New member
שאלה בקשר לשחרור ידיים בזמן נגינה

שלום לכל הנגנים הקלסיים. כמו שבטח כולם מכירים, בזמן נגינה, הרבה פעמים ישנם כאבים. המורה שלי מקפיד ללמד אותי לפי טכניקה של יוסי ירושלמי (שכתב ספר על העניין) שאשחרר ידיים לפני ובזמן נגינה. רציתי לדעת איך אחרים מתמודדים עם העניין, כי עדיין אני מוצא את עצמי בזמן נגינה לוחץ יותר מידי או עושה איזה שריר ללא מודעות. אנא שלחו פידבקים עמירם

bralon

New member
השאלה לפי דעתי מיועדת יותר

לפורום כלי הנגינה. ד"א גם לי כואב אחרי שאני מסיים לנגן בגיטרה.

The Exorcist

New member
מוכר ידוע וקורה לי גם אחרי 14 שנה..

אבל אין לי שום דבך להסביר את זה... אני משחרר בתנועות מעגליות ומשחרר את כל השרירים בידיים ככה. אם ממש כואב לי אז אני מפסיק לנגן, משחרר, מחכה כמה שניות וממשיך.

Toccata Fugue

New member
בעיה נפוצה

אבל הכל עניין הרגל... גם לי הייתה בעבר הייתה ת´בעיה הזאת אבל עם הזמן והנסיון זה משתפר מעצמו. כמובן שאתה צריך להשתדל שזה ישתפר. היידים צריכות להיות ממש קלילות, להשקיע כמה שפחות מאמץ ולהוציא כמה שיותר צליל יפה וברור. (תן לי לנחש...באטיוד מס 1 של וילה לובוס אתה מנגן עם יותר מידי לחץ ביד ימין? כי לי זה היה..:)

שאלה למומחים

החל מרופאים למינהם ועד למטפלים בשיטת אלכסנדר. וד"א, אם אתה מתכוון לקחת שעורי אלכסנדר, אני ממליץ שבשלב מסוים תעשו שיעורים גם בשילוב מצב נגינה. ככלל, עם התצברות הניסיון ונמודעות, כמו גם הכושר, אני מאמין שהבעיה תתגמד. אני בד"כ ממשיך לנגן גם כשכואב לי עד שאני לא יכול יותר. זה קורה בעיקר כשאני לא בכושר ושהיצירה קשה וארוכה. אבל! אני מדבר על מיקרים בודדים, או בריכוז קטן. אם התופעה כרונית ונמשכת, צריך לטפל בה היטב, ולא לאמץ את היד יותר מדי, כי עלול להיגרם נזק גדול. אישית יש לי חבר שקרע את עצמו באימונים עד שהוא נאלץ לוותר על נגינה. וההיסטוריה מלאה בכאלו.

למעלה