שאלה בקשר לשימוש בציטוטים של אנשים מפורסמים..

shmulikk10

New member
שאלה בקשר לשימוש בציטוטים של אנשים מפורסמים..

שאלה בקשר לשימוש בציטוטים של אנשים מפורסמים באתר מסחרי.

שלום לעו"ד דורון זיסו ולכולם,
ברצוני לשאול שאלה בקשר לשימוש בציטוטים מפורסמים של אנשים מפורסמים, שחלקם חיים וחלקם כבר אינם איתנו.

אני בונה אתר אינטרנט שיעודו להיות אתר מסחרי עבור תוכניות שותפים ועוד.
בקיצור - לעשות כסף מאתר לגיטימי.
האתר מיועד להיות בינלאומי באנגלית.

כחלק מהתכנים שאני רושם באתר כפרי מוחי, אני מעוניין להשתמש בציטוטים של אנשים מפורסים כגון ביל גייטס, צ'רצ'יל, לינקולן ועוד ועוד... - בדרך כלל ציטוטים קצרים עד בינוניים לשם העברה יותר טובה של המסר.
האם אני יכול לעשות זאת ללא חשש מבעיות משפטיות (לא יודע, אולי מהיורשים שלהם, בדיוק כפי שלאוניברסיטה העברית זכויות על החומרים של איינשטיין) ?
במידה וישנה בעיה, עד כמה שווה להסתכן, שכן אני רואה על כל ציטוט מפורסם אלפי אתרי אינטרנט שמכילים את אותו הציטוט.

האם זה נכון שכ-70 שנה לאחר מות אומר הציטוט - הציטוט נכנס ל-PUBLIC DOMAIN והאם ניתן להשתמש בחומרים שב-PUBLIC DOMAIN גם למטרות עסקיות מבלי לבקש רשות מאף אחד ?

תודה רבה על המענה, בתקווה שיהיה יותר ברור ואוכל להתקדם.
שמוליק.
 
שימוש בציטוטים

1. אתר "בינלאומי" זה אומר מבחינתי, אתר שיש לבדוק את תחולת החוק של כל מדינה ומדינה בה הוא עשוי לקבל קהל גולשים. אם מדובר על 200 מדינות, אז צריך לבדוק את החוק של 200 מדינות. אני מניח שבשלב זה, אתה מתאר לעצמך שלא תוכל לקבל בפורום תשובה לדבי חוקיות הפעולה בכל מדינה בה אתה רוצה לקבל גולשים.
2. גם אם אתה אומר שהאתר רק באנגלית, אתה מדבר על לפחות ארה"ב, בריטניה, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד, ואולי עוד כמה מדינות.
3. חוק זה משהו טריטוריאלי לא אוניברסלי ומשתנה ממדינה למדינה.
4. צריך לבדוק בדיוק מה אתה רוצה להעלות. בדין הישראלי, הבאת מובאות היא פעולה מוגנת, כלומר מותרת על ידי המחוקק ללא צורך בקבלת רשות מבעלי הזכויות. צריך לבדוק האם מה שאתה רוצה לעשות זו אכן הבאת מובאות שהיא כמובן מותרת, ולא העתקה של קטעים מהותיים.
5. צריך לבדוק מה בדיוק מותר על פי החוק של כל אחת מהמדינות המדוברות. בקיצור, אתה צריך חוות דעת משפטית לגבי חוקיות הבאת מובאות בכל מדינה רלוונטית, ולגבי שאלת הגבול בין הבאת מובאות לבין העתקה.
6. לפחות אצלנו אין חשיבות אם המובאה היא מאדם מפורסם או מאדם לא מפורסם.
7. הכלל של 70 צשנה ממותהיוצר הוא מהדין הישראלי, לא בהכרח רלוונטי למדינות אחרותץ יש מדינות שבהן זכות היוצרים מסתיימת אחרי 50 שנה ממות היוצר ויש מדינות בהן היא מסתיימת ב 100 שנה ממות היוצר, צריך לבדוק פרטנית לגבי כל מדינה (אבל זה לא קשור לציטוטים אלא ליצירות) אם הציטוט מותר, אזי ממש לא מעניין מתי הזכות פגה.
8. אתה רואה אלפי ציטוטים מכיוון שרובם נופלים תחת כנפי ההגנות בדינים של המדינות השונות.
9. כשמישהו מפר זכויות יוצרים, אכם הוא צריך לחשוש מתביעות, גם לאחר מות היוצרים, אך אם הוא איננו מפר זכויות יוצרים, הוא לא אמור לחשוש כי תביעות תהינה תביעות סרק.
10. הערכת סיכונים תוכל לקבל רק לאחר שתפנה לעו"ד, תסביר לו מה אתה רוצה לעשות ותקבל חוו"ד משפטית לגבי חוקיות פעולותיך.
 
למעלה