שאלה בקשר לשיער

t w i x i t

New member
שאלה בקשר לשיער

אחרי כמה זמן מתחילת הטיפולים התחיל לנשור לכם השיער בראש ? ואחרי כמה זמן הגיע למצב של קרחת ?
ואחרי כמה זמן התחיל לנשור לכם השיער מהגוף, גבות, ריסים וכו' ?

מיליתו

New member
שיער

לי הוא התחיל לנשור בערך שבועיים וחצי מתחילת הטיפול, והוא לא נשר עד להתקרחות מלאה (אבל די קרוב לזה, כך שפשוט גילחתי את הראש כי הנשירה עיצבנה אותי נורא). שיער מהגוף - נשר לי רק אחרי ההשתלה, שזו כימוטרפיה חזקה מאוד. אני מכירה אישית, מישהי שקיבלה טיפול להודקינ'ס לימפומה, פעם בשבועיים, בטיפול יום, במשך 8 חודשים, ולא נשר לה השיער בכלל!!!

yaldasukar

New member
מה מסתתר מתחת לבנדנה?... ../images/Emo66.gif

בס"ד לי היה לימפומה נון-הודג'קין בחלל בית החזה. במשך 3 חודשים עשיתי כימותרפיה כל שבוע. אחרי שבועיים מהטיפול ה-1 התחיל לנשור לי השיער. זה ממש לא היה כמו שכולם אומרים- שמתעוררים בוקר אחד וכל הכרית מלאה שערות. ממש חששתי מזה וכל לילה ובוקר בדקתי את הכרית- אבל לא היה כלום.. אחרי שבועיים כשהסתרקתי- ראיתי שהנשירה שלי היא הרבה יותר מהרגיל. ואז כבר ראיתי שאני לא יכולה לעשות קוקו או לסרק אותו- בלי שינשור לי מלא שיער. אז עשיתי קוקו ולא נגעתי בו יותר. היה חג (ראש השנה..) אז רק אחרי יומיים הלכתי למכון שעושה פיאות לחולי סרטן- שם גילחו לי את השיער (דווקא אהבתי את איך שזה נראה..
אבל אמי לא רצתה לראות אותי עם קרחת ולא רציתי לזעזע את כולם..)- אז שמו לי פיאה שהדביקו עם דבק מיוחד לראש ויכולתי לחפוף, להסתרק ולהתנהג כרגיל. ורוב האנשים לא הבחינו בכלל שזו פיאה..
קיבלתי את נשירת השיער הרבה יותר טוב ממה שחשבתי כי כבר רציתי להיפטר מהשיער הזה שכל הזמן נשר לי ועיצבן אותי.. אז היה כיף להיפטר ממנו.. (אבל כמובן שעכשיו אני מתגעגעת אליו ורוצה שיגדל כבר...) עכשיו אני 5 חודשים אחרי סיום הכימו' והשיער שלי עדיין קצוץ כזה.. אבל כל יום אני רואה שינוי והוא רואה שהוא גדל וגדל מיום ליום.. בקשר לנשירה של שיער הגוף: בזמן הכימו' (אחרי מס' שבועות)- הייתי חלקה כמו תינוקת.. וזה היה ממש כייפי!
אבל הגבות והריסים התחילו לנשור ממש בסוף הטיפולים (אחרי כחודשיים וחצי...) וצמחו ממש מהר! מקווה שלא כתבתי הרבה מדי.. בכל מקרה, אל דאגה- הכל חוזר בסופו של דבר לקדמותו ואח"כ השיער יהיה הרבה יותר יפה וחזק! המון בריאות ואושר ובהצלחה רבה רבה!!!

yaldasukar

New member
אגב, תוספת קטנה-

בס"ד הגבות והשיער לא נשרו לגמרי! אלא רק קצת. ובכלל- לא אצל כולם זה נושר. הכל תלוי בטיפול ובאדם עצמו והכל אינדיבידואלי. בכל מקרה יהיה טוב...

t w i x i t

New member
חחחח

לא כתבת הרבה מדי.. להפך, בד"כ כולם רושמים ממש קצת כשכל מה שאני רוצה זה שיפרטו כמה שיותר :) גם אני עשיתי פאה בדיוק כמה השיער שלי ואומרים לי שלא ממש מבחינים שזה פיאה למרות שאני לא קונה את זה חח. בכל מקרה תודה על התשובה מקווה שיחזור לצמוח לך במהרה...... ביייי !

yaldasukar

New member
גם אני לא כ"כ קניתי את זה...

בס"ד אבל בסוף הבנתי שביחוד הבנים- אין סיכוי שהם מבדילים...
לא מבינים כלום, תאמיני לי..
סתם.. סתם..
אמן שיצמח מהר.. אם יש לך עוד שאלות/תהיות/טענות- אני פה..

t w i x i t

New member
יוו

זה בדיוק הטיפול שלי יש . גל לי יש הודג'קינס וגם טיפול יום אחת לשבועיים, רק שהטיפול שלי יותר קצר משלה בכמה חודשים.. היה לי טיפול 4, והשיער נושר, אבל מי שלא מכיר אותי לא שם לב שנשר וחברים שלי אומרים שרק אם ממש מתעמקים בזה אז רואים.. אני מקווה שלא ימשיך לנשור יותר מדי. הרופאה שלי אמרה שבמצב שלי יכול להיות שוא רק ידלל ולא יגע לנשירה מלאה. אני מקווה. בכל מקרה אני בינתיים משאירה את השיער שלי ארוך (עד אמצע הגב) ומספריים לא מתקרבות אליי עד שאני אראה שכבר ממש ממש מתחיל לנשור ורואים את זה.

elylan

New member
מממממ

אני לא ממש זוכרת מתי לאחותי התחיל לנשור שיער... הקרחת נהייתה בערך לאחר 5 חודשים מתחילת הטיפול. ושיער מהגוף,ריסים, גבות התחיל לנשור משהוא כמו בחודש שלישי מתחילת הטיפולים. נשרו לה כל הריסים:(.. יום אחד הייתי בבית ספר ובאמצע שיעור היא התקשרה וממש בשימחה "הודיעה" לי שהריסים צמחו!!!!!!!!!!!!!!! זה רק אומר שזה עניין של זמן. בסה"כ כל השיער יחזור לאחר הטיפולים! אה... ועוד משהו... תמיד אני אומרת לאחותי שזה כיף ששיער נושר, ככה אין צורך להתגלח/לעשות שעווה
.צריך-חייבים לראות דברים חיוביים בכל מצב!

למעלה