שאלה בקשר לשירות התשלומים

שאלה בקשר לשירות התשלומים

קראתי את תקנון שירות התשלומים ומצאתי שם שורות המדברות על דרכים אסורות להפצת הבלוג (פרסום בקומונות, פרסום בפורומים, הפצת ספאם והזמנת הגולשים לקרוא). כשכתבתי את הבלוג שלחתי אותו לחברה שלי והיא חשבה (ולמען האמת גם אני ביקשתי...רק כי זה היה חשוב לי...אפילו בכלל אני עוד לא רשומה לשירות התשלומים) שכדאי לשלוח אותו לרשימת התפוצה שלה. למען האמת, מדובר בבלוג (יותר נכון בשיר) שהמסר שלו הוא כל כך חשוב מבחינתי וזו הסיבה שאני מבקשת מאנשים להעביר אותו הלאה לחברים שלהם בדוא"ל (כי אין, לצערי, היום כל כך מודעות לנושאים כאלה). האם זו נחשבת לדרך פרסום אסורה? האם בשל כך אסור לי להירשם לשירות התשלומים? (שהרי ההפצה לא נועדה להגדיל את ה"רווחים" מפני שאני עוד אינני בכלל רשומה, אלא להגדיל את המודעות...). ו..אגב...האם הכניסות שלי נספרות? כי די סביר שאני אכנס לבלוג שלי הרבה, לא?

wranger

New member
../images/Emo118.gif

נראה לי שהכוונה היא לדרכים אסורות שקשורות לתפוז - לא לפרסם בקומונות, לא לפרסם בפורומים (אם כי תלוי גם מה נושא הקומונה/פורום. אם למשל זו רשומה שעוסקת בבעלי חיים, אני לא רואה סיבה למה לא לפרסם בפורום רלוונטי, אם כי במקרה כזה כדאי אולי להתייעץ עם מנהל הפורום במסרים לפני שעושים את זה, רק כדי לוודא שזה בסדר); את "הזמנת הגולשים לקרוא" אני מפרש כאותם גולשים מעצבנים שנכנסים לבלוג אקראי ומגיבים שם משהו בסגנון ":) מוזמן לבלוג שלי, <קישור>" ללא קשר לנושא הרשומה שהם הגיבו אליה; ואת "הפצת ספאם" אני מפרש כמסרים המעצבנים האלה שאני מקבל ממישהו שאני לא מכיר, שראה את הכינוי שלי איפשהו ושלח לי מסר עם קישור לרשומה, רק כדי להרוויח את הכניסה הבודדת שלי כשאקליק עליו. אני חושב שאם מישהו קרא שיר שמצא חן בעיניו והוא רוצה לחלוק אותו עם אחרים, אין בעיה לשלוח להם לינק לרשומה בבלוג שלך. להיפך, אם הקישור הזה ממשיך לעבור הלאה בין חברים, אז זו נראית לי מחמאה חביבה למדי. כל עוד זה לא עובר את גבול הטעם הטוב ומתחיל להישלח ללא הכרה לאנשים זרים דרך כל מיני רשימות תפוצה משונות. אבל זו רק דעתי. בכל מקרה, לגבי הכניסות שלך עצמך - למיטב ידיעתי הן לא נספרות.

טל לוין

New member
הפצת בלוג

אני מסכימה באופן עקרוני עם תשובתו של ידידי המלומד wranger הרעיון הוא שהפורומים והקומונות ישמשו באמת את הגולשים שמעוניינים לדבר ולהחליף רעיונות הקשורים ספציפית לנושא הפורום. הפורום (ולצורך העניין גם הקומונות) לא צריכים לשמש פלטפורמות לפרסום של הבלוג שלך. יש כמה דרכים שתוכלי לעשות זאת - קודם כל בפורום הזה ישנה אפשרות לתת המלצות לבלוגים. צרפי תגיות שתואמות את נושא הרשומה, כך שאנשים שמחפשים רשומות בנושאים מסויימים יוכלו להגיע אליה יותר בנגישות. אני מאמינה שאם תעדכני הרבה את הבלוג שלך בסופו של דבר הרבה אנשים יכירו אותו.... אין קשר לשירות התשלומים. גם ככה המערכת שלנו מסננת החוצה כניסות של בעל הבלוג עצמו. אני מפנה אותך לרשומה בבלוג הבית בנושא תשלומים. בהצלחה! טל

אם מדובר בפורום שאני חברה בו בקביעות

ונושא הרשומה קשור קשר הדוק לנושא הפורום, מותר לתת לינק?

את עושה צחוק?

ברור שמותר לך. מה זה פה, מדינת משטרה או אירן? (אפרופו, לקחו לנו את הפורנו...) במקרה הכי גרוע מנהל הפורום יגיד לך שזה לא ראוי.

טל לוין

New member
אני בדעה דומה

לכל פורום יש מנהל - והוא אחראי על שמירת הכללים שבו. אני ממליצה לך, כצעד מקדים, לפנות קודם למנהל הפורום במסר - לבקש את רשותו. באם תקבלי, תוכלי לכתוב את ההודעה

שאלתי ליתר ביטחון כי תמיד הנחתי שמותר

עד שראיתי את ההודעה הראשית פה, ששאלה לגבי פירסום בפורומים. אוקיי, אני שמחה לדעת שזה בסדר כמו שחשבתי
.

קצת אבסורד שמנהל פורום רוצה את המידע שלך אצלו

אבל לא מוכן שתפרסמי את הבלוג שלך (למעט בחתימה) חייבת להיות סימביוזה הוגנת. חתימה לא תמיד נקלטת בעין של הקורא. זה צריך להיות אינטרס כולל של תפוז במיוחד שגם הבלוג וגם הפורום הוא שלהם.

דנטל

New member
מי אמר שהוא רוצה?

אם כתבת פוסט שיש לו קשר ישיר לפורום זה מאוד פשוט לשלוח מסר למנהל ולשאול אם אפשר להעלות קישור. אם הוא אכן רוצה את המידע שלך אצלו הוא הרי יאשר (הודעה-ממש ולא יסתפק בחתימה). אם הוא לא יאשר, הוא כנראה לא רוצה את המידע.

הפוסט באותו נושא של הפורום

מי שמנהל את הפורום רוצה את מה שאני כותבת בפוסט בתוך הפורום אבל מוכן רק שתהיה ב"חתימה" שלי הכתובת של הבלוג, אם אני רוצה לתת קישור לבלוג שלי בגוף ההודעה - אין הסכמה. כלומר הם רוצים את מה שאני כותבת אבל ללא לינקים לבלוג שלי. זה נראה לי קצת לא מאוזן. אני לא רואה בעובדה שיש כתובת הבלוג שלי ב"חתימה" דבר מספיק כי אנשים מתרגלים לא להסתכל לשם בכלל - לכן אני רוצה קישורים בתוך ההודעה לפוסטים שהם חד משמעית בנושא של הפורום. לא מבינה מה כ"כ קשה לקבל את זה .

דנטל

New member
כל מנהל והמדיניות שלו

אצלי בפורומים אם אין קשר (ואני מדברת על קשר היסטרי ביותר ולא סתם קשר מרומז כלשהו) זה ימחק. בנוסף, גם קשר היסטרי עשוי לא להספיק אם לא ביקשו אישור. זה מאוד תלוי בכל מיני גורמים, בעיקר בתעבורה הממוצעת בפורום שלי. בפורום "מהיר" אהיה פחות ותרנית מאשר בפורום קטן. בפורום בעל נושא ממוקד מאוד אהיה פחות ותרנית מאשר בפורום בעל נושא כללי יחסית. יכולים להיות עוד גורמים שישפיעו על השיקולים שלי. בכל מקרה, המדיניות שאנחנו מנהיגים בפורומים שלנו היא לא סתם גחמה, אלא עומדות מאחוריה סיבות מפה עד הודעה חדשה וכשלא נמצאים במקום שלנו באמת קשה להבין אותנו (גם בתור מנהלת אני לא יכולה תמיד להבין שיקולים של מנהלים אחרים רק בגלל שהם מנהלים סוג אחר של פורום ונתקלים בתופעות שונות מאלה שאני מכירה), לכן באמת שהכי פשוט לבקש את אישורינו במסרים וזהו. אם ביקשת במסר ועדיין לא הסכימו לך - יכול להיות שההפסד כולו שלהם, אבל העיקר שניסית וביקשת ולא "הנחתת" את זה על הפורום. הם לא רוצים - לא צריך
.

דרך אגב, בעניין התשלומים

לא הגיע הזמן להעלות קצת את הסכומים? האינפלציה לא הגיעה לתפוז?

למעלה