שאלה בקשר לשיר בן אדם רגיל

שאלה בקשר לשיר בן אדם רגיל

מה המשמעות של השיר? מיהו האדם בשיר? שלומי סיפר פעם מה משמעות השיר? לפי דעתי מדובר על בן אדם שרע לו ואין לו מה לעשות חוץ מכל היום לעבוד ואז לחזור הביתה לראות טלוויזיה ואחר כך לישון מעט ויש לו הרבה עניינים לסדר-ואולי הוא מותש מדי מכל הבחינות ויש לו רק מישהי אחת שמבינה אותו ואולי היא לא בקשר איתו מה דעתכם אני צודק? אשמח לשמוע עוד משמעויות תודה :)

aybabtu

New member
אני רוצה אני רוצה!

ובכן... בן אדם רגיל זה אולי השיר של שלומי שאני הכי אוהב וגם לי היה משהו מוזר בשיר הזה, בייחוד שזה נשמע מישהו ששר על מישהו אחר ואין לו קשר אליו אבל בסוף הוא אומר-ויש לו רק אותך אז באחת ההופעות הוא הסביר על השיר הזה והוא אמר שזה שיר של ילד שמסתכל על אבא שלו. הוא אמר שזאת הדרך שבה הוא פעם הסתכל על אבא שלו כשהוא היה ילד. ולפני שהוא התחיל לשיר הוא אמר שהיום הוא :) כששאלתי אותו על השיר אחרי ההופעה הוא אמר שהוא דווקא היה בטוח שזה נורא ברור שזה שיר של ילד על אבא... אני חייב לציין שאחרי ששמעתי את השיר שוב אחרי שידעתי מה המשמעות שלו זה האיר לי אותו באור חדש לגמרי והרבה יותר ברור

ומה הנקודת מבט שלך על השיר?

ככה שלומי אמר אבל ידוע כבר שכל אחד יכול לקחת שיר מסוים למשמעויות שונות אתה חושב שאני צודק לגבי המשמעות שכתבתי? הוא מדבר על מישהו שהוא לא רוצה להיות כמוהו אבל בעצם ההוא מדבר על עצמו ועל איך עובר לו היום ועניין עבודה-לא חייב להיות עבודה ממש יכול להיות גם עבודה על דברים אישיים לא? עבודה על עצמך הכוונה ואז שהוא מעביר תזמן הטלוויזיה ויושן רק מעט שעות ואולי מדוכא גם בקטע של הוא לא ישן זה רק נדמה לך הוא פשוט תופס תנומה-נשמע כאילו מי שבבית חושב שהוא ישן אבל הוא לא בקטע של לי זה לא יקרה ולמה הוא מקווה נשמע שהוא יודע שהוא הבן אדם הרגיל וושהוא לא רוצה להיות יותר כזה ויש לו הרבה עניינים לסדר-ואולי הוא מותש מדי מכל הבחינות ויש לו רק מישהו שמבין אותו וואולי הוא לא בקשר איתו או מישהי אחת שמבינה אותו ואוליהיא לא בקשר איתו מה דעתך?

ivis

New member
בפעם הראשונה ששמעתי את השיר הזה

הוא הזכיר לי את ''מהרי נא'' (הילד בן שלושים) של אהוד בנאי. היה לי קצת קשה להתנתק מההשוואה הזאת לתקופה מסויימת.

aybabtu

New member
אני אגיד לך מה...

לפני שהוא אמר את זה אני באמת חשבתי שזה שיר של מישהו שמדבר על מישהו אחר בגוף שלישי ובעצם מדבר על עצמו. כמו ילד מתבגר של אולארצ'יק. אבל הבעיה שלי תמיד הייתה עם השורה האחרונה כי היא לא התיישבה לי עם שאר השיר-ויש לו רק אותך. אבל אחרי שהוא הסביר זה ישב לי פיקס על השיר וממש הסתדר לי אבל למען האמת גם לפני זה לקחתי אותו יותר ברמה של מה שמדובר בו ולא הרבה מעבר. בנאדם שזה התיאר של החיים שלו אבל אתה יודע...כל פרשנות היא נכונה וברגע שאומן מוציא שיר החוצה אפשר לקחת אותו לכל כיוון :)

ivis

New member
כי גם במה שכתבת יש הגיון..

וגם מה שכבר אמרו כאן, ברגע שאומן משחרר יצירה, כל אחד יכול לקחת אותה לאן שהוא רוצה. אם זה מה שאתה מרגיש שהוא אומר, אז זה מה שהוא אומר.

למעלה