שאלה בקשר לשיר "הנה הנה"

שאלה בקשר לשיר "הנה הנה"

במומה רשום: "ב-1975 הקליט כספי גרסה ראשונה (ושונה) ל"הנה הנה"". אני מכיר רק גרסה אחת לשיר. הגרסה שמופיעה ב"הפעמון" היא לא המקורית? ואם כן, איפה (אם בכלל) ניתן להשיג את המקור?

Shykedmi

New member
האמת שגם אני לא מכיר

אם מישהו מכיר, זה יהיה מעניין לשמוע על זה.

סלויון

New member
נכון

הגרסה הראשונה הוקלטה לגלי צה"ל לאחר שמתי ואהוד מנור זכו, כל אחד לחוד, בפרסים בגין עבודתם בשנת 1974. לראשונה בקריירה שלהם הם כתבו שיר יחדיו, לאחר שהתיישבו ליד הפסנתר בביתו החדש דאז של מנור בתל אביב. הגרסה המקורית מוצלחת פחות מזו שמוכרת לנו, אבל הרבה פרטים אני לא יכול להוסיף היות ונדמה לי ששמעתי אותה רק פעם אחת. יש כמובן מי שברשותו הגרסה המקורית...

caspit

New member
אני לא בטוחה שמה שיש לי

(ומה ששמעת אצלי) זו הגרסה המדוברת. קשה לי מאוד להאמין שהגרסה הזו שוחררה לרדיו. בכל אופן, יש ברשותי הקלטה שקדמה להקלטה המוכרת. וזה... די גרוע, איך לומר...

פוזנא

New member
../images/Emo92.gif אולי תוכלי להעלות קצת..

רק בשביל לספק את יצר הסקרנות...

תודה לכל העונים

אז לפי מה שאתם אומרים, יש בעצם 2 גרסאות שקדמו לגרסה המוכרת? גרסה שהוקלטה לגל"צ, וגרסה שיש לך?

caspit

New member
אני לא יודעת אם מה שיש לי זה

מה שהוקלט לגל"צ או לא. באמת הגיע הזמן לשאול את מתי.. אני אחזור עם תשובה.

caspit

New member
../images/Emo26.gifשאלתי את מתי, והתשובה../images/Emo36.gif

היא שאכן מה שיש לי זה מה שהוקלט ויצא לגל"צ. פעם השמעתי את זה למתי והוא התחלחל. הוא סיפר לי (עכשיו) שזמן קצר לאחר שזה יצא, יצא גם התקליט ומיד הוא שלח את הגרסה מהתקליט. לפוזנא - זה לא כל כך יעניין אותך, כי הליווי הכלי הוא בעצם אותו ליווי רק ללא כלי נשיפה וכלי מיתר. את תפקיד החליל בפתיחה מתי מבצע ב..שריקה, והשירה היא הבעייתית. פשוט נוראית, כמה שקשה להאמין את זה על מתי.

למעלה