שאלה בקשר לשמן עץ התה

שאלה בקשר לשמן עץ התה

שלום. לפני יומיים התחלתי להשתמש בשמן עץ התה נגד אקנה. היום נתקלתי בכמה מאמרים וכתבות המזהירים מפני השימוש בשמן מאחר והוא עלול לגרום לגירויים ופריחה, לפחות כשמשתמשים בו בצורתו הנקייה. אני אכן השתמשתי בשמן הטהור אך לא ראיתי כל תגובה אלרגית (למרות שיש לי לא מעט אלרגיות ידועות), וכן ראיתי שיפור במצב הפצעים. השאלה היא - האם כדאי לי להפסיק להשתמש בשמן לגמרי למרות שלא היתה תגובה אלרגית עד עכשיו? האם התגובה יכולה להופיע רק אחרי כמה ימים? האם שימוש בשמן מדולל (1:10 עם שמן זית למשל) פחות מסוכן? תודה רבה.

שמן עץ התה

אכן יכול לסייע לבעית האקנה אך חשוב להשתמש בו נכון. שימוש ישיר של השמן על העור מסוכן !!! ומקובל רק בטיפול בפטריה עקשנית, בטח לא בעור הפנים. מומלץ לשלב אותו בסבון או בקרם, שימוש בשמן נשא כמו שמן זית על עור שמן ואקנתי, לא מתאים לעניות דעתי. אשמח לעזור. ערב נעים, הילה

תודה רבה!

העור לא שמן והאקנה לא חמור. רק כמה פצעים פה ושם. ניתן להשתמש בכל קרם או שאם העור לא שמן - שימוש בשמן זית זה בסדר? תודה.

הי

אני מבינה שאת מעונינת לטפל בעצמך לבד וזה בסדר, אבל חשוב שהטיפול יהיה נכון. תוכלי לנסות שמן זית כבסיס ו- 1% של שמן עץ התה מהול בתוכו. חשוב שגם איכות השמנים תהיה טובה. באופן אישי אני לא מוצאת לנכון למרוח שמן על הפנים כתחליף לקרם (בטח לא ביום) ומעדיפה קרם שמרכיביו מגוונים והוא מעניק לחות, גמישות והזנה. כל אלו מתקבלים משילוב של מספר גורמים, בינהם שעוות, שמנים מוקשים, שמנים אתריים, תמציות צמחים ולא נשכח מים... לגבי האקנה, גם אם יש מעט פצעים, צריך לטפל בהם נכון. אקנה הינו מצב של חום ורעילות שקיימים בתוך הגוף - כך בכל אופן מסתכלים על אקנה ברפואה המשלימה - וסביר להניח שאם יש כמה פצעים, יצאו נוספים אלא אם נסלק את החום והרעילות החוצה מהגוף. במצב של אקנה (קל וקשה) הטיפול החיצוני הינו טיפול משלים ולא עיקרי. בהצלחה לך. הילה

שוב - תודה רבה! ../images/Emo13.gif

אני יודעת שהטיפול החיצוני - הקוסמטי - הוא רק חלק (ולא החלק העיקרי). יש לי קצת ידע בצמחי מרפא, וניסיתי כמה לטיפול באקנה. כרגע אני לוקחת גם זרעים של "שיח אברהם" (לאיזון הורמונלי, שהוא בעייתי אצלי בלאו הכי) ותה של "תלתן אדום". אני יודעת שלראשון יכול לקחת לא מעט זמן (עד חצי שנה אפילו) כדי להשפיע. בינתיים ראיתי השפעות שלו אצלי, אבל לא בנושא האקנה. התלתן האדום... לא ברור אם הוא משפיע בכלל בעניין הזה (אצלי), אבל לפי מה שראיתי אכן יש לו השפעה טובה על תפקודי הכבד, מה שיכול לתרום לשיפור סילוק וניטרול הרעלים בגוף. תודה לך!

הי שוב...

שמחה לשמוע שאת מטפלת בעצמך באמצעות צמחי מרפא
לגבי Vitex - שיח אברהם מצוי, השפעתו (אם החומר שקיבלת איכותי והתמצית היא תמצית תקנית) תוך שלושה חודשים את כבר אמורה לראות לשינוי אם לא להיות במצב של איזון מבחינה הורמונלית. אם לא כך העניין, שווה לשקול שינוי מסויים בפורמולה ואולי הוספה של צמח או שניים שיתאימו למצבך באופן ספציפי כמובן. לגבי Trifolium - הוא התלתן האדום, אכן פעילותו מתמקדת בפינוי וסילוק רעלים מהגוף ומאחר ואקנה מוגדר בחלק גדול מהמקרים כמצב של חום ורעילות, הוא חיוני לטיפול. בהצלחה חומד.

למעלה