שאלה בקשר לשמנת מתוקה: איך להכין בבית, במקום לקנות ?

oritta17

New member
שאלה בקשר לשמנת מתוקה: איך להכין בבית, במקום לקנות ?

 

raya

Well-known member
הכנת שמנת מתוקה ביתית
כתבתי בחלון חיפוש של גוגל וזו אחת התוצאות.
זכרתי שהמרכיבים הם חלב וחמאה - ובקישור יש כמויות והוראות הכנה.
בהצלחה!
רעיה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2544207[/URL]
 

oritta17

New member
עדיף ממישהו בפורום שכבר הכין ,,

לא בא לי להשקיע בשביל לזרוק לפח.
האם מישהו יודע לגבי החלב: האם החלב צריך להיות רתוח ופושר, או ממש חם רותח ?
כי הבלנדר מזכוכית, וחלב רותח לא ממש טוב בשבילו .
 

נטעליג

New member
אני מבינה שיש לך שאלות שאת רוצה לשאול בזמן אמת אבל

אם חשוב לך מתכון בדוק תוך זמן מסויים ולא עונים לך,, בחיפוש המתקדם בפורום אפשר למצוא כמה הודעות בנושא מלפני שנים ובאחד השרשורים יש\היה מתכון של אודטה.
 
שמנת ממוחזרת

לפני שנים כשהשמנת המתוקה היתה מצרך נדיר במקום מגורי, עשיתי את התרגיל של "מיחזור שמנת" לא אחת.
המתכון המדוייק הוא בדיוק כמו בקישור שרעיה העלתה. את יכולה להמתין כמה דקות עד שהחלב לא יהיה ממש רותח לפני שאת מבלנדרת אבל הרעיון הוא ליצור אמולסיה שבו השומן מתמזג עם הנוזל.
הקירור ממש קריטי וגם כך הצלחה לא מובטחת ב 100% . וודאי לא בנסיונות הראשונים. מה שנהגתי לעשות הוא לא להמתיק לפני ההקצפה אלא להמתין ולראות אם זה מקציף ורק כשנוצרה קצפת להמתיק. כי אם זה לא הצליח, המשכתי להקציף עד ששוב התפרק לחמאה וחלב. במקרה כזה אפשר לחמם את המסה שוב, שוב לקרר יממה ולהצתחיל מהתחלה.
היום לא עולה על דעתי להתעסק בזה כששמנת עמידה על המדף כל כך זמינה.
 

oritta17

New member
תודה רבה.אך הסיבה שלי היא לא בגלל מחסור בשמנת במרכולים, אלא,

זו החלטה להימנע מנזק התוספים והמייצבים,שמכניסים לשמנת הקנויה.
אנסה לפי המלצתך,להמתין מעט עם השמנת הרותחת,ורק לאחר כמה דקות לערבל.
&nbsp
תודה.
 

oritta17

New member
אין אישור ממשרד הבריאות לתוסף,,

שמוסיפים לשמנת-המתוקה, שהוא חומר מתחלב בשם ‭E433‬ ,
במשרד הבריאות לא מאשרים אותו,מזה 7 שנים, אבל היצרנים ממשיכים להוסיפו לשמנת המתוקה.
כמו כן משתמשים בשומן טראנס הידוע כגורם לנזקים ללב,כאשר בדנמרק נאסר כבר מזמן להוסיפו למזון.
ויש גם עוד כמה חומרים מלאכותיים,שגם הם לא מוסיפים לבריאות הגוף,והם רשומים באותיות קטנטנות שקשה לקרוא.
לעומת זאת, בהכנת שמנת -ביתית ,כמובן שאין את אותם חומרים מלאכותיים.
 
E433 קיים רק בשמנת תנובה...

בחברות אחרות שמייצרות שמנת כמו טרה ויוטבתה אינו קיים
וגם לא שלל חומרים נוספים שקיימים בשמנת תנובה.

אם משרד הבריאות אוסר על שימוש בחומר מסוים הם לא יעזו
להשתמש בו, אם משתמשים כנראה שאין איסור.


אבל אם את חוששת נסי להכין בבית, כמעט בטוח שלא תצליחי
להכין שמנת להקצפה כי צריך קצת מיומנות, שמנת לשימוש אחר
אין בעיה להכין.
 
למעלה