שאלה בקשר לשעות עבודה בזמן הריון

צופיה**

New member
שאלה בקשר לשעות עבודה בזמן הריון

קראתי שבתקופת ההריון ניתן להחסיר 40 שעות עבודה לשם בדיקות למעקב הריון. שאלתי היא איך אני רואה שבאמת לא הורידו לי שעות אלו? אני עובדת משרה מלאה. מה?? הם יושבים ורושמים בצד בכל תקופת ההריון של כל אחת כמה החסירה ???? ככה סופרים לכל אחת בכל 9 החודשים????

מיה :)

New member
את עובדת על משכורת קבועה?

אם כן, פשוט תעקבי אם מורידים לך ימי חופש מיותרים! אם את לא נעדרת הרבה, אין להם שום סיבה לספור לך שעות (אלא אם כן זה משהו בגנים של הבוסים שלך
)

צופיה**

New member
המשכורת פחות או יותר קבועה, כלומר

אני מדווחת שעות כל יום - מתי הגעתי ומתי הלכתי. אני חייבת כל יום 9 שעות. לאחרונה אני לא עושה שעות נוספות - אין לי כוח לעשות מעבר ל-9 שעות, הימים קצרים וצריך לנקות , לבשל וכמובן להנות קצת ולא להשתעבד לעבודה.

40 שעות... תיקון קטן

בוקר טוב... 40 השעות המאושרות לצורך מעקב הריון מנוכים מימי המחלה ולא החופשה.

צופיה**

New member
אז בכל זאת זה מנוכה ויורד ממני....

אז איזו הטבה זו אם גם ככה אני יכולה לדווח מס´ שעות שהם יחשבו כמחלה???

מיה :)

New member
את טועה, יקירתי

לא מנכים את השעות האלה משום מקום, אלא אם כן חרגת מהמותר, ואז אולי מנכים מימי המחלה... יש חוקים!

פוגית

New member
יש קישור בתפוז

יש קישור בתפוז עצמו לחוק המתייחס להריונית (דרך קישורים, הכותרת היא: זכויות נשים בהריון ולאחר לידה). הקישור מוביל לאתר של ויצו, לחלק שמציג את זכויות הנשים. ובכל זאת, הינה שוב הקישור: (וגם תודה לטל, שבטח שמה את זה שם)

פוגית

New member
והינה החוק

40 שעות שאינן מנוכות מימי מחלה או ימי חופשה. 40 שעות לצורך בדיקות. ודרך אגב, יש קישור לחוק המלא לזכויות האישה בהריון ולאחר הלידה בתפוז (אפשר להגיע דרך הקישורים). והינה הלינק בכל זאת ותודה לטל שבטח שמה אותו שם.

פוגית

New member
סליחה על הריבוי בתגובות-בעיית מחשב

היתה לי בעיה במחשב ולא ידעתי שההודעה נקלטה. טל, את יכולה להסיר את הכפילויות?

ashlaya

New member
במידה ולא מנצלים את השעות?

ידוע לכן אם יש תגמול על זה? ומה קורה שלא מאשרים חיסורים בעבודה? אפשר לנצל את השעות האלה לקראת סוף ההריון בבת אחת? מישהי יודעת??????

נשמי

New member
אם בחוקים עסקינן אז לידיעתכן

היום עבר בכנסת חוק שבו זכויות הוותק, קרן השתלמות וכל הזכויות שיש לעובדת נמשכות ברצף גם בתקופת חופשת הלידה - דבר שלא היה קודם אם משהי מתענינת אצרף את החוק

anat_i

New member
ושוב... שיחזור הודעה מהבוקר

אין תגמול על שעות לא מנוצלות. ולדעתי מקום העבודה לא יכול לא לאשר חיסורים, שכן זה קבוע בחוק וזאת תהיה עבירה על החוק. לגבי ניצול השעות בבת אחת - ניתן לנצל את השעות האלה רק עם אישור מהמרפאה בה ביקרת או הרופא אצלו היית ולכן אם יש לך אישור מתאים, את יכולה לנצל בבת אחת.

למעלה