שאלה בקשר לשרירי בטן

student122

New member
שאלה בקשר לשרירי בטן

היי, אני לא עושה ספורט ומשתדלת לאכול בריא, ויש לי מבנה גוף רזה. רציתי לדעת איזה תרגילים אני צריכה לעשות על מנת לחזק את הבטן ושיווצרו לי השקעים האלו לאורך הבטן? ובהנחה שאני מתמידה בתרגילים תוך כמה זמן מתחילים לראות תוצאות? תודה

oridoron77

New member
שלום לך

איזה סוג ספורט את עושה? על מנת לחזק את הבטן, צריך לבצע תרגילים שיחזקו אותה (בצורה ישירה או עקיפה). על מנת להשיג ת השקעים שאת מחפשת, את צריכה להוריד אחוזי שומן, כיוון שחיזוק שרירי הבטן לא יעזרו כאן. בשביל זה צריך להיות במאזן קלורי שלילי (ממליץ לך להיוועץ עם תזונאי\ת). אורי

student122

New member
אני לא עושה ספורט

בגלל זה שאלתי מה מומלץ לעשות, איזה תרגילים... יש לי 15 אחוזי שומן וממה שאני יודעת אצל נשים זה סביב ה-20. אם אני מתחילה לעשות תרגילים יש סיכוי לראות את השרירים הנכספים?

oridoron77

New member
אז ככה

דבר ראשון, מתנצל, כנראה לא הבנתי נכון. תרגילים שאפשר לעשות: 1. כפיפות בטן כאשר הרגליים נטועות חזקת בריצפה (ברכיים כפופות באיזור ה30-45 מעלות), עולים למעלה כאשר הצוואר מסתכל מעלה, והגוף מנסה לבצע כיפוף מלא (מזכיר תנועת עובר, רק חשוב שהראש כאן לא יצטרף לתנועת הכיפוף אלא ימשיך להסתכל למעלה). אם תעשי את התרגיל בצורה מדוייקת, את תרגישי את שרירי הבטן בצורה חזקה. המטרה של התרגיל היא להצליח לעלות כמה שיותר, מבלי לאבד את האחיזה החזקה בקרקע של כפות הרגליים. 2. שכיבה על הצד, כל הגוף ישר, מרפק נכנס מתחת לקו הכתף בו ישר (הזרוע צריכה ליצור 90 מעלות עם הקרקע), ומעלה את האגן למעלה באויר בצורה סטטית 10 שנ', ולאחר מכן בצורה דינאמית (כלומר עליית אגן והורדה איטית של האגן). 3. בשכיבה על הבטן, ידיים לצידי הגוף (באיזור האגן כאשר כף היד מופנה לכיוון התקרה), פשיטת גו. כאן למעשה קבוצת השרירים הנגדית לבטן עובדת, כאשר פלג גוף העליון מנסה להתרומם לבדו. הסיכוי לראות את השרירים של הבטן עקב עבודה שלהם, הם לא כאלה גדולים אני כנה איתך. לנשים בייחוד יש נטייה לאחוז שומן גבוה יותר מגברים. לכן ההייתי לוקח בעירבון מוגבל, מכשיר שנתן לך אינדקציה של 15% שומן... בהצלחה אורי

student122

New member
אוקיי, תודה רבה!

אז בעצם כל הנשים שרואים להן את השרירים זה בגלל שהן מאוד רזות?.... איזה דכאון!

oridoron77

New member
בכלל לא..

המראה הכללי של נשים שמתאמנות טובה בהרבה יותר מאשר כאלה שלא (להוציא בפרט גנטיקה). רקמת השריר הופכת לנוקשה יותר (טונוס שרירי) שנותן לכל החלקים בגוף להיראות מוחזקים יותר. בשילוב עם עבודה על שרירי הCORE, הגוף מוחזק הרבה יותר נכון. חוצמזה שנשים עם ריבועים בבטן, זה דבר שכמעט לא רואים היום, אפילו לא אצל הדוגמניות (שלא מהוות תמיד אינדקציה למראה שהרגע הזכרתי). אורי

למעלה