שאלה בקשר לתהילים

שאלה בקשר לתהילים

האם אסור או מותר להמשיך לקרוא תהילים בחצר לאחר שהתחלתי לקרוא בבית, ואחרי שגמרתי את הפרק בחוץ אז להמשיך לקרוא בבית.?

כלומר, לקרוא כמה פרקים של יום ספציפי, ואחרי זה לקרוא את הפרק הבא בחצר, ואחרי שגמרתי אותו, אז לחזור לקרוא את הפרקים האחרים בבית.

את השאלה הזאת אני שואל, כי לפני כחודשיים ביום שבת, חשתי לא בטוב והחלטתי לקרוא תהילים בשביל לחוש יותר בטוב. כעבור שבוע החלטתי שוב בשבת לקרוא תהילים, והפעם לרופאת בת אחי. וקראתי בספרון קטן. ומה שאני, לא ראיתי זה שבין כל הפרקים יש גם על שבירת יד.

ולמחרת היום, אימי נפלה, ונהיו לה 2 השברים ביד, ובצוואר האגן. ולקחתי שוב תהילים לקרוא, אך הפעם לקחתי ספר גדול, ושם כל האותיות גדולות יחסית לספר קטן. לכן נלחצתי שאולי זה מזה. אחיות ואמא שלי ואחות של אמא שלי אמרו לי שסיבה להלחץ מזה, אין.

ובכל זאת כשאני קורא תהילים בשבת, אני נמנע לקרוא את זה בבית. אתמול אמא שלי חזרה הביתה, לאחר חודש וחצי של בית חולים ושיקום, כאשר התפקוד שלה עדיין בשלבים ראשונים.

והיום קראתי תהילים לשבת בבית, וכשהגעתי לשבירת יד, יצאתי לחצר, ואחרי זה חזרתי הביתה, וקראתי עד שגמרתי.

איתי179

New member
תגובה

שאלה:
האם אסור או מותר להמשיך לקרוא תהילים בחצר לאחר שהתחלתי לקרוא בבית, ואחרי שגמרתי את הפרק בחוץ אז להמשיך לקרוא בבית.?

תשובה:
מותר

קליטו

New member
אחד הרבנים מתקופת הגאונים גילה

שיש סגולות בתהילים, ויש תהילים שהם מסודרים לפי דברי אותו גאון. יש רבים הסוברים שאין להגיד פרק תהילים מסוים במיוחד כדי לרפא את היד לדוגמא, אפשרי להגיד פרקי תהילים ומתי שמגיעים לפרק מסוים אז לכוון לרפואת היד, ודאי שפרקי תהילים בבית עשוי להביא לבית ולכל העולם שפע ברכה הצלחה ורפואה וכל טוב.
אין לייחס מקרה מסוים למעשה מסוים, אם כי תמיד רצוי להרהר בתשובה ולתקן את דרכינו

למעלה