שאלה בקשר לתואר-לפיזיקה

שאלה בקשר לתואר-לפיזיקה

האם קיים מסלול -מציונות?אם כן מה הם הדרישות ( פסיכו/בגרות), והאם יש -אפשרות לקבל מלגה ?
תודה מראש לעוזרים בברכה נתנאל.

Schrodingers Dog

New member
למה אתה מתכוון

שאתה אומר מסלול מצויינות?
&nbsp
בקשר למלגות בכל אוניברסיטה יש מלגות גם למצטיינים וגם לבעלי רקע סוציו אקונומי נמוך.
באופן כללי הדרישות לקבלה לתואר בפיזיקה נמוכות: משהו כמו 550 בפסיכומטרי, חלק מהמקרים לא צריך גם בגרות בפיזיקה - אני למשל נרשמתי ולא היה לי בגרות.

שמעתי מאיזה חבר מהרשת -שקיים דבר כזה

שיש,מסלול מציונות אני חושב בעברית( בזמנו הוא העלה את הקישור אם אותו מסלול מציונות),וזה עניין אותי, וכתוב
שם שצריך-פסיכו -700-720 ובגרות 110 וכתוב -שזה מיעוד לאנשים בעלי-יכולת ראלית גבוהה במיוחד,בגלל זה אני שאלתי פה כי אולי אתם
מכירים מסלול כזה, אז סתם רציתי לשאול אותכם אם קיים מסלול כזה,וממה שאני - מבין ממך לא קיים מסלול מיוחד?

עוד שאלה איך ניתן לקבל מלגה?,כלומר מה הדרישות שאתה צריך לעומד בהם ,על מנת לקבל את אותה מלגה?
אם אתה בא מצב ציו- אקונומי טוב ואין לך בעיות כאלו?,למשל אני רוצה לקבל מלגה-כי אני לא רוצה להסתמך על המשפחה.
ויודע,שהיה לי קשה לבד -לעמוד בשכר דירה/ והוצאות מסביב לכן זה יכול לעזור לי,אז אצלי לא קיימת האופציה הזאת.
אז,מה אני יכול לעשות על מנת שאני יקבל את המלגה?, איך זה הולך?,אני צריך להוכיח את עצמי בתואר -עצמו?, כלומר

להיות מצטיין ורק אז אני מקבל?,או שכבר מהתחלה אני יכול על סמך הציונים בבגרות בפיזיקה או שאין קשר?, אשמח לתשובה.
אני שואל גם -בשבילי ( כי אולי אני ימשיך מפיזיקה למדעי המוח הבנתי- שזה אפשרי וזה דווקא מסלול טוב שיכול לעזור לי ככה
אמרו לי),וגם אני - אני מברר בשביל -חבר שלי שהוא יותר סגור על עצמו, והוא - רוצה להיות פיזיקאי- וזה החלום שלו.

Schrodingers Dog

New member
אוקי

זה שאני לא מכיר לא אומר שזה לא קיים.
&nbsp
בכל אוניברסיטה יש גוף שמטפל במלגות. שם צריך להתעניין לגבי מה התנאים, איך מקבלים וכמה. בקשר לסטודנטים מעוטי יכולת אז צריך להצהיר במה ההורים עובדים, כמה הם מקבלים, האם הם יכולים לעזור או לא ולמה, האם אתה עובד, כמה אתה עובד. ואז מחלקים את זה לפי מי שצריך יותר ומי שצריך פחות. יש כל מיני מלגות ליוצאי מדינות מסוימות, יש לחיילים קרביים יש מגוון עצום של מלגות שאפשר למצוא ולנסות לקבל.
&nbsp
בקשר למלגות הצטיינות אז חלק זה אם אתה בא עם נתונים טובים וחלק זה על סמך הציונים בלימודים עצמם.

תודה עזרת לי

אני במצב הפוך שאני לא בא מצב אציו -אקונומי נמוך אפילו להפך,אלה שאני לא רוצה לבקש עזרה מהורים, ורוצה להסתדר
בכוחות עצמי,תודה לך אני ינסה לברר עוד בקשר למסלול-מציונות.

Dehumanizer

New member
באת"א יש תוכנית מחקרית למצטיינים בפיזיקה

ראה: http://go.tau.ac.il/excellence_physics
כפי שניתן לראות, ציון ההתאמה צריך להיות גבוה (720) וגם יש ראיון קבלה.
נושא המלגות הוא די גדול וגם לא מתאים לפורום הזה. באופן כללי, יש הרבה ארגונים, קרנות וגופים שיכולים להעניק מלגה. זה תלוי בבעיות שיש או שאין לך, בנתונים האישיים ובהישגים. יש המון פרמטרים, ואני מאמין שאם תחפש בגוגל תמצא את המלגות שמתאימות לך.
&nbsp

תודה רבה

נראה לי שעל זה הוא דיבר,עזרתם לי אני אראה לו חג שמח.

למעלה