שאלה בקשר לתווים

cameled

New member
שאלה בקשר לתווים

לא מזמן התחלתי ללמוד תיאוריה בגיטרה בכוונה של להשקיע כמה שצריך ולדעת את כל הנושאים שקשורים לתיאוריה בגיטרה בצורה כמה שיותר מושלמת אחת הבעיות שנתקלתי בהם היא כזאת, כשאני קורא תווים ומצויר לי לנגן את התו מי למשל אז איך אני יודע לאיזה מי הם מתכוונים על הגיטרה יש לא מעט ולא הגיוני שלכל תו בגיטרה בכל מיתר ובית כלשהו יש ציור משלו אז איך מזהים איזה תו לנגן ואיפה? עוד שאלה היא בשביל מה יש את המפתח סול לפני כל חמשה? מה המטרה שלו והאם יש עוד מפתחות? ודבר אחרון אני ישמח אם תוכלו להמליץ לי על ספרים שמלמדים תיאוריה בצורה המלאה והטובה ביותר שאתם מכירים. תודה מראש.

Molchansky

New member
תשובות

יש אוקטבות שונות במוזיקה, מי נמצא בכמה אוקטבות אתה צריך לדעת לזהות באיזה אוקטבה המי שכתוב ואותו לנגן בגיטרה באוקטבה המתאימה. בגיטרה אם אני זוכר נכון התווים שכתובים הם באוקטבה אחת גבוה יותר ממה שנשמע במציאות. כלומר אם כתוב דו באוקטבה 4 בעצם מה ששומעים כשמנגנים זה דו באוקטבה 3 טזה כדי שיהיה יותר נוח לכתוב לגיטרה בלי הרבה קווי עזר מתחת לחמשה של מפתח סול ובלי לכתוב ב-2 מפתחות. יש עוד מפתחות, מפתח סול הוא בעצם של אוקטבות גבוהות יותר יש את מפתח פה של אוקטבות נמוכות יותר ויש את מפתח דו שמשלב בין שניהם. הסיבה שמצוייר מפתח היא כדי שתדע באיזה אוקטבה כל תו שאתה אמור לנגן. אני ממליץ לך ללמוד עם מורה אבל בכל אופן, יש כמה חנויות שאתה יכול לדפדף בספרים שלהם: כלי זמר, מרום, "פרום" אלה חנויות שיש בהם ספרי תווים וספרי לימוד.

cameled

New member
איך

אני אמור לזהות באיזה אוקטבה זאת לפי השמיעה? כמה סימנים בכלל יש לכל תו? אני מכיר 2 לכל אחד... מה זאת בעצם אוקטבה מה היא מכילה ומה זה אומר בעצם? למדתי עם מורה שנה אבל הוא לא לימד אותי תיאוריה והרבה יותר נוח לי ללמוד את זה בעצמי

Molchansky

New member
זה בעייה להסביר באינטרנט

אתה צריך ללמוד גם לפי שמיעה לזהות את האוקטבה וגם לפי מיקום על הגיטרה לעומת איפה כתוב בתווים מה זאת אומרת אתה מכיר שני סימנים לכל תו? אוקטבה מכילה את 12 הצלילים, דו, דו#\רהb, רה, רה#\מיb, מי, פה, פה#\סולb, סול, סול#\להb, לה, לה#\סיb, סי,דו. #=דיאז=העלאה בחצי טון. b=במול=הורדה בחצי טון. יש כמה אוקטבות. שוב, אני ממליץ ללמוד עם מורה. ושוב אם אתה לא רוצה, תקפוץ לחנויות שהזכרתי תחפש ספר.

cameled

New member
לא התכוונתי

שאני מכיר 2 תווים אלא התכוונתי שאני מכיר 2 ציורים על החמשה לכל תו למשל לה על החמשה ולה מתחת לחמשה עם 2 קווי עזר... אבל יש הרבה יותר מ2 לה על הגיטרה אז מה עם כל השאר? הכל משמיעה צריך לפענח?

Molchansky

New member
תקח את מה שאתה מכיר

ומשם תמפה את זה על החמשה למעלה ולמטה תעבור תו תו, אחר כך זה יהיה לך כבר רשום ורק תצטרך לזכור את זה. אין קסם.

Molchansky

New member
דרך אגב

גיטרה כותבים אוקטבה מעל איך שזה נשמע. בגלל שגיטרה יורדת יותר נמוך מהחמשה של מפתח סול וזקוקה לעוד קווי עזר, אז כותבים אותה אוקטבה מעל מה שנשמע וככה לא צריך להשתמש בהרבה קווי עזר או בעוד מפתח. כלומר כשאתה מנגן את דו אמצעי (לפי מפתח סול קו עזר אחד מתחת לחמשה, דו באוקטבה 4) בעצם הצליל שמופק מהגיטרה הוא דו באוקטבה 3. ושוב אני ממליץ לך לקפוץ לאחת מהחנויות הבאות ולבקש מהם ספר ספציפי: "פרום" - סימטת בית השואבה (צמוד לאלנבי בתל אביב). מיוזיק בוק שופ - יש להם אתר באינטרנט, אפשר להזמין דרכם גם ספרים שלא מופיעים באתר. "מרום" - נמצאים ליד הדי-מול בבורסה ברמת גן. כלי זמר - כל סניף, רצוי להתקשר לברר לפני. בכל אופן אני ממליץ ללמוד עם מורה, אבל זו בחירה שלך.

למעלה