שאלה בקשר לתזונת תינוקות.

Levinzone

New member
שאלה בקשר לתזונת תינוקות.

יש לי ילדה בת 3 חודשים שנגמלת מיניקה. אני מתלבטת אם לתת לה סימילק צמחי (איזומיל), או סימילק חלבי (רגיל). מה מומלץ לדעתכם ע"מ למנוע מחלות בדרכי הנשימה? תודה -שי-

מיכל153

New member
מנסיון צמחי יותר טוב, אבל סימילק

יותר כבד לבטן. אני מעדיפה מטרנה צמחית. ביי מיכל153

דיאנה1

New member
עדיף תחליף חלבי. הצמחי מכיל חומרים

דמויי הורמון שהשפעתם על תינוקות עדיין אינה ידועה. אין טעם לתת מראש צמחי כדי למנוע אלרגיה, כי ילדים רבים שאלרגיים לחלב אלרגיים גם לסויה. אם את שואלת מה המזון הטוב ביותר למניעת בעיות בדרכי הנשימה ובכלל - זהו חלב אם כמובן. גם אם את לא מניקה את יכולה לשאוב ולתת בבקבוק.

בגלל הגזים וכאבי הבטן../images/Emo4.gif

עברנו לסימילאק איזומיל..ורק לפני חודשיים התחלנו עם הסימילאק הרגיל..

יונית ש

New member
רק איזומיל - סימילאק צמחי

רק זה פתר לנו את כל בעיות הגזים. ובכלל מאוד מומלץ לא לתת חלב בשנה הראשונה לילד. כדי למנוע בעיות בדרכי הנשימה, ליחה, סכרת ועוד המון המון דברים קומים. נכון שהסימילאק נמס קצת יותר קשה מהמטרנה. אבל הוא האוכל המומלץ על ידי הרופאים. בתאבון יונית

תזונת תינוקות

כמו שציינו מעליי, אם אין רגישות עדיף להתחיל עם תחליף חלבי ולא צמחי כי הוא עשוי להיות רגיש גם לסויה. דבר נוסף, הסויה מעכבת ספיגת מרכיבים או גורמת להם להיספג פחות טוב. אם תשווי שתי אריזות חלבי מול צמחי, תראי שבסויה יש כמות רבה יותר בחלק מהרכיבים כי הספיגה פחות טובה. אצלנו בבית, אחרי ניסיונות רבים, המטרנה הייתה מועדפת. הילדים לא סבלו איתה מגזים. וחוץ מזה, זה מוצר ישראלי

דיאנה1

New member
ואני שמה פה כוכב כדי שישימו לב ../images/Emo41.gif

חיפשתי גם את התשובה של דר´ לובין, ולא הצלחתי למצוא... אז כל אלו שחושבות שסויה עדיף על חלב לתינוקות בריאים - תקראו את ההודעה הקודמת. וכמובן שהכי טוב - חלב אם
(למרות שלא עשיתי זאת בעצמי, טוב אולי בפעם הבאה....)

דיאנה1

New member
בסוף תהיי יועצת הנקה ../images/Emo8.gif

גם אסתר גרוניס, יועצת הנקה המנהלת את פורום הנקה בוואלה, שמה כוכב כדי שישימו לב... את רואה, את כבר חושבת כמוה! חוץ מזה שלחתי לך מסר.

סימילאק מומלץ ע"י רופאים???

מה פתאום? חלב אם מומלץ ע"י רופאים ואם אי אפשר להניק אז אפשר לשאוב ולתת את החלב בבקבוק

יונית ש

New member
ברור שלא במקום חלב אם

אלה זה התחליף המומלץ ביותר על ידי הרופאים. גם בארה"ב.

לפי הרופאים עדיף תחליף חלב רגיל

ולא תחליף צמחי - לפחות ככה הרופאים ממליצים. אם אין אלרגיה ברורה לחלב, עדיף לתת פורמולה חלבית כי זה יותר דומה לחלב אם מאשר הצמחית. גם הסויה מכיל חלבונים דומים לאלו שבחלב והרבה תינוקות שאלרגים לחלב אלרגים גם לזה וצריך לתת להם פורמולה מיוחדת (כמו נוטרמיגן) שבה החלבונים מפורקים. בסויה יש גם אסטרוגן שלא ברורה מה ההשפעה שלו לטווח ארוך. לפי מה שהבנתי מהרופא שלנו, הקשר בין חלב למחלות בדרכי הנשימה לא מוכח מדעית. בכל מקרה, אני ממליצה לך לשאול בפורום רפואת ילדים כדי לקבל תשובה מוסמכת.

לא יודעת לגבי הוכחה מדעית

אבל אצל הבת הגדולה שלי יש הבדל משמעותי בין מצבה הליחתי כשהיא אוכלת מוצרי חלב לבין מה שקורה כשהיא מפסיקה איתם. הקטנה, שיונקת כמעט מלא, התמלאה בליחה ימים בודדים לאחר שנתתי לה סימילק רגיל במשך 3 ערבים רצופים, וזה עבר כשחזרתי להנקה מלאה גם בערבים, ולא התפתח עם איזומיל.

למעלה