שאלה בקשר לתחליפי ביצים

avidadon

New member
שאלה בקשר לתחליפי ביצים

האם קיימים תחליפי ביצים לאפיית עוגות ופשטידות? תודה, אבי

ק א ר ן

New member
בעניין תחליפי הביצים...

מבחינת הערך התזונתי, אם אתה רוצה להעשיר את העוגה בחלבון אתה יכול להוסיף כף קמח סויה במקום כל ביצה. מבחינת המרקם, שמעתי שקיים תחליף כלשהו אבל לא זכור לי מהו בדיוק.... צר לי.

ק א ר ן

New member
בקשר לתחליפי ביצים......

מבחינת הערך התזונתי, אתה יכול להחליף ביצה בכף קמח סויה. מבחינת המרקם, שמעתי שקיים משהו, אבל אני לא מכירה... תברר בחנויות טבע.

ק א ר ן

New member
אבל גזר זה כתום וביצה זה לבן-צהוב..

סתם... אבל, באמת, מה עושים עם הגזר? ובאיזה שלב מוסיפים את זה לבלילה? אגב, שמעתי שאפשר להוסיף טחינה (גלמית אם אני לא טועה??) במקום ביצה.

Coma White1

New member
לא ידוע לי על תחליפי ביצים...

אבל האידיאליסטים מבינינו יכולים להשתמש ב"ביצי חופש".

K A R I N

New member
לא ממש נכון... ../images/Emo4.gif

התרנגולות ש"מייצרות" את ביצי החופש, באות גם הן ממשקים מתועשים, גם הן עברו התעללות בשלב מוקדם יותר בחייהן. לכן מי שצורך ביצים- עדיף כמובן לאכול ביצי חופש, אך לאנשים שלא צורכים ביצים מסיבות אידיאולוגיות (כגון טיבעונים), גם ביצי החופש הינן סוג של פגיעה עקיפה בבעלי החיים. אוהבת, קארין

Weird Eyal 21

New member
ואם אני קונה אפרוחים

ומגדל אותם ואז הם הופכים לתרנגולות?.... גודלות אצלי בגינה..... בלי התעללות?...

Neta558

New member
כן, ישנם תחליפים

ישנו מבחר לא קטן של תחליפי ביצים לאפיה. קשה להגיד מראש איזה תחליף מתאים לכל סוג מזון, אז צריך פשוט לנסות ולבדוק... תחליף שאני השתמשתי בו לעוגה ועבד נפלא: (ותודה לשני...) כדי להחליף ביצה אחת: חצי כוס מים פושרים 2-3 כפות קמח תפו"א או תירס כף קמח רגיל כף שמן מערבבים הכל ואז מוסיפים לבלילת העוגה במקום הביצים. מקווה שלא טעיתי בכמויות. שני, אישור? :) מצאתי פעם רשימה של תחליפים נוספים, נדמה לי שזה היה באתר של PETA, אבל אני לא מוצאת את זה כרגע...

למעלה