שאלה בקשר לתמונה פנורמית

ido vo

New member
שאלה בקשר לתמונה פנורמית

שלום לכולם. יש לי שאלה בקשר לתמונה פנורמית... הכנתי תמונה פנורמית במחשב. עכשיו, אם אני רוצה לפתח אותה לפי מה כדאי לי לקבוע את גודל הפיתוח? זה תלוי במספר התמונות שמרכיבות את התמונה הסופית? או שבכלל הגודל הוא דבר קבוע? פעם ראשונה שאני מפתח תמונה פנורמית.

yitzhakhen

New member
את הגודל אתה יכול לקבוע

תלוי בסוג המכונה שבה יפתחו את הקובץ וגודל הקובץ שיצרת (יש מכונות שיכולות לפתח באיכות טובה ב150-200 dpi ויש מכונות שמצריכות 300)

elihay

New member
לדעתי כדאי להדפיס במדפסת דיו

תרשה לי קודם לחדד מספר דברים: למעשה "פיתוח" זה השלב הכימי שמעברים את סרט הצילום האנלוגי לפני שאפשר להפיק ממנו תמונה אז אתה לא ממש צריך לפתח במקרה זה. הדפסה על נייר צילום זה מה שעושים בחנויות צילום והדפסה במדפסת עושים בכל מני חנויות של פוסטרים לפי מיטב ידיעתי. בגלל הגודל הלא סטנדרטי של תמונה פנורמית קשה להדפיס אותה על נייר צילום, המחירים של הדפסות כאלו סבירים עד לגודל של 30*45 (30 שקלים בערך). מעל לגודל זה צריך הדפסת ליזר מיוחדת (עדיין על נייר צילום) שעלותה יקרה. אם אתה מסתבק ברוחב של 45 אז תוכל להדפיס בחנות צילום. אני מניח שמדובר בתמונת נוף שתודפס בגודל של מטר או יותר כדי להנות מהצילום ולהציג אותו או לתלות. במקרה הזה הייתי ממליץ על הדפסה במדפסת דיו (מה שעושים בחנויות פוסטרים). תוכל להדפיס את התמונה בכל גודל שתרצה, על נייר או קנווס ואולי גם למסגר. הדפסה בגודל של 120*40 יכולה לעלות 150 שקלים בערך. יש חנויות פוסטרים רבות בתחילת רחוב אילת ביפו. בהצלחה

Digital0

New member
הדפסה פנורמית

1. פנורמה בד"כ ביחסי אורך רוחב לא סטנדרטיים, רחוק מיחס 2:3 של נייר צילום. אם אתה שולח קובץ כזה להדפסה בחנות, אתה משלם לפי אורך הנייר, ומבזבז שטח לבן גדול למעלה ולמטה. כדאי להכין קובץ של כמה תמונות פנורמיות אחת מתחת לשניה כך שיחסי אורך רוחב ידמו לאלה של המדפסת, זה חוסך הרבה בהדפסה כתמונה. 2. יש חנויות צילום עם מדפסות ברוחב של עד 90 ס"מ. אחת כזו היא PHOTOPRINT יש להם אתר ברשת.

למעלה