שאלה בקשר לתנוחת עמידת כתפיים

mikel a

New member
שאלה בקשר לתנוחת עמידת כתפיים

בעת השהייה באסנה, האמת ממש מההתחלה יש לי כאב לא נעים במרפקים. הכאב מאד מפריע לי להשאר בתנוחה. ואני יוצאת ממנה לאחר זמן קצר. האם אני לא עושה משהו נכון?

ריקי8

New member
את עושה לא נכון את התרגיל

הידיים בתרגיל עמידת כתפיים נועדו אך ורק כדי לתמוך ולא כדי להפעיל עליהם את מלוא הכוח לכן כואבים לך המרפקים. השתדלי להפעיל את שרירי הבטן יותר בזמן התרגיל.

gaiegos1

New member
אכן כך הדבר

בזמן עמידת הכתפיים רוב המשקל של הגוף מתחלק בין הצואר והמרפקים. למעשה הבטן הישבן וכפות הרגליים אמורים להיות בהרפיה. כנראה שחלוקת המשקל ב"משולש האיזון" לא שוווה ולכן את חווה כאב מרפקים. בפעם הבאה שאת מבצעת את התנוחה נסי להרפות את הצואר ונראה מה יהיה. הצלחה רבה. איתן.

mikel a

New member
../images/Emo51.gif לכם על התשובות

איתן איך הרפיית הצוואר קשורה להעברת המשקל? בכל מקרה כבר היום בתירגול שלי אני אנסה את הצעתך. טיילתי קצת באתר שלך והתרשמתי!

gaiegos1

New member
הקשר בין הרפית הצואר ללחץ על מרפקים

אם לא מרפים את הצואר הוא דוחף את המרפקים לכיוון הנגדי ואז צריך לאזן בעזרת לחץ נגדי של(הפוך על הפוך). את מבינה הצואר(אם לא רפוי) יוצר לחץ על המרפקים והמרפקים מתנגדים עד שמתעייפים. לכן כמה שיותר צואר רפוי וישור הגוף ל 90 מעלות על פי יכולתך. הגב התחתון הוא זה שאחראי להחזיק את התנוחה נכונה ולכן אחרי עמידת כתפיים לרב נבצע את תנוחת הדג.

ועוד עצה...

תבדקי, או עדיף תבקשי ממישהו שיסתכל, שהאמות (החלק מכף היד עד המרפק)והזרועות (מהמרפק עד הכתף) שלך מקבילות זו לזו והמרפקים ברוחב הכתפיים. כשזה כך העצמות יושבות בדיוק זו על גבי זו ולא אמור להיווצר מתח במפרקים, במקרה זה- במרפק. בנוסף, נסי לשים לב אם יש מתח או כאב במרפק בעוד תנוחות או במצבים אחרים שהמרפק נושא משקל (נניח כשאת סוחבת שקיות מהשוק)- ואם יש כאב, שווה לבדוק את המרפק. ורק הערה קטנה למגיבים מקודם- העורף ממש לא אמור לשאת משקל בעמידת כתפיים, שהרי אם כך היה, התנוחה היתה נקראת עמידת עורף ולא עמידת כתפיים... מה שאמור לשאת את המשקל בתנוחה זו אלו הן הכתפיים (ראש הכתף) והזרועות עד המרפקים- כל הקו הזה משמש כמו כף הרגל בעמידה והמשקל אמור להתחלק על הקו הזה באופן שווה. כשחושבים על זה כך, רואים גם למה הגיוני שהאמות צריכות להיות מקבילות. בהצלחה!

למעלה