שאלה בקשר לתעסוקה בשוק ההייטק

*איתי*

New member
שאלה בקשר לתעסוקה בשוק ההייטק

אני מתכנן לעשות תואר ראשון בהנדסת תוכנה באוניברסיטת בן גוריון, בשביל לעבוד מן הסתם כמתכנת בחברות הייטק, אבל שמעתי ממישהו שזה תואר שהוא לא כל כך משתלם כי בתכלס בשוק מי שבאמת מתכנן את המנגנונים של המערכות אלה המתמטיקאים ומהנדסי התוכנה בסה"כ מקבלים את האלגוריתמים מוכנים ומיישמים אותם על המחשב. זה נכון?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לא מדוייק...

תואר מהנדס-נניח בטכניון הוא תואר שמכשיר את לומדיו לעסוק בתחום ההנדסה (תואר שכולל הרבה מתמטיקה). התואר הראשון באוניברסיטאות יותר ממוקד לתחום התכנות. זה ברור שהמתכנתים מבצעים עבודה שתוכננה לפני כן על ידי מהנדסים אבל עדיין יש להם מקום רק ביצירתיות וביעילות כתיבת הקוד. גם תוגר אוניברסיטה יכול להגיע להיות ראש צוות ואז להשתתף בתכנון הנדסאי של התוכנה.

*איתי*

New member
קודם כל תודה על התגובה, דבר שני

אם אני אתמצת את מה שאמרת, אז בעצם אין בעלי תפקידים (חוץ מרש"צים כדבריך, ואולי זו הייתה רק דוגמא, אני לא יודע) שמשתתפים גם בחלק הפיתוחי של התוכנה וגם בחלק היישומי שלה?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
בדרך כלל זה תלוי בפרוייקט

אם תקח לדוגמא חברת סטארטאפ קטנה , אז מייסדיה הם גם המתכננים של הפרויקט וגם המיישמים. הכל תלוי בסוג התוכנה-לרוב יש חלוקה די מוגדרת0כך למשל מה שקורה בתחום ה-SAP. יש מיישמים שהם המתכננים, יש את מתכנתי ה-ABAP שהם המתכנתים ויש את המטמיעים, מדריכים וכ"ו.

למעלה