שאלה בקשר לתפילין ותפילה...

o a k y

New member
שאלה בקשר לתפילין ותפילה...

שלום, אני בן 14 מאז הבר-מצווה אני משתדל להניח כל יום תפילין. הבעיה היא שאני מניח ואז אני חושב... בשביל מה אני מניח? נראה לי כאילו שאני מניח סתם..... מה לעשות במקרה זה? ועוד משהו.. בד"כ אני הייתי הולך כל יום שישי לתפילה, משום מה בחודש בחצי האחרון...כל פעם אני מוצא את עצמי בבית ולא הולך.. שוב.. מה ניתן לעשות במקרה זה? ואחרון.... היום בשיעור ספורט שאנחנו עושים במכללה ליד בית הספר (הבית ספר הוא חילוני) אז.. באו בוגרים מהמכללה בעמצא השיעור והתחילו לשחק כשאנחנו שיחקנו במגרש. לאלה מהמכללה הייתה חולצה שמאחורה היה כתוב ´לזכרו של זאב חניק ז´ל´ באותו זמן ילד מהכתה צעק בקול ´זה בטח הצב שהם קברו´ באותו זמן זה הצחיק אותי קצת.. אבל עכשיו אני מתחרט ואני יודע שעשיתי משהו לא בסדר.. איך ניתן לכפר על זה? לקרוא פרק תהילים על שמו? תודה רבה,

o a k y

New member
מישהו?

יקירי.....

שלום, מאחל לך מעומק הלב עוד שנים ארוכות ובריאות, בהם תעשה את רצון אביך שבשמים. לשאלתך, א. בבתי ספר רבים נהוגה "תלבושת אחידה" בה רקום על החזה סמל בית הספר. בצבא, לכל חייל יש סמל - דגל. לכל מפעל המכבד את עצמו יש לוגו - המופיע על כל מוצר ונייר היוצא מהמפעל, כל אלו מסמלים השתייכות וגאוות יחידה. התפילין הינם הקשר, הסמל, החיבור שבין יהודי לבורא, "כי אות היא ביני ובינכם". ובהניחך את התפילין הינך מתקשר - מתחבר לבורא עולם, משייך את עצמך כחייל בצבא הקב"ה הנאמן למצוותיו. וזה לא סתם, זה הרבה מאד. באשר לתפילה, כנראה אינך שם לב למילות התפילה, ואז אתה משתעמם. ומתוך השעמום אתה נמנע מלבוא לבית הכנסת. עצתי לך, קח בכל פעם קטע מן התפילה, חשוב עליו, חשוב על פירוש המילים, חשוב על מה אתה מבקש, כיצד אתה משבח ומהלל. בכל פעם קטע אחר, התפילה תקבל משמעות חדשה, עומק חדש ועניין רב. ובאשר לחשש לפגיעה בכבוד המת, ניתן לקרוא פרקי תהילים או ללמוד משניות לזכרו ולעילוי נשמתו, תוך מתן צדקה לזכרו. ובכל אשר תפנה תצליח.

o a k y

New member
חן חן על התשובה המפורטת...

כשאני הנחתי תפילין אז הוספתי אותו לתהילים שאני קורא כל יום. בקשר לתפילה.. אני ינסה.. תודה רבה!

brose

New member
מדוע לאישה אסור להניחד תפילין../images/Emo35.gif

מהי הסיבה שלאישה אסור להניח תפילין?

אישה פטורה מכל מצוות עשה.....

שהזמן גרמן. היינו מצוות שתלויות בזמן מסוים. ומאחר ואין חובת הנחת תפילין בלילה, בשבת ובמועדים. הרי שהמצווה תלויה בזמן - דוקא ביום, דוקא ביום חול. ולכן אישה פטורה ממצוות הנחת תפילין. גם אם תרצה להניח יש למחות בידה. (מטעמים המפורשים בהלכה). ברכה והצלחה.

אני שמעתי שאין מוחין באשה...

אני שמעתי שבגמרא כתוב שמיכל בת שאול הניחה תפילין כל יום וחכמים לא מיחו בידה. גם ראיתי שאשתו של יונה הנביא (זה מנינוה) גם הניחה תפילין כל יום ולא מיחו חכמים בידה. גם שמעתי שבנותיו של רש"י החכם הניחו תפילין כל יום, וגם הן החכמים לא מיחו בידן. ולבסוף שמעתי שהרב סולובייצי´ק, במאה ה-20, אמר שאשה שמנחת תפילין מגיל בת מצווה, חייבה עצמה בהנחת תפילין וחייבת להמשיך בכך כל יום. אשמח לקבל תגובות.

אכן....... היו נשים יחידות סגולה..

שהניחו תפילין. מכל מקום להלכה - מוחין. (1) שו"ע אורח חיים סימן לח (ג) נשים ועבדים פטורים מתפילין מפני שהוא מצות עשה שהזמן גרמא: הגה ואם הנשים רוצין להחמיר על עצמן מוחים בידן (כל בו): ברכה והצלחה,

אמיר.

New member
מהי מחאה ?

אם מישהי תשאל - יש לומר לה שלא. אם היא מניחה - אני בספק אם ראוי למחות בקול.

אמיר.

New member
עיין בערוך השלחן על אתר

ופוק חזי ... אלא שבפועל לא תמצא מניחות תפילין ...

למעלה