שאלה בקשר לתרנגולות

צופה121

New member
שאלה בקשר לתרנגולות

יש לי 2 תרנגולות שקניתי ממשחטה-(לפני השחיטה...) הן היו ממש צעירות (בלי כרבולת עדיין) -כנראה מתעשייית הבשר,כמו שזה נקרא...-רק עכשיו צומח להן.. הן אצלי כחודשיים וחצי. או שלוש. הם בכלוב.וכשעה שעתיים ביום הן משוטטות בחצר. רציתי לשאול לגביהן כמה שאלות: 1. האם ניתן להאכילן רק בגרעיני חיטה,וקצת שאריות מהביית? 2.שמעתי שיש תערובת. האם אפשר \צריך ללתת להם "תערובת למטילות",או שיש תערובת אחרת שאפשר \צריך לתת להן? 3.האם הן צריכות הגנה מחתולות או שהן מסתדרות עם זה?(הן כבר די גדולות,ומשוטטות המון בחוץ,לבד,ובנתיים לא קרה להן כלום.אבל כמובןזה לא ראיה .) 4.ממתי הן אמרות להטיל ביצים? וכמה הן מטילות? 5 . כמה זמן תרנגולות חיות בערך?

שלום לך

ברוך הבא לפורום! 1. גרעיני חיטה -דבר לא מומלץ להאכיל אותן רק בגרגירי חיטה כי מגדלים טוענים שזה גורם לשילשול ולהיחלשות התרנגולת בנוסף לזה שהוא מחליש את ההטלה שלה -לכן אם אתה מאכיל בחיטה מומלץ להוסיף תוספת מדי יום של ירקות ושאיריות מהבית כמו לחם רטוב שזה מצוין 2. תערובת מטילות -זו היא תערובת מסחרית מאוד ידועה שנותנים בלולי ביצים וכו אני אישית הפסקתי לתת אותה כי אמרו לי שהיא מקצרת את חיי התרנגולת בזה שהיא מעלה את רמת ההורמונים בדם וגורמת להטלה מוגברת לכן אני משתמש בתערובת זרעים טבעית יותר זולה ויותר טובה 3. חתולות לא ראיתי שתוקפות תרנגולות בוגרות אבל אם רואות אפרוח הן מתנפלות עליו 4. בגיל 7 חודשים בערך מגיעות לבגרות מינית -הן מתחילות בביצה ליומיים וכך ככול גדלות כך גם קצת ההטלה שלהן גדל אבל כמובן שהן לא יטילו לך כול יום ויום בשנה יש תקופות בה תרנגולת מפסיקה להטיל כמו בחורף וכו 5. בערך 7 שנים אבל כמובן שחיות יותר מזה וגם פחות תלוי בטיפול שאתה נותן אני הגעתי עם תרנגולת לבערך 12-13 שנים אותה גידל סבא שלי כשהייתה קטנה ואז דוד שלי ואז דוד שלי כשראה שהיא כבר זקנה ומאוד אגרסיבית לשאר התרנגולות הוא העביר אותה אלי שבזמנו היו לי תרנגולות מלול סוללה שאני חיזקתי ממש באוכל וכו והיא הסתדרה איתם מצוין

צופה121

New member
קודם כל תודה על התשובות המקצועיות

רק תרשה לי לשאול: 1.אתה אומר לא לתת להם תערובת של "מטילות". האם תערובת אחרת כן לתת (ואם כן,איזה?)או שלתת אוכל רגיל (גרעינים עשבים,לחם ,שאריות אוכל,וכו' )

בבקשה:

1. לא מומלץ לתת תערובת מטילות אבל מומלץ לתת תערובת זרעים! תערובת זרעים ניתן להשיג מכול מקום שמוכר תערובת או לתת תערובת יונים שזה נראה לי אותו הדבר כמו תערובת זרעים וכמובן שצריכים תמיד לגוון באוכל ירקות לחם ושאיריות מהבית זה יהיה מצוין גם עשבים מבחוץ וחרקים זה מצוין! שיהיה בהצלחה

צופה121

New member
מה לשים על רצפת הכלוב?

שמתי להם כלוב שהיה במקורו ארון עץ. בנתיים אני שם על הרצפה ארגזים שאותם אני מחליף מידי כמה ימים. האם יש דרך לחסוך את הטירחה? למשל לשים המון נסורת שתבלע בתוכה את הלכלוך וכולי ? או משהו אחר?

נסורת

נסורת זה מצוין אני שמתי אצלי הבעיה שאצלי אני צריך כמות ענקית מאוד של נשורת כי זה לול ענקי אבל חוץ מזה היא סופגת מצוין וצריך לנקות כשמסריח אפשר גם חול ים שזה ממש ממש מצוין ומאוד מומלץ על ידי מגדלים

צופה121

New member
מה הכוונה "וצריך לנקות כשמסריח"---

כלומר,כל כמה זמן צריך להחליף נסורת- אם זו כוונתך? (אגב,הכלוב שלי= ל3 תרנגולות- הוא כ-1.60 על 0.70 מטר.) ולגבי חול ים- זה לא נהיה בוץ או משהו כזה?

orelmor

New member
הכלוב של התרנגולות קטן מידי הוא ארון בכל זאת.

הכלוב קטן מידי זה כמו בלולי הסוללה אתה גורם להם סבל... אז אני מציע שאם אתה לא יכול להגדיל את הכלוב בהרבה במיוחד ברוכב של 70 תבנה לול כמו שצריך אם רתה לא יכול לדאוג להם תמסור אותם.... למשל עכשיו יש לי לול שהוא גדול מידי..שזה טוב... ואני החלטתי שאני כניראה יביא ברווזים.... הלול שלי שני מטר רוכב שני מטר גובה ערבה מטר עוך הוא גדול מידי אז אני מוסיף ארבעה תרנגולות שניים בלדי שחור שניים לגהורן כמו שלך... ועוד שני ברווזים לוונים כנראה(דרך הגב זה רק בגלל שהזכרים של הברווז לא קורא ואני רוצה דגירה) אם החלטתה למסור אז אני מוכן לקבל... ויש עוד הרבה.... תחשוב על זה...

צופה121

New member
2 נקודות

א. אל תגזים. זה לא כמו סוללה,אם היית יודע מה זה סוללה-לא היית משווה בכלל.... שם יש להם 20 ס"מ לכל אחד,וכאן יש לכל אחת כמעט מטר מרובע. ב. הן מסתובבות המון שעות בחוץ כל יום- כך שזה הכי חשוב... ואגב,כשאני מוציא אותן החוצה-הן מעצמן נכנסות פנימה אחרי כמה שעות בחוץ-כך שזה מראה שהן דווקא נהנו ת שם...

orelmor

New member
כן קצת הגזמתי כנס תראה מה רשמתי פה.....

כן אני יודע שהגזמתי אבל אילו הייתה אומר שאתה משחרר אותם בחרצק לא הייתי מגיב יפה אם אתה משחרר אותם והם יושנים שם זה מצוין בהצלחה..... וראיתה מה שכתבתי לך למטה תחת הכותרת זה שקנה ממשחטה....... כנס זה חשוב אם אתה לא רוצה שימותו ללת להם הרבה סידן וכמה שפחות אוכל ממשמין מכיוון שפטמים מאוד שמנים והם ימוטו מעודף והם לא יוכלו להחזיק את עצמם על הרגליים שיהיה בהצלחה בגידול.... אולי תעלה תמונות שנראה אותם ונגיד לך אם הם בסדר ואיזה סוג הם ואם הם היו פטמים.... אבל חשוב שאם אתה מביא עוד תרנגולות שתגדיל מציע לך להביא....

הנה תשובות ולגבי הלול כלול סוללה:

א. זה בכלל לא כמו לול סוללה וזה לא סבל ולא כלום בישראל יש כאלה שמחזיקים בכלובים של מטר על מטר 20 תרנגולות את זה כבר ראיתי בכמה מקומות ב. כול בערך חודשיים -3 אולי אפילו פחות אתה תצטרך לנקות חול ים זה מצוין זה סופג מצוין זה מונע גם ריחות

צופה121

New member
תן לי להבין--

1. אתה מתכוין שכל חודשיים שלוש אצטרך להחליף את הנסורת? 2. ואם אבחר לשים חול ים- כל כמה זמן אצטרך להחליף אותו? 3. האם כדאי דווקא חול ים,או שטוב גם סתם חול? ואגב,שלא כמו שכתבתי- יש לי 2 תרנגולות,ולא 3..

אז ככה

1. כן משהו כזה - כי אחרי זמן זה מצטברת לשלשת וכו וזה יכול לגרום לסירחון ולמחלות 2. אני לא יודע כול כמה זמן אבל זה בטח פי 2 מהזמן של הנשורת כי הוא סופג מצוין רוב המגדלים משתמשים בזה 3. דווקא חול ים - כי זה סופג מצוין למרות שאצלי הלול הישן הוא היה על אדמה רגילה וזה היה הרבה יותר טוב

orelmor

New member
זה שקנה ממשחתה כנס מהר...

כן,בתעשיית הבשר מפתמים אותם כך שהצלכה הם עדיין אפרוחים והשלד שהם עוד חלש כמו של אפרוח הגוף מפותח ושמן אך הם עדיין אפרוחים תעשה הכל ותיתן להם הרבה סידן קנה סידן מהחנות חיות או מבית המרקחת ותמעיט קצת באוכל המשמין של הבית ותן יותר אוכל בריא כמו חסה ושלל ירקות אחרים אם אתה לא רוצה שעוד כמה ימים הם יפלו מהרגליים לנחיות שער חייהם...

למעלה