שאלה בקשר לתרשימי קפלים

eyal reuv

New member
שאלה בקשר לתרשימי קפלים

יש למישהו מושג מה פירוש הקווים האדומים(בד"כ אדומים )שמופיעים לעיתים בתרשים קפלים נוסף מתחת לתרשים הדגם המקורי באתרים השונים,למשל באתר של ג'ייסון קו? אני מנסה תרשימי קפלים שלו,ומאוד הייתי רוצה להבין אם יש לתרשים הנוסף חשיבות. בינתיים ניסיתי את ה WEREWOLF שלו.הבסיס -קל להגיע אליו.אבל מכאן ולהגיע לדגם עצמו כמו שג'ייסון קיפל אותו,זה כבר משהו אחר... הכל כמעט הצליח לי ,פרט לראש עצמו,לא הצלחתי להגיע לאותו תוצאה. גם את הבסיס לסלפיר(סוס עם 8 רגליים )של קאמייה הצלחתי,אך התוצאה הסופית לא יוצאת דומה בכלל:לא מתקבלת רעמה,הרגליים עבות וקצרות(והחסרון הנוסף הוא שניסיתי את התרשים מדף A4 של מדפסת,אולי מנייר גדול יותר ייצא יותר טוב.).
 

גילה או

New member
תנסה באתר של BEN

בזמנו גם אני ניסיתי להתמודד עם תרשימי קפלים אבל זה היה מאתגר מידי.... הגעתי לסעיף INTRMIDIATE ונתקעתי שם. בכל אופן יש שם הסבר לגבי הקווים האדומים וירוקים. בסעיף CREASE PATTERN INFO :מתחילים 1,מתחילים 2,בינוני ,מיתקדם... מקווה שזה יעזור.
 

eyal reuv

New member
תודה גילה

אני מכיר את האתר,ואם אני לא טועה יש שם הסבר שעוזר להתמודד עם הרעמה של האריה בתרשים הקפלים שגלעד נאור לימד אתכם בכנס. אני מנסה האמת תרשימי קפלים קצת יותר מורכבים,בינתיים ללא הרבה הצלחה. יקח זמן,תודה בכל אופן.
 

bshuval

New member
תרשימי קפלים של ג'ייסון קו

כחבר טוב של ג'ייסון קו, שוחחתי איתו רבות על העניין. כרגע אין לי זמן לענות תשובה מפורטת, אבל אני אענה יותר מאוחר (בערב שלי).
 

bshuval

New member
תשובה מפורטת

ראשית לגבי איש הזאב: אני מסכים שתרשים הקפלים פשוט (כי גם אני הצלחתי אותו...) הראש הוא אכן לא טריוויאלי ומכיל כמה שיקועים... לג'ייסון יש מספר דגמים עם טכניקות דומות. תאלץ לחכות להוראות, כנראה. לגבי קווים אדומים... קודם כל -- יש להם שם. ג'ייסון ואני קבענו להם שם לפני כחצי שנה, ואנו קוראים להם Tree Representation או TR. בעברית: ייצוג עץ. המאמר באתר של ג'ייסון כבר לא כל כך רלוונטי משום שמאז שהוא נכתב ההבנות שלו (ושלי) גדלו מאד בנושא. מה שחשוב להבין הוא שייצוג העץ הוא דבר שניתן לייצר באופן חד חד ערכי מתרשים הקפלים. כלומר, הייצוג לא מוסיף עוד מידע (בניגוד, אולי, לעיגולים שמוסיפים מידע על תכן הדגם). הקווים האדומים למעשה מראים מה השימוש האמיתי של כל אזור בנייר. מסתבר שבמובן מסוים מייצוג העץ ניתן לייצר חד חד ערכית את תרשים הקפלים. צריך שיתקיימו מספר תנאים (למשל שהבסיס יהיה חד-צירי, כך שיש משמעות לעץ), אך זו תוצאה די מעניינת. אין לנו אמנם הוכחה מלאה לכך, אבל אנחנו עובדים על זה. מסתבר שיש אינסוף יצוגי עצים שונים לבסיס לכל ייצוג עץ ניתן להצמיד "זווית". הזווית הזו מגדירה כיצד יוצרים את הייצוג. ניתן לחשוב על הייצוג כעל "קווי גובה" של הבסיס, והזווית היא הזווית בה אנו מסובבים את הבסיס טרם מדידת קווי הגובה (זה קצת יותר מסובך אבל אני מקווה שהקונספט מובן). הקווים האדומים נוצרים מזווית אחת. הקווים הכחולים אף הם, למעשה, ייצוג עץ אבל מזווית אחרת. יש גם קווים ירוקים מזווית שלישית (אבל לא תמצאו אותם באתר של ג'ייסון...) אגב, ג'ייסון קורא לקווים האדומים "circle/river packing" באתר שלו פשוט משום שרק הוא ואני מדברים במונחי "ייצוג עץ". שאלה מתבקשת היא מדוע ג'ייסון מצייר את הקווים האדומים אם למעשה הם נגזרים חד חד ערכית מתרשים הקפלים? הסיבה היא שהם עוזרים (לאנשים עם מספיק נסיון) לדמיין את הבסיס גם לפני הקיפול. הם בדרך כלל לא עוזרים בקיפול עצמו... אני מקווה שהוספתי קצת להבנה ולא בילבלתי אתכם יותר. ג'ייסון ואני משוחחים על הנושא לסירוגין כבר מספר חודשים, ומדי פעם מגלים דברים חדשים (או יותר נכון, הוא מגלה, חולק זאת איתי, ואני מאתגר אותו ומוכיח אותו על טעות או מוכיח שהוא צודק או שאנחנו מגלים יחד שזו השערה טובה אך צריך לחקור עוד...)
 
עד שבעז יענה..

אייל, באתר של ג'ייסון קו יש סעיף של מאמרים (ARTICLES) שבו יש מאמר מצויין בדיוק על הקווים האדומים וגם קצת מעבר. אני קראתי, הבנתי, כמה פעמים גם זה עזר לי. ההסברים הכי ארוכים ומוסמכים ב-ODS כמובן (פרק 8 נדמה לי).
 
למעלה