שאלה בקשר ל"בעלי"

שאלה בקשר ל"בעלי"

האם נוח לכן עם הכינוי "בעלי"? נראה לי שהרוב כאן משתמשות בו, אך יש כאלה שנמנעות מזה. לי יש קצת בעיה עם זה (בגלל הבעלות, טיעון פמיניסטי שכזה), ואולי גם בגלל שאני עדיין לא נשואה וזה נשמע לי מוזר. אז מה עושים אם רוצים לא להשתמש במילה הזאת? אין מילה טובה יותר: "אישי" זה קצת פלצני, "בן-זוגי" זה לא תמיד אומר הכל (כי גם לפני הנישואין הוא בן זוגי), ולנקוב בשמו הפרטי זה לא תמיד אפשרי (לאנשים שלא מכירים אותו), אז מה עושים?

shelycat

New member
החצי השני.....

לעמית אני מתיחסת כאל "החצי השני" כשאני לא קוראת לו בשמו. אבל תתפלאי שאחרי החתונה למרות שאת לא מתייחסת אל בן-זוגך כאל "בעלי" הסביבה כן מתייחסת אליו כאל "בעלך" וולאט לאט מתרגלים לשמוע את הביטוי הזה ביחס אליכם ולאחר כמה חודשים אפילו תתפסי את עצמך משתמשת בו , למשל כשתתיחמקי בטלפון מסוכני מכירות/ביטוח וכו" יהיה לך נורא קל להגיד בהתאם לסטריוטיפ ה"נשי" כדי להפטר מהמטריד "אני צריכה להתייעץ עם בעלי" או דברים כאלה. דרך אגב אני אישית לא הוספתי את שם משפחתו של בעלי לשם משפחתי (כל אחד מאיתנו נשאר עם שמו בלבד)כך שהיום אנחנו בכלל מבלבלים את כולם לגבי השם שלנו, ולאט לאט אנחנו מרגילים אותם שאפשר גם אחרת, בהמשך נשנה את שמות המשפחה שלנו שנינו או לשם אחד משותף (שתי שמות המשפחה שלנו משתלבים לשם אחד בצורה יפה מאוד) או שלשנינו יהיה שם כפול, אנחנו מחכים לראות "איזה" שם/שילוב יגדל עלינו טוב יותר.

שמופית

New member
גם לי זה ממש לא מפריע,

בגלל שאני לא מתייחסת למילה "בעלי" כאילו שהיא אומרת שאני בבעלותו. זו פשוט מילה שכולם התרגלו אליה כבר וכולם יודעים, בעולמנו הנאור, שאף אחד לא נמצא בבעלות אף אחד (אלא אם את גרה בסעודיה, וזה כבר סיפור אחר)...

אתי@

New member
בהתחלה זה נורא מוזר, יש הרגשה

"מבוגרת", אבל אחרי זמן מה (בעיקר כשהסביבה כל הזמן קוראת לו "בעלך") מתרגלים וזה נעשה די נחמד...
בכל מקרה אני משתדלת להשתמש בשמו הפרטי כמה שיותר, אני עדיין מתביישת לדבר על "בעלי"...

רחלי1

New member
אני עדיין לא משתמשת בתואר הזה ../images/Emo4.gif

גם בגלל המשמעויות הרכושניות של הביטוי, אבל אם להיות לגמרי כנה - בעיקר בגלל שסתם בתור "מילה", התואר הזה לא משהו. יש מילים יפות יותר. איכשהו "אשתי" נשמע לי פחות רע מ"בעלי". לא יודעת למה. גם איתן חושב ככה. משהו בצליל של המילה מגעיל אותי. *נורא מצחיק, בדיוק אתמול דיברנו על זה בבית... ולא מצאנו שום מילה חלופית שתהלום. חג שמח, בננות

הילית*

New member
מסכימה איתך. המילה אישתי היא מילה

הרבה יותר יפה ובחוסר סימטריות עם המילה בעלי... וגם אני מרגישה כמוך. אני חושבת שרק לאנשים זרים לגמרי אני משתמשת במילה "בעלי"

נכון. גם "זוגתי" (כך הוא קורא לי

עכשיו, ולפעמים מתווסף לזה בהומור "זוגתי שתחייה") זה מאוד יפה בעיני, ואין לו מקבילה גברית מוצלחת ("זגוגי"?
). גם"אשת איש" זה יפה (יש לו כל מיני כינויים כאלה עבורי...). בקיצור - נראה לי שנשארתי עם "בן-זוגי"

maz

New member
כנראה עם הזמן אתרגל

עכשיו כשאני אומרת "בעלי" זה במקרים מאד נדירים, למשל במשרד הפנים או בבנק, וזה נורא מצחיק אותי ומשונה כי זו מילה של "גדולים". מול אנשים אחרים אני משתדלת להשתמש בשם הפרטי שלו, גם אם הם בקושי מכירים אותו. בינינו אנחנו תמיד צוחקים על זה - הוא "בעלי היקר" ואני "אשתי היקרה" או לחילופין - מהנדס ואשת מהנדס... אתמול הוא אמר לי מין משפט כמו "איזו חברה יש לי!" ותיקנתי אותו: "אני לא חברה שלך"... למרות שתמיד אני אהיה חברה שלו והוא חבר שלי, וכשאחרים אומרים לי משהו על "החבר שלך", אני לא תמיד מתקנת אותם.

../images/Emo6.gif נזכרתי במערכון הזה שהם הולכים

לחתונה ויוסי בנאי כל הזמן חושב אם יהיה שם רבע עוף או ברוקס, ורבקה מיכאלי דואגת שכולם ידעו שהם מהנדס ואשת מהנדס...

kisses

New member
גם לי אין בעיה עם הכינוי בעלי להיפך

דווקא אני נורא מתגאה בזה

dorlim

New member
שאלה שאלתית

הכינוי בעלי באמת קצת בעייתי וחוץ מבינינו עדיין לא השתמשתי בזה "בעלי היקר" וכאלה.... מסכימה עם הטענה ביחס ל"אישתי" ואכן אתמול השתמשתי לראשונה בביטוי "אני אישתו של דורון" והייתי ממש גאה ונרגשת
לדורון מאד מפריע הכינוי בעל והוא משתדל למצוא אופציות אחרות....

אופה3

New member
מאוד נוח לי עם זה ובכלל אני גאה בזה

חמש וחצי שנים חלמתי על הרגע הזה שאני אקרא לו בעלי, ועד שזה הגיע כמעט ויצאה לי הנשמה, לכן בכל הזדמנות אני דואגת להכריז בקולי קולות, שהוא בעלי וזהו, והוא שלי, ולא מפריע לי הטיעון הפמיניסטי הזה כי אני לא לוקחת את זה ככה, ונכון יש לי בעלות עליו כי הוא בעלי והוא שלי ורק שלי, וזהו, זה הכי כייף להגיד בעלי, או בעלולי, והוא קורא לי אישתי ליד אנשים, וליד אנשים חדשים או לא מוכרים אנחנו משתמשים לפעמים בשני הכינוים. לדעתי זה מאוד כייף.

Ronnie*

New member
מותר גם להצטרף? ../images/Emo13.gif

אמנם אין לי הרבה ניסיון מעשי בהתלבטות הזו (שכן אנחנו נשואים טריים מאוד - פחות משבוע), אבל אני לא רואה שום תחליף סביר - כאמור, "בן זוגי" לא מעיד דווקא על קשר של נישואין, ו"אישי" לא נשמע טבעי (לי לפחות). חוץ מזה, יש הרבה מילים בשפה העברית שלקוחות משורש כלשהו ומזמן איבדו את המשמעות המקורית שלהן. נכון שהמילה "בעל" דומה למילה "בעלות", אבל המשמעות היא כבר מזמן לא אותה משמעות. אז כל עוד אין לי תחליף טוב יותר, אנחנו בעל ואישה... (למרות שנראה לי שייקח לי קצת זמן להתרגל לרעיון
)

למעלה