שאלה בקשר שמיכת תינוק

שאלה בקשר שמיכת תינוק

סרגתי שמיכה לתינוקת בשתי מסרגות שאמורה להיוולד בנובמבר. השאלה שלי האם צריך להשאיר את השמיכה ככה או שצריך להוסיף ביטנה? ואם מוסיפים ביטנה לשמיכה אז מאיזה בד ואיך מחברים בתפירה במכונה או שאפשר לתפור ביד? ואם ביד אז באיזה תפר? ואם איזה חוט? רב תודות אריאלה

iris3111

New member
אריאלה כיוון שזה שמיכת חורף הייתי

ממליצה על בד פלנל שיהיה נעים.

iris3111

New member
חיבור השמיכה ככה אני עושה יש שיטות

אחרות בטח בנות יציעו לך היום או מחר . בכל אופן זה קצת עבודה אבל יוצט יפה.מודדת את הביטנה עם שוליים תופרת במכונה את השוליים של הבד לבד. בשוליים מוסיפה או במחט תך שיניים או הקרושה מאותו חוט או צמר אחר כך עושה שורה של קשתות. לשמיכה עצמה אני עושה מניפות בקצה. שימי לב הביטנה לא מגיעה למניפות . מתחברת עם הקשתות בין המניפות או שורה למטה . אמרתי שיש עבודה אבל זה יוצא מאוד יפה. בהצלחה.

תודה פרפרית 4 אני בטוחה שזאת לא

אותה תינוקת. אני סורגת לאחותי שלה אין שום נושא משותף לסריגה ואומנות בכלל

פרפרית 4

New member
../images/Emo8.gifגם זו שאני סורגת לה אין קשר

לאומנות,אבללללל..... אין לה אחות, והיא בלוס אנג'לס.

נחמד אבל אחותי עדיין בארץ אמנם

קצת רחוקה ממני(היא בקרית גת ואני מהקריה) אבל עדיין בארץ במרחק נסיעה אחת מהשניה.

ליאתו

New member
מקשרת לדיון דומה

שהיה כאן לפני שבוע וחצי בשאלה דומה. אני בסוף תפרתי את השמיכה ידנית לבטנה מסאטן: גזרתי את הבד, קיפלתי אותו (בערך סנטימטר וחצי) פנימה, ותפרתי סביב-סביב, בערך שני מילימטר מהשוליים. אני תופרת מאוד מתחילה, אז זה לא יצא מדהים, אבל בכל זאת, שיפר את מראה השמיכה ואת השימושיות שלה.

ליאתו

New member
תודה ועדכונון

התינוקת נולדה ביום שלישי, וקיבלה את השמיכה ביום שישי. ההורים היו מאוד מרוצים. תודה על כל העזרה!

השמיכה מעלפת

ליאת, נדמה לי שנתת את תרשים הג'ירפה. אם כן ואם לא, האם תוכלי לעלות אותו. ואם תוכלי לתת פרטים על השמיכה. מס. מסרגה, גודל מלבן או כמה עיניים וכמה שורות כל ריבוע. היא כל כך מקסימה שאני רוצה לשמור את כל הנתונים כדי שאוכל לסרוג אותה בהמשך.

ליאתו

New member
התרשים לקוח מספר

ובגלל זכויות יוצרים אני לא רוצה להעלות אותו לכאן. אבל בגדול: מסרגה מס' 5, שלושים ושתיים עיניים על ארבעים וארבע שורות לריבוע. החוט נקנה בחו"ל - חוט כותנה של TAHKI. התרשים המקורי, דרך אגב, היה 32X36, וזה יצא מין מלבן פחוס שלא אהבתי (בהתחלה הייתי בטוחה שזו טעות שלי, אבל זה כך במקור). אז הוספתי עוד שמונה שורות לריבוע והשמיכה יצאה קצת גדולה. יכול להיות שאת יכולה להסיק את התרשים של הג'ירפה מההגדלה של הריבוע הבודד (מצרפת שוב); ואם לא - אני יכולה לסרוק ולשלוח לך באי-מייל (אבל לא בפורום, בגלל זכויות יוצרים). הרגליים, כמו שאת רואה, נסרגו בנפרד, הזנב והאוזניים נסרגו במסרגה אחת וחוברו, והעין עשויה ממה שנקרא "קשר צרפתי" (שהייתי צריכה ללמוד איך לעשות, לא היה לי מושג מה זה בכלל). מקווה שזה עוזר!

תודה ליאת

בהחלט מסכימה איתך בענייני זכויות יוצרים. אני אצור את הדוגמה על ניר משובץ לפי הרבוע שצרפת. חשבתי שרקמת את התוספות עכשיו הבנתי שזה אחרת. תודה על ההסבר המפורט, ישמר יחד עם הצילומים של השמיכה להזדמנות הראשונה להסרג. עזרת לי המון.

למעלה