שאלה - בריכות

שאלה - בריכות

הי רז ותמי שמתי לב שגיא לא ישן טוב אחרי כל ביקור בבריכה משום מה נראה לי שזה בגלל הכלור שהוא שותה (במים) האם יש הגיון בהנחה זו?

razgalili

New member
כן, לדעתי הכלור הוא החשוד מס' 1

והחוש האימהי שלך כנראה צודק. כלור הוא רעל. לא סתם משתמשים בו בתור חומר חיטוי. הכלור מגרה את הריאות ודרכי הנשימה, ונקשר גם לבעיות התפתחותיות. כאשר מתרחצים בברכה, הכלור נכנס לגוף לא רק דרך הפה אלא גם דרך העור. אגב, בכל פעם שעושים אמבטיה או מקלחת נכנס לגוף כלור בכמות ששווה לשתיית 5 כוסות מים עם כלור. לילדים שלנו יש בעיה בפינוי רעלים מהגוף, ולכן יש להימנע כמה שאפשר מחשיפה לרעלים - כולל כלור. לא לתת לילד לשתות מים מהברז. בבית, במקום כלור אפשר להשתמש במי חמצן (hydrogen peroxide( כחומר מלבין ומחטא. לא עושה עבודה טובה באותה מידה, אבל לא רעיל באותה מידה. אני כבר מזמן לא לוקחת את יותם לברכה עם כלור. אצלי בבית אין כלור מתחת לכיור (או כל חומר ניקוי כימי אחר). על ראש המקלחת שמתי פילטר מיוחד לכך כדי לסנן החוצה את הכלור. בדיוק עברנו לבית חדש, ולמרות בקשותיי המפורשות, הדיירים הקודמים שטפו את כל הבית בכלור. יותם חטף חום, התעורר באמצע הליילה והקיא - דבר מאוד נדיר אצלו.

תודה רז

איפה משיגים את המסנן הזה? גיא שותה המון מים באמבטיה וממש קשה לעצור אותו ולכן נראה לי שלא יראה בריכה השנה...האם לדעתך גם בים יש כלור או רק זיהום רגיל?

maanina

New member
הידרותרפיה כלור ורגרסיה?

אנחנו מצויים בעיצומה של תקופת רגרסיה נוראית שהחלה לפני כשלושה חודשים. הילד הפסיק כמעט לדבר (המעט שדיבר)וכשמדבר קשה מאוד להבין אותו.לא מתקשר,מסתובב בחוסר שקט, שומט דברים על הרצפה ונראה שגם את הדברים שעשה לא מסוגל לעשות יותר. בנוסף לא מפסיק לגעת באזנים בעיקר בימנית.שללנו דלקות ואפילו עשינו טיפול שיניים(בהרדמה מלאה) מכיון שהיו חורים וטיפול שורש.חשבתי שבכך נפתור את הבעיה אך מסתבר שלא,הרגרסיה ממשיכה. הכי גרוע היא שעת השינה,משתולל במיטה נושך את השמיכה והכרית,צחוקים לא ברורים ואז נושא האזנים מחמיר ונראה שהוא ממש סובל ולוקח לו המון זמן להרדם. לרופאה אין תשובות בענין האזניים וחושבת שאולי זוהי תנועה אובססיבית. לאחרונה פיתח גם מין תנועה חדשה עם הידיים. מעולם לא היו לו תנועות שכאלו. מילד שלפני שנה וחצי היה בכלל ספק אם שייך לספקטרום היום נותן תמונה אוטיסטית לחלוטין (ביוני יהיה בן שש). הבוקר בעקבות השאלה של איילת נזכרתי שבעצם הילד הולך לבריכה מזה כשלושה חודשים,הבריכה מלאה בכלור ומפעם לפעם הוא גם טועם מהמים. השאלה כמובן ברורה,האם יתכן? ושאלה נוספת, הרי בבריכה מטופלים עוד ילדים רבים בעלי לקויות מסוגים שונים ואני שומעת על התקדמויות משמעותיות. הההסתגלות לבריכה לקחה לא מעט זמן ומבחינה מוטורית זה חשוב לו מאוד ולא הייתי רוצה להפסיק אבל כמובן שמצד שני אם זו הסיבה המחיר כבד מאוד. איך אפשר לדעת אם זו הסיבה או לא?

ברכה והתקדמות.

אני לא נכנס לנושא של הכלור אני מניח שכול ילד יש את הרגישויות שלו אני נמצא הרבה אם סער בברכה וברכה הוא מרגיש יותר נוח לתקשר אם ילדים ההתקדמות הראשונית היתה בברכה. סער למד לצוף ללא מצופים. ולצלול הוא אוהב לצלול. הוא גם שותה מיים במודע. אין ספק היכלות שלו בברכה היכולת לשחות ללא מצופים נותנת לו ביתחון הוא מרגיש טוב לפחות כמו האחרים. לכן אני ממליץ לא לותר על הברכה, אלא אם מתגלה קשר לרגישות לכלור. דרך אגב נגיעה באוזן ימין כבר שנה כמעט רצוף סער נוגע באוזן ימין היו לו הרבה אובססיות שנעלמו אך זו רק מתמתנת או מחריפה. מתנצל שחרגתי מנושא הפרום.

yankale

New member
שלום לכם, בואו נחזור רגע לתקופה

של לפני 3 חודשים כאשר הרגרסיה התחילה. האם היו שינויים כל שהם ברצון שלו ללכת לגן? האם יש או היו סיבות או סימנים שהוא פוחד מדבר מה? האם הוא הולך ברצון לגן? לפעמים יש לחצים מסויימים על הילד אשר גורמים לו לתגובת לחץ וכאבי בטן , האם יש לו כאבי בטן? האם יש הקאות ? אם תוכלו השיבו לי.

maanina

New member
ל yankale

כן בהחלט היו שינויים בגן.באותה תקופה הסייעת האהובה והגננת המועדפת עזבו בהפרש שבוע.אין לי ספק שהדבר השפיע עליו מאוד אבל התגובה נראית לי קיצונית מדי. לא נראה לי שהוא סובל מכאבי בטן ובענין ההקאות,במהלך החודש האחרון הקיא פעם בגן ופעם בלילה (מעולם לא קרה קודם) אבל נראה לי שזה יכול להיות גם משהו אקראי.(בינתיים לא חזר על זה).

razgalili

New member
רגרסיות

הי מנינה רגרסיות זה עסק כאוב. הנסיון האישי שלנו היה רגרסיות עם החמרה במצב המעיים ושיפור עם שיפור מצב המעיים, ציחקוקים לא ברורים גם יכול להיות סימפטום לבעיות של שמרים במעיים. גם חשיפה לרעלן חדש או לסביבה רעילה במיוחד יכול לגרום לנסיגה. אם מקור ההרעלה בהידרותרפיה ומדובר בתרפייה פעם בשבוע היית צריכה לראות קשר נסיבתי בין הבריכה לבין בעיות בריאות. אם הילד הולך לבריכה לעיתים תכופות יותר זו בהחלט יכולה להיות סיבה לנסיגה, ביחוד עם הבריכה מריחה כמו שלולית אקונומיקה. הכי טוב זה להתקשר ולדבר איתנו, אולי ביחד נצליח לחפור בים הנתונים ולמצוא את הגורמים הספציפים: טלפון 7707541378 איזור חיוג אמריקה הכי טוב במהלך שבת או יום ראשון

yankale

New member
לא נראה לי שיש להאשים את הבריכה

בכל המצב, הרי לפני שהופיעו הסימטומים היו שיעורים בבריכה ואז , הבריכה היתה אותה בריכה לא כן? עם אותה כמות כלור. בכל אופן לדעתי יש לבדוק בבדיקת צואה אם קיימים טפילים כל שהם ובדיקות נוספות הנעשות במסגרת מרפאת גסטרו, כולל בדיקות דם. לדעתי יש קשר להופאת הטפילים או שמרים וכו' למצבו לאחר עזיבת הגננת והסייעת את הגן. פוחד, במתח , מי יהיה איתו בגן? כל מני מחשבות שונות. האם אתם בטיפול עם קלינאית תיקשורת? עם מרפאה בעיסוק? עם אדם מקצועי היכול לתת לבנכם כלים להוציא את פחדיו החוצה? לא לזלזל בזה ולא להתיחס לעניין כאילו יש כאן הגזמה ....נסה להבין את ילדיך, אתה חייב לתת לו פיתרון למצבו מחשבתו ופחדיו, שים לב נניח ואתה נמצא במתח כל שהוא זמן רב או לחליפין צעקו עליך בפיתאומיות , האם אין לך הרגשה של כאב בטן או לחליפין דקירה כל שהיא באזור הבטן גם אם לזמן קצר מאוד? לכל אחד יש את הקטע הזה , תאר לך מה קורה במקרה כזה לילדים בספקטרום שלנו . נכון הילד כנראה שותה מים מהבריכה לפני זה גם שתה מים מהבריכה, אבל זה לא גורם לכאב בטן ממושך לדעתי.

maanina

New member
ל yankale

קודם כל תודה על ההתיחסות. בנוגע לבריכה התחלנו ללכת לפני כשלושה חודשים ולכן חשבתי שאולי יש קשר בין החשיפה לכלור (אמנם רק כ-40 דקות בשבוע)והרגרסיה שאנו עוברים. בנוגע לבטן לא נראה שהילד סובל מכאבי בטן כלשהם.בכל מקרה נעשה בדיקת צואה. לענין הרגשי הילד מטופל בהחלט וניתנת תשומת לב לנושא אבל עדיין השאלה נשארת פתוחה ולא ברור עד כמה קושי רגשי (של עזיבת גננת אהובה וסייעת נבחרת)באותה תקופה יכולה להשפיע.בכל אין זלזול בנושא,במיוחד לא אצל הילד הרגיש שלי.

לא הלך עם הקישור אז הנה הפירוט

Vitamin C Filter/Atopia Filter = Vitamin C + High Molecular Chitosan + Hydro-Bio Vitamin C enhanced filter is made of extract of 250 lemons. Dechlorinate your water and returns harmless, Vitamin C enhanced water to your skin. Reverse alkali water (which dries your skin) to weak acid-water as well as effectively moisturizes and protects your skin from ageing, has excellent antibiotic and antiseptic properties. Improves immunity of your skin Chitosan (extract from crab shells) enhances the skin condition and improves immune system, anti-cancerous, lowers cholesterol level. Hydro-Bio - patented powder, improves blood circulation, helps skin regeneration, fights allergy, pimples, provides eczema relief

לא לקנות

ילדים אוטיסטיים שיש להם רגישויות לכימיקלים עלולים בהחלט להיות רגישים גם לשמנים ארומטיים. ממה הוויטמין C? מרבית ויטמין ה-C כיום מיוצר מתירס שעבר הנדסה גנטית. הם צודקים שזה נכנס דרך העור, ולכן לא הייתי מכניסה שום דבר שהמקור שלו אינו ידוע (רצוי עם תעודות). מיים חומציים במקום בסיסיים? לא נשמע רעיון טוב. כיום מעודדים יותר לשתות מים בסיסיים, ויש חברות המתמחות בפילטרים שהופכים את המים ליותר בסיסיים. את הפילטר למקלחת קניתי ברשת חנויות טבע גדולה ואמינה. יש לציין שכמו רוב הפילטרים בשוק, הוא אינו מסיר את כל החומרים המזיקים - אבל בהחלט מפחית את הכמות. אני מתכננת לקנות גם פילטר לכל הבית, שמתקינים ליד הברז הראשי, בנוסף. זה גם יפתור את בעיית מדיח הכלים ומכונת הכביסה, המשחררים כמויות אדירות של כלור לאוויר בכל פעם שמפעילים אותם. ניתן בקלות לקנות פילטר למקלחת באינטרנט. הנה דוגמה של שלושה אתרים מוכרים ואיכותיים, המוכרים מוצרים טבעיים וגם פילטרים: www.gaiam.com www.janices.com www.tomorrowsworld.com הפילטר הזול ביותר עולה כ-$30. יש להחליף אותו באופן תקופתי.

למעלה