שאלה ברשותכם

la DVD

New member
שאלה ברשותכם

מה אומר החוק לגבי שימוש בתמונות של אנשים פרטיים ללא הסכמתם המפורשת באינטרנט? נגיד ואתר מסויים יציג אצלו תמונות של אנשים שנאספו באינטרנט, האם יש עילה לתביעה על זכויות יוצרים? למרות שהתמונות נאספו ממקומות שבהן לא צויין על כך שיש זכויות יוצרים?
 

xslf

New member
נראה שאתה מעלה כאן שתי סוגיות נפרדות:

* שימוש בתמונות ללא אישור המצולמים. * זכויות היוצרים על הצילום, גם אם לא צויין במפורש שיש עליהן זכויות יוצרים. לעניין השני בלבד: אני לא עורכת דין, אבל עד כמה שידוע לי ברירת המחדל היא שיש זכויות יוצרים. כלומר, כל עוד לא צויין אחרת, צריך להניח שהתמונות מוגנות (אי־ציון אינו אומר חוסר הגנה). ככה שכן, איסוף תמונות ממקומות בהן לא צויין על כך שיש זכויות יוצרים עשוייה להוות הפרת זכויות ועילה לתביעה.
 
אכן, שתי שאלות נפרדות לגמרי

א. שימוש בתמונות ללא אישור המצולמים: תלוי מי המצולמים, מה רואים בתמונות, באילו נסיבות צולמו, מה התרת השימוש. בהתאם לנסיבות המקרה יש מצבים בהם השימוש יהווה פגיעה בפרטיות ויש מצבים שלא. אין די פרוט כדי להשיב לשאלה. ב. זכויות יוצרים: כפי ש xslf כתבה: חזקה על כל צילום שיש בו זכויות יוצרים. אם קיים רשיון כללי ניתן להשתמש במסגרת הרשיון, אם לא קיים רשיון כללי אסור להעתיק ולפרסם ללא קבלת רשות מבעלי הזכויות.
 

la DVD

New member
אז תחת איזה מסגרת משפטית עובדים למשל

הרבה פורומים בארץ שהמשתמשים בהם מפרסמים תמונות של אנשים אחרים שנאספו ברשת, כמובן שללא שום אישורים
 

xslf

New member
במסגרת "לי זה לא יקרה"

ומקווים שלא יתבעו אותם (ושאם יתבעו, הם יוכלו לגלגל את האחריות על המשתמשים שלהם).
 
מדוייק

בגלל צעירותה של התעשיה וצעירותם של הפעילים בארץ, ישנן כמה חברות אינטרנטיות שהפנימו דרכי התנהלות כמו שחברות "בעולם האמיתי" צריכות להתנהל, ואלו הן מרבית המצליחניות. רוב האחרים מחפפים (ובדרך כלל גוגל לא קונה אותם למרות הרעיון המבריק שלהם). דוקטרינת ה"לי זה לא יקרה" עובדת נהדר...
 
למעלה