שאלה בשביל אחותי (-:

daniela21

New member
שאלה בשביל אחותי (-:

היי, אחותי בת 15.5, מלחינה ושרה ברמה מאד גבוהה. היא כתבה והלחינה שיר באנגלית שעם כל הצניעות, הוא מעולה, לדעתי. אם רוצים שהשיר יתפרסם, מה עושים מכאן??

ttg

New member
יתפרסם כיצד?

ע"י חברת תקליטים? יושמע ברדיו? יהיה זמין לקהל הרחב? ימכר לזמר/ת מוכשר/ת לביצוע? יש הרבה אופציות ובד"כ הדרך לכולן לא פשוטה. אם תוכלי להיות יותר ספציפית יהיה יותר קל לכוון. בהצלחה לאחותך! (וגם לך :) )

daniela21

New member
שאלה במקום..

אני מניחה שהכי - הכי הייתי רוצה שהשיר יושמע ברדיו, שאולי תוציא סינגל עם השיר והוא יהיה מוכר לקהל הרחב.

ttg

New member
ישנם מספר דרכים

אני לצערי מציאותי אז עמך הסליחה :). יש 2 אפשרויות לדרכי פעולה - 1. פניה לA&R שהוא מנהל אמן ורפטואר בחברת תקליטים. אם *הוא* מוצא את הקסם מבין העשרות דיסקים שדוחפים לו ביום בהקלטה הבייתית שלך אולי הוא יחליט לקחת חלק בעניין. לדאבוני ב99% מהמקרים זה לא קורה. ההשמעה ברדיו היא גם חלק קשור. תחנות רדיו: תחנות הרדיו של ה"מיינסטרים" בד"כ לא יהיו בעלות אינטרס להשמיע שיר. ובעצם כמו כולם השאלה היא "מה אני מרוויח מזה" (זה מה שישאלו ברדיו) - אם יש ערך נוסף (חבר שנהרג, מוסר לגבי תאונות/סמים או תוכן כזה אולי זה "אייטם") אבל בד"כ התחנות המרכזיות (ואלה שמשמיעות גם הרבה פופ לועזי) לא ירגישו שהן מרוויחות משידור שיר כזה (וגם איפה אפשר לרכוש את הדיסק? רגע אין דיסק? זה רק סינגל?...) לכן רצוי לדאוג שיהיה מישהו שיקדם. פלייליסט: מילה בומבסטית שנאמרת ע"י הרבה מוזיקאים מתוסכלים בהקשר של גלגל"צ. לצערנו גלגל"צ עדיין אחראית על איזה גושפנקה בלתי מובנת לאיזה שיר יהיה ב"כוננות מטחנה" ויושמע. יש הרבה מאוד שירים שלא עוברים את "ישיבות הפלייליסט" וזהו... השיר שלך לא מושמע בגלגל"צ ובד"כ לא יושמע בתחנות אזוריות וכדומה... אני אפילו אתן לך דוגמא, שמעת על השיר "כאילו" של היהודים? כמה פעמים שמעת אותו? מה השיר האחרון של רונית רולנד ששמעת? גם להקות שזכו למקום של כבוד עדיין מסוגלים לא לעבור את הסלקציה העזה הזו. לעומתן תחנות של קול ישראל, כמו 88 ועוד יותר מתירניות. אבל הן הרבה פחות דומיננטיות מהראל מויאל ב91.8... (כמות המאזינים/חשיפה). שתגיעי לשלב שיש לך מוצר מוגמר את מוזמנת לפנות אלי בפרטי ולקבל ריכוז כתובות/אנשים בתחנות השונות בארץ. בד"כ בשביל זה יש יחצנות או אנשים שעושים את העבודה הזו בתשלום. אופציה נוספת וזמינה יותר היא האינטרנט, ייחצון בפורומים שונים, הפצה של השיר בMP3 ברשתות שיתוף קבצים ולהורדה מאתרים שונים כמו MySpace. אבל......... עדיין השלב הראשוני לא הגיע. לקחת את השיר ו"ליצור" ממנו "חבילה" (שיר מוגמר). איזה עיבוד רוצים (משהו גדול? כמו נניח קלי קלרקסון, אוונסנס. אולי משהו עדין? רק פסנתר/גיטרה ושירה) * אני מצטער שהדוגמאות גורפות. פה נכנס לעבודה נושא של הפקה/עיבוד. ועוד תהליכים שונים שהם חלק. זה קצת כמו יהלום. אחותך היא יהלום אבל על-מנת שהיא תהיה משהו מבוקש ע"י אנשים היא נזקקת לליטוש בד"כ. גם אם אחותך בת ה15 היא הדבר הכי מוכשר בעולם. אם יש לך עוד תהיות/שאלות את מומזנת לשאול.

daniela21

New member
תודה רבה-רבה

איזו תשובה מושקעת ומפורטת...! איך מבצעים לשיר עיבוד ומקליטים אותו?

CrazyDude2

New member
לשם כך דרושים אמצעים רבים יותר..

יש אנשים שעוסקים בתחום הזה. על מנת להקליט את השיר כדי שאנשים מגלגלצ לדוגמא ירצו להקשיב לו, יש צורך לפנות לאולפן הקלטות מקצועי..דבר שבדרך כלל דיי יקר.. (כמובן תלוי באיכות...ככל שהמחיר זול יותר-כך בדרך כלל גם העבודה תשמע בסוף.) מאחר ולפי מה שהבנתי מדובר בבן אדם אחד-ולא להקה שתבוא ותנגן את השיר,יש צורך ליצור פלייבק ראשוני לשיר - השאלה היא ע"י מי הוא יווצר? יש כמה אפשרויות: או באמת להרכיב להקה (שזה גם דיי מורכב) ואז לאחר חזרות רבות יהיה ניתן לגשת להקליט את השיר ... (אבל כמובן שיש צורך לעיבוד לשיר - שאת זה ניתן או לעשות באופן עצמי ע"י הלהקה [מי שיודע בכך-בדרך כלל נגנים עם נסיון ידעו כיצד..] או להביא מדריך כלשהוא שינחה את ההרכב לעבודה) אפשרות שניה היא ליצור פלייבק במחשב,ללא נגנים כלל - שבאולפני הקלטות יודעים בדרךך כלל לעשות -אבל כמובן שזה דורש יותר כסף. אפשרות אחרת - שהיא הכי יקרה לפי דעתי - אני עבדתי באולפנים בתור נגן גיטרה. כלומר יש אפשרות לבקש מבעל האולפן להביא נגנים שיבואו ויקליטו לך את השיר בתשלום... בכל מקרה, הכל תלוי ברמת ההשקעה והמקצועיות. ישנם אנשים עם אולפנים 'ביתיים קטנים' שיכולים להביא לתוצאה לא רעה בכלל. השאלה עד כמה זה יספיק כדי להעביר את זה הלאה. אפשר לחפש אותם בפורומים שונים לדוגמא,או לשאול חברים,אנשים שיכול להיות להם קשר לזה. מקווה שעזרתי

ttg

New member
ולחדד את הדברים.

בד"כ אולפנים מקצועיים לא ייצרו פלייבקים (אבל שוב זה טווח מחיר). אנשים בלי קשר לגלגל"צ יהיו מעוניינים להקשיב לשיר אם הוא טוב בלי קשר לשאר. אנשי רדיו ספציפית יצפו לרמה מסויימת (לא הקלטה שמינידיסק/טייפ מנהלים). בשלב שאחותך נמצאת מומלץ לחפש מוזיקאי כלשהו סימפטי שיוכל לעזור בתהליך - שמיעת השיר וניתוח שלו על מנת להציע רעיונות (לדוגמא - להוסיף בית, להוריד פיזמון להעביר פיזמון לפה, אולי לשנות מנגינה קלות וכדומה) ולהציע צבעי עיבוד (אני רואה את השיר יחסית שקט עם גיטרה אקוסטית וחצוצרה מושתקת... נניח). כמו בכל דבר קשרים לא מזיקים (אם חבר של חבר של אח של.... בעל קרדיט בתחום תהיה לו יותר סבלנות לשמוע ולהביע דיעה). ההמלצה שלי בשלב זה - תארגנו מינידיסק או חבר עם יכולות הקלטה בסיסיות ביותר. שאחותך תגיע ותקליט את זה. עם ההקלטה + תדפיס של מילים תנסו להתייעץ באנשים שאת סומכים עליהם. קחי בחשבון, יכול להיות שהשיר הוא לא הדבר הכי מדהים בעולם. יכול להיות שהוא טוב (יש גם דוגמאות כאלה). כמו בכל דבר, על עצמי לדוגמא אני יכול להעיד שאני כל הזמן משתפר (ואני עובד בתחום הזה כ5 שנים באופן מקצועי ועוד 5-6 שנים בהם הייתי נער ש"למד" את התחום). וגם ה"תחום" זה דבר יחסי וסגנוני. מקווה שעזרו לך התגובות פה כמו CrazyDude2 שהוסיף לך עוד מידע חיוני.

BolraK

New member
וואו

צריך להכניס את התשובה הזאת לטאגליינס.... אולי אפילו את כל האשכול הזה..

inbal287

New member
מדהים! יטוגלן!../images/Emo127.gif

מה אתה רוצה שתהיה הכותרת?

למעלה