שאלה בשביל הבן שלי-תשלומים חריגים לשוכר דירה

• פותח הנושא evike
  • פורסם בתאריך

evike

Well-known member
מנהל
שאלה בשביל הבן שלי-תשלומים חריגים לשוכר דירה

אני גר בדירה שכורה. וועד הבית שלחו הודעה שאחד הדיירים בבניין נפגע לפני כמה חודשים ותבע את הביטוח של הבניין, ושהגיעו לפשרה. (מוזר שלא שלחו עדכון כשהאירוע עצמו קרה ושהוגשה התביעה). עקב זה על כל הדיירים להתחלק בסכום השתתפות עצמית הכולל וכל דייר צריך לשלם 200 ש"ח.

לדברי הוועד, הדיירים צריכים לשלם את זה ולא בעלי הדירות, כי מי שגר בפועל בבניין הוא זה שמבוטח ואמור לשלם, ולא בעלי הדירות.

הסתכלתי בסעיפים הרלוונטים בחוזה השכירות אצלי, שם יש סעיף לגבי תשלומי וועד וכתוב שלא יחולו על השוכר תשלומים מיוחדים של הוועד, אלא רק הוצאות ועד בית שוטפות.
בסעיף נוסף בחוזה שעוסק באחריות, כתוב שהשוכר יישא בכל נזק לצד ג', שייגרם כתוצאה ממעשה ו/או מחדל של השוכר ו/או כל הבא מטעמו או למענו.
כאן לא מדובר בתוצאה ממחדל שלי או במי שהגיע מטעמי או למעני לבניין... האם זה לא דומה ל"תשלום מיוחד" לוועד?

מי אמור לשלם במקרה כזה להערכתכם? השוכר (אני) או בעל הדירה?

לבקשתי, הוועד שלח לי את הפוליסה, מדובר ב"ביטוח לבית המשותף". שם כתוב רק את הכתובת של הבניין ואת מספר הדירות שמבוטחות. לא מצאתי שם התייחסות שמית כלשהי או משהו שקשור לדיירים שמחזיקים/גרים בנכס או לבעלי הנכסים.

תודה

9x9

New member
בעל הדירה חייב בתשלום ולא השוכר

ניתן לבחון זאת מכיוונים שונים, ומכל כיוון שנבחן נקבל שחובת התשלום היא על בעל הדירה, הן מכוח חוק המקרקעין, הן מכוח חוק השכירות והן מכוח חוזה השכירות.
בנוסף, צריך לזכור שוועד הבית לא יכול לחייב שוכר לשלם, אלא רק בעל הדירה.
ושחובה על ועד הבית לגבות את התשלום מבעלי הדירות בלבד, על פי סעיף 58 לחוק המקרקעין.

למעלה