שאלה בשביל חברה

• פותח הנושא ligo
  • פורסם בתאריך

ligo

New member
שאלה בשביל חברה

האם יש כאן מישהי שהרתה עם איקאקלומין? עשיתי היום "הרצאת פוריות" טלפונית לחברה שלי שמנסה להיכנס להריון. יש לה מחזור מאוד לא סדיר אז המלצתי לה לבקש מהרופא איקאקלומין. אני זוכרת איך "פעם מזמן" כשסיפרתי לה כמה אני לחוצה בגלל שאנחנו לא מצליחים, היא אמרה לי להיות רגועה (קל להגיד -קשה לבצע). אח"כ, כשכבר התחלנו עם הטיפולים (ולא סיפרתי לה) נודע לי שגם הם מנסים. ואז הרגשתי רע עם עצמי כי כל הזמן פחדתי שהיא תצליח לפניי. והיא אומנם הצליחה, אבל בשבוע 9 היתה הפלה. (זה נודע לי רק חודשיים אחרי). בקיצור, עברו כבר 4 חודשים מההפלה והיא לחוצה נורא (ומבינה סוף סוף איך אני הרגשתי).מה דעתכן? יש טעם לקחת איקאקלומין כדי לסדר את הביוץ?

ligo

New member
ועוד שאלה בשבילי../images/Emo9.gif

קיבלתי היום את תוצאות בדיקת חלבון עוברי. כל הערכים תקינים: 1.23 אלפא FP hCG 1.55 UE3 1.05 והסיכוי לתסמןנת דאון הוא 1:2893 אז אני חושבת לוותר על התענוג של מי שפיר. מותר לי להחליט על זה לבד או שצריך להתקשר לרופא שלי?

בדיקת מי שפיר אינה ניתנת לכפייה

ולכן ממילא ההחלטה היא שלכם הרופא יכול לתת חות דעת האם יש כדאיות או אי כדאיות בבדיקה ככל שהסיכוי לתסמונת דאון נמוכה יותר כל ניתן ביתר קלות לוותר על הבדיקה צריך לזכור שמי שפיר יכולים לעלות על בעיות נוספות מעבר לתסמונת דאון בכל מקרה צריך לחשוב מראש מה יהיו ההשלכות של תוצאות מי השפיר, כלומר האם יש כוונה לאור תוצאה כזו או אחרת להפסיק את ההריון. אם אין ממילא כוונה שכזו אז אין טעם לערוך אותה מלכתחילה בהצלחה ליאור

הרופא מן הסתם ישאל אותך בפעם הבאה

שתהיי אצלו. אין צורך להודיע לו. ממילא מבצעים את הבדיקה באופן פרטי, בלי קשר לרופא המטפל. אני מצטערת מראש אם אני דוחפת את האף בעניינים לא לי, אבל: ליגו, ההחלטה לגבי ביצוע הבדיקה היא כמובן אישית וסובייקטיבית מאוד, אבל אבקש אותך לברר קצת על הבדיקה לפני שתחליטי סופית. חלבון עוברי ושקיפות עורפית בודקים סטטיסטית את הסיכוי לתסמונת דאון. יש עוד הרבה מחלות שהבדיקה בודקת, ולא ניתן לבדוק אותן בצורה אחרת. בהצלחה בכל מקרה מיכל

טילי2

New member
חברה שלי בלי מחזור כמעט בכלל...

משהו כמו פעם בשנה, הרתה תאומים לאחר איקקלומין ואח"כ שנה אחרי שנה שניים נוספים בבודדת.

כמובן שיש טעם לקחת איקקלומין

אבל רק אם יש אינדיקציה רפואית שזה מה שהיא צריכה (PCOS או משהו שאיקקלומין אמור להשפיע עליו). יש לנו פה בעבודה מישהי בהריון שני עכשיו עם תאומים, מאיקקלומין. גם ההריון הראשון היה מאיקקלומין. אני חושבת שאנחנו לא שומעות הרבה על ההצלחות האלה כי נשים שמצליח להן עם איקקלומין בד"כ לא נכנסות לפורום...

בן הוא ילד-איקקלומין+כוריגון....../images/Emo66.gif

וכנראה שזה עזר! חשוב להדגיש שעדיין צריך להיות במעקב ולא לקחת סתם על דעת עצמך שכאילו "לא יועיל-לא יזיק", כי אני מכירה גם כאלה. גם לאיקקלומין יש תופעות לוואי אפילו שהוא נחשב לקל שבתרופות פריון ויש מקרים בהם הוא טוב ויכול לעזור.. מי שפיר היא סוגיה קשה. בהריון הזה לא עשיתי והחלטתי ממש בדקה ה-90. כל הבדיקות היו מצוניות אבל עדין היתה התלבטות..האינטואיציה האישית שלי עזרה לי להחליט לא לעשות בסוף. בהריון הבא אני אעשה ב"ה. בהצלחה!

חן123

New member
הסיפור של חברתך מאוד דומה לסיפור

שלי אני, לבסוף הריתי עם איקקלומין וכוריגון, אבל לדעתי מה שעשה את העבודה היה צילום הרחם שעשיתי. אין ספק שאיקקלומין מגביר את הסיכוי להריוןף אבל גם להריון מרובה עוברים, אצלי ניקלטו 2 עוברים שאחד מהם התחלק ככה שהייתי עם 3 עוברים ועברתי דילול, שזאת חוייה ממש מיותרת שלא לאמר מסוכנת. אני נשארתי עם עובר אחד, אבל בנות פה שנישארו עם 2 עוברים סבלו הרבה הרבה, כמו מיה, ומשי שילדו הרבה לפני הזמן ועברו 7 מדורי גהנום עד שיצאו מבי"ח (וזה יכול היה להגמר הרבה יותר רע), למרות שאצלהן זה היה מהפרית מבחנה, ואולי לא הייתה ברירה, פה יש ברירה, אז אולי כדאי לחשוב שוב על איקקלומין לפני שלוקחים חן

@ריטה

New member
אולי בישביל קצת תקווה

חברה שלי הרתה במחזור ההזרעות האחרון שלפני ההפריה. ובפעם השניה באופן טבעי לחלוטין. בפעם השניה היא גילתה שהיא בהריון כשכבר היתה בחודש רביעי (היא לא ידעה שהיא בהריון כי היא רגילה לא לקבל מחזור) שיהיה בהצלחה

למעלה