שאלה בשביל חבר בקשר לממר"ם

שאלה בשביל חבר בקשר לממר"ם

מה עושים במבחנים הראשוניים לממר"ם, כמה זמן הם, מה שואלים, יש נושאים שאפשר ללמוד אליהם לפני המבחנים?

*אבי*

New member
זה תלוי לאיזה קורס הוא ניבחן...

תיכנות, מחשב קטן, מיינפריים, לומדה... אלו מבחנים שונים לגמרי. אבי

*אבי*

New member
קורס תכנות

קורס תכנות נחשב לקורס הלא-מבצעי הכי איכותי בצה"ל, ולכן המבחנים דיי קשים. הם כוללים שאלות בסיסיות במחשבים, מבחן פסיכוטכני (צורות, עברית וכו´), והעיקר - מבחן ביכולת תכנות, בשפה מיוחדת שהומצאה לצורך המבחן (פסבדו-קוד). רשמית אין צורך בידע מוקדם בתכנות, אבל לדעתי זה בהחלט יכול להועיל. אבי

*אבי*

New member
ממש ממש לא...

קצת חשבון בפסיכוטכני, זה הכל...!
אבי

המבחנים

דבר ראשון: בוא לא נגזים זה לא הקורס הלא קרבי הכי איכותי בצה"ל, זה אולי ה-3 הכי איכותי (אחרי תלפיות וחמ"ן תלפיות). בקשר למבחנים, לפי מה ששמעתי יש גם מתמטיקה

*אבי*

New member
פרוייקט תלפיות (לא חמ"ן) אינו קורס,

אלא מסלול קצונה. ובקשר למבחנים - אין בהם מתמטיקה, בוודאות. או לפחות לא הייתה כשאני נבחנתי. אבי

sky_girl

New member
גם אני עשיתי את המבחנים של תכנות

והדבר היחיד שהיה שם שקשור למתמטיקה, זה כמה תרגילים פשוטים ברמה של בית יסודי.

sky_girl

New member
לא ../images/Emo10.gif ../images/Emo24.gif

כנראה שאני לא מספיק מוכשרת בשבילם. מה שכן, כיוון שאלה היו מבחנים משולבים לשלושה תפקידים שונים, עברתי את המבחנים של איזה תפקיד אחר.

*אבי*

New member
אל תצטערי בכלל...

זה תפקיד טוב אבל לא שווה קד"צ-קריעה של חצי שנה וקבע כ"כ ארוך (שנה וחצי לבנות, לא?)... זו דעתי לפחות. לאיזה תפקידים התקבלת? אבי

Mr. Z

New member
נסחפת קצת עם "הקורס הכי איכותי..."

מה עם מסלולי חמ"ן תלפיות למשל? שמסננים 1 מתוך-כ 500 מועמדים לאחד המסלולים שלהם.

*אבי*

New member
כמו שכתבתי למעלה,

פרוייקט תלפיות *אינו* קורס אלא מסלול קצונה. אם נחשיב בדרוג גם מסלולי קצונה (לא מבצעיים) אז תלפיות בהחלט נחשב לטופ, אבל קורס ומסלול ייעודי לקצונה הם דברים אחרים לגמרי. בקשר לחמ"ן תלפיות, אני לא יודע. אולי אתה צודק... אני לא מכיר את זה מספיק טוב. אבי

אבי, מהוא הקרוס על מיינפריים?

אני מקווה שזה לא ה AS400 ... בכל מיקרה שמעתי שצריך לחתום על זה שנה קבע... יש לך אולי עוד מידע? ועוד שאלה - האם לפי דעתך אפשר להגיע לקורסים האלה אחרי הגיוס (נניח שאני נמצא עכשיו במדור קורסים של הבקום... ) ואלו עוד קורסים מעניניים יש בחיל הקשר?

*אבי*

New member
קורס ממ"ג (מפעיל מחשב גדול)

קודם כל מה יש לך נגד AS/400?... זה קורס נחמד לדעתי, לומדים בו יוניקס, הפעלת VAX, אפילו קצת אסמבלר... בקשר לאחרי הגיוס - אתה אחרי טירונות? עברת קצין מיון? באיזה שלב בדיוק אתה נימצא? בחיל קשר יש המון קורסים. חוץ מקורסים של בסמ"ח, קיים, קורס אלחוט, מפ"ט, צפ"ר... וכו´ וכו´... אין מקום לפרט על כולם. מה בדיוק מעניין אותך? מקווה שעזרתי, אבי

אז ככה..

לא אמרתי שרע
האמת היא שאני סתם מפנטז, אני עשיו פוסל מיקצוע וכולי תיקווה להגיע למדור קורסים בבקום, אבל לפי מה שהבנתי כדי להגיע לקורסים של ממר"ם צריך לעשות תמבחנים *לפני* הגיוס ....כנראה שאני יהפוך למפעיל מחשב קטן בבסיס שבו אני נמצא עכשיו. יש שם כמה רשתות נחמדות. לא ממש גדול אבל לא רע. כמה זמן לוקח קורס של מפעיל מחשב גדול? והעם זה באמ שנה קבע?

sky_girl

New member
תגיד...

אתה מכיר את הקורס "מפעיל מערכות מחשב"? יש לך מושג מה לומדים שם?

למעלה