שאלה בשביל חבר האם ה
בתמונה

ה דרומי

New member
שאלה בשביל חבר האם ה../images/Emo118.gif בתמונה

זה דרררה ירוקה???. תודה לכם מאוד מראש.

רק רגע: הנה צילום ברור יותר רבותיי:

התוכי הזה "משגע" אותי כל בוקר ואני מאוד אוהב אותו ! לאחרונה, אצלנו בירושלים, הפך מזג-האויר קריר. האם זהו הדררה ??? ולאן הוא עף בחורף ? הוא חוזר אלי כל שנה בקייץ ואני מקפיד לתת לו בגט טרי של "מאפית" כמובן. היכן גר החמוד הזה בחורף ? האם בעין-גדי ? האם במקום אחר ? דרך-אגב: הוא מגרש מהגן הענק שליד ביתי את כל העורבים. תודה על תשובות. ד"ר אביתר רייטר.

ניגונים

New member
לא נראה לי שזו דררה

הוא נראה יותר גדול מדררה אולי הוא ברח מגן החיות התנכי ??

האם תוכל לברר לי את הזן שלו ?

לא נראה לי שהוא ברח מגן החיות במלחה כי הוא בא אלי כבר 3 שנים, כל קייץ, לאכול בגטים טריים ולשתות מים מהעציצים הרבים שפה במרפסות. תודה וליל מנוחה, שלך, אביתר.

RedBishop

New member
הניחוש שלי הוא....

Yellow-Naped Parrot אבל עוד תמונות, מזוויות נוספות יעזרו לפתור את זה בוודאות.

אלTK

New member
כנס לפורום תוכים

אני מציע לך להיכנס לשם שם יש הרבה חברה שדי מבינים בתוכים ואני מאמין שידעו לענות לך בודאות. בהצלחה!

אם הוא מגיע אליך לאכול,זה אומר שהוא

תוכי מתורבת,זה בטוח לא דררה,הוא הרבה יותר גדול מהדררה,וגם הדררות באות בלהקות.
נראה לי שהתוכי שראית הוא מהסוג הנ"ל.

ה דרומי

New member
בבדיקה \מחשבה אולי זה ../images/Emo118.gif מסוג

אמזונס? כי עם כן אז איך הגיע לשם אולי לא היה מוכתם ופשוט ברח למשהו\י??.

זהו קובץ שכתבתי בן אלפי עמודים

ויראה אור בסוף 2006. הקובץ כולל מידע מפורט על כל קטר ועל כל קרון משא או נוסעים ספציפי מאז 1892 ועד 2006. התחלתי עם זה בשנת 1987. כמו כן יש בו מאמרים רבים ותשובות לכל מה שאתה רק רוצה אודות רכבת המנדאט, רכבת-ישראל וכל דבר שזז על מסילה בארץ הזו, כולל מסילות צרות ורשימה של כל 404 הקטרים הקטנים התעשייתים שהיו כאן. הנה קבל דוגמית לקטר המפורסם מס' 70414: (מתנצל שזה לא קשור לציפור רגילה אלא לציפור פלדה גדולה...) קטר זה קיבל את מספרו ב- LMS בשלהי שנת 1940 והושאל ל- GWR. הוחזר למחלקת המלחמה (WD) בשנת 1941. נשלח לפרס והוכנס לשרות ברכבת הפרסית בחודש נובמבר 1942 בקבלו את המס' 41.137. הופעל בפרס בשנים 1942 - 1944. מוספר מחדש בחודש פברואר 1943 כ- MEF 9350. הועבר לכוחות המזרח התיכון במצרים (MEF) בחודש ינואר 1944. הועבר לכוחות הצבא הבריטי בארץ-ישראל (AP) בחודש פברואר 1944. הועבר לרכבת המנדאט (PR) בחודש אפריל 1944. בחודש נובמבר 1944 מוספר מחדש על-ידי מחלקת המלחמה (WD) במס' 70414. בתחילת שנת 1946 השתייך הקטר למוסך הקטרים בלוד. הוכנס למצאי קטרי "רכבת-ישראל" (IR) בחודש מאי 1948. מופיע כקטר פעיל ברשימות נייד הרכבת של המסילה התקנית בידי "רכבת-ישראל" בשנת 1951/2 (אסמכתא: דין וחשבון מינהלי מאת המנהל הכללי של רכבת ישראל לשנים 1948/49 – 1951/52, חיפה, טבת תשי"ג (ינואר 1953), עמ' 73, אר"י). מופיע כקטר בשימוש בשנת 1952/53(אסמכתא: דו"ח "רכבת-ישראל" תחת משרד התחבורה 1952/53). קטר מס' 70414 נרשם כקטר בשימוש ברשימות הנייד של המסילה התקנית מיום 31.03.1954 ומיום 31.03.1955. מופיע כקטר בשירות ברשימת קטרים של מסילת תקן בשירות שנעשתה לצרכי הצבא מיום 31.03.1955. (אסמכתא: תיק: 694/60/24, משרד הביטחון, ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון). קטר מס' 70414 מופיע כמוצב במוסכי הרכבת בלוד ביום 18.12.1955 וכקטר שלא בוצע בו בדק כללי מזה זמן רב ולפיכך השימוש בו יתבצע עד שלא יהיה עוד צורך בו. (אסמכתא: פרוטוקול ישיבת הנהלה מס' 86 מיום 18.12.1955, תיק: פ/ 47, אר"י). צילום של קטר מס' 70414 מושבת בסדנאות הרכבת בקישון מופיע ב-"במחנה", גיליון מס' 47 (1962) ä כ"ג בתמוז תשמ"ו ä 30.07.1986, עמ' 26. קטר מס' 70414 הינו המפורסם ביותר בתולדות "רכבת-ישראל" (IR) ! הונצח בשירו של אריה (אריק) לביא ז"ל בתקליטון "7 שראה אור בשנת 1958 ("שיר הקטר") וכן בסרטון וידאו באורך 12 דקות שהופק על-ידי שירות הסרטים הישראלי - ירושלים בשנת 1958. אריק לביא ז"ל נפטר בפתח-תקוה ביום 29.06.2004. זהו. כמובן שמידע כזה קיים לגבי כל אחד מכל 76 הקטרים של הרכבת כיום ולגבי כל אחד מכל קטרי הקיטור שהיו כאן מאז ומעולם. יום טוב.

ניגונים

New member
אתה מזכיר לי

פעם היו לי כמאה קלפים עם תמונות של קטרים ישנים, ובכל אחד פרטים על כל קטר, באנגלית. היו שם קטרים מאד מרשימים.

אמזונה כחולת מצח.

שם לטיני: Amazona aestiva. שם לועזי: Blue-Front Amazona. תוכי מקובל כחיית מחמד. אפשר לראות אותו באתר הזה, תחת השם בלו פרונט אמזונה.

זה אכן נראה זה../images/Emo45.gif מעניין לראות אם

הזן הזה ישתחרר בארץ וישרוד,אבל אז תעלה בעיית הפולשות שוב,אז אולי עדיף שהוא יוחזר או ינתן לאחד הפארקים או גני החיות המגדלים תוכים.

RedBishop

New member
בתמונה...

רואים כתם צהוב על הלחי, ולא על הראש כמו במקרה של Yellow-Crowned. נראה לי שזה בכל זאת ה Blue-fronted. אגב, תוכי יקר מאוד, אני בטוח שהוא חסר מאוד לבחור שאיבד אותו לפני 3 שנים...

זוהה סופית: אמזונה יילו קראון !

זהו תוכי נדיר מאוד ויקר. אשתי טוענת שראתה 3 תוכים כאלה מהסוג אמזונה יילו קראון מסתובבים כאן ביער. הזיהוי הסופי נעשה ע"י חברי הטוב באנגליה: דיויד ג'ארוויס.

למעלה