שאלה בשיטות מחקר

barsese

New member
שאלה בשיטות מחקר

היי, אשמח לתשובה, ההתלבטות היא בין א' ו-ד'

שני חוקרים בדקו את הקשר בין צפייה בטלוויזיה ובין אלימות. חוקר א' במחקר עם 600 נבדקים וחוקר ב' במחקר עם 1000 נבדקים (מדגמים שונים). אם אותו מקדם מתאם r התקבל בשני המחקרים אזי:

א. אם הקשר נמצא מובהק אצל חוקר א' אז הוא בוודאי יהיה מובהק אצל חוקר ב'
ב. אם הקשר נמצא מובהק אצל חוקר ב' הוא בוודאי יהיה מובהק אצל חוקר א'
ג. עצמת הקשר אצל חוקר ב' היא יותר חזקה מאשר אצל חוקר א'
ד. אף תשובה אינה נכונה

תודה!

Shlomile4

New member
למיטב זכרוני, כאשר מדובר על מתאם יש לקחת

בחשבון את ההשפעה של סטיית התקן על היות המתאם קיצוני מספיק על מנת להיות מובהק.
לכן,
במקרה זה למרות שמבחינה הגיונית במתאם גדול קל יותר לקבל מובהקות לאלפא עקב סטיית התקן אין לנו מידע נתון לגבי ערכי סטיית התקן. ולכן מבחינה תיאורית יכולים להיות כל ה600 מאוכלוסייה הומוגנית מאוד ומדגם זה סטיית התקן תהייה מאוד קטנה בעוד שהמדגם של ה 1000 אנשים יכול להיות מאוכלוסיה הטרוגנית מאוד ולכן בעל סטיית תקן גדולה יותר.

כלומר, כאשר אין ידיעה על ערכי סטיית התקן (שהיא חלק מהנוסחא של מציאת מתאם ומובהקותו) אין יכולת להשוות בין הקבוצות ולכן אני אישית הייתי מסמן: "אי אפשר לדעת"

ofir_y

New member
מדובר על מדגמים שונים

כך שהמילה "בוודאי" לא נכונה, והייתי פוסל את א' וב'. תשובה ג' לא נכונה, המתאם זהה.

sense9

Member
מנהל
צודק. פספסתי את המילה "בוודאי".

לולא היא, הייתי הולכת על א'.

barsese

New member
תודה

עניתי ד' וסימנו לי טעות (במבחן),
וזה צועק לשמיים...

barsese

New member
מצד שני

בטבלת מובהקות של מתאם פירסון, אין התייחסות לשונות\סטיות אלא רק למקדם המתאם (ששווה בין שני המדגמים) וגודל המדגם... (מה שסותר את ד' ומאושש את א')

sense9

Member
מנהל
יש מצב שיקבלו את הערעור שלך אם תגישי.

ה"בוודאי" דיי מבלבל ויכול להכשיל.

Shlomile4

New member
אך האם הוא מובהק השני המדגמים?

המובהקות של המתאם נקבעת בשימוש של סטיית תקן בנוסחא, לכן אם אין מידע אז לא ניתן לדעת.
אך מצד שני סימנו לו טעות על זה במבחן

מעניין מה התשובה וההסבר..

ofir_y

New member
כנראה שהמחברים של השאלה התכוונו

שברגע שאנחנו מגדילים את גודל המדגם אנחנו נצפה ל-p value קטן יותר, ולכן א' נכונה.
הבעיה היא שבסטטיסטיקה, המילה "בוודאי" לא קיימת. למרות שמדובר על מדגמים גדולים, עדיין יש סיכוי שמדגם אחד יהיה שונה משמעותית ממדגם אחר. הסיכוי הזה מאוד קטן, אבל הוא גדול מ"בוודאי" .
שווה לערער.

למעלה