שאלה כואבת ומעצבנת
אבל מצד שני בלתי נמנעת. לרוב השאלה נשאלת לא מתוך חוסר רגישות ואטימות, אלא מתוך עניין ואף סקרנות ולפעמים מצוקה אמיתית. הרבה פעמים שאלו אותי למה אסף התאבד, בהתחלה הייתי מגיבה בכעס ומתגוננת, מתוך עמדה של למה חוקרים אותי, והאם מנסים להטיל עליי את האשמה במוות שלו, והיו מס' פעמים של אנשים חסרי רגישות שהטיחו את המוות שלו בפניי ואפילו היה לי מקרה לפני כמה זמן, הכרתי בחור באיזה פאב, התחלנו לשוחח ולא יודעת למה השיחה גלשה על כיוונים של פילוסופייה יהודית ושאר מיני קשקושים, שהוא שאל אותי מתי היה לך חבר פעם אחרונה, ואני סיפרתי לו שחבר שלי האחרון נפטר ולא נכנסתי לסיפור עצמו, וכאשר הוא שאל אותי ממה הוא מת...עניתי לו שהוא התאבד, ראיתי על פרצופו שהוא שהלם טוטלי ואז הוא אמר לי בלי שום בושה...מה כבר עשית לו שהוא החליט להתאבד? אני חושבת שבאותו הרגע אני פשוט הייתי המומה מידי בשביל לענות לו ופשוט קמתי והלכתי. אבל זוהי דוגמא קיצונית למדיי, לאחר זמן מה הבנתי שלא כול העולם בא במטרה אחת לתקוף אותי וישנם אנשים שבאמתץ שהיו קרובים לאסף ולא הבינו את סיבות המוות שלו פנו אליי בשאלות ואני הבנתי שאין טעם כל פעם להיכנס למגננות והתקפות. וואני תמיד אומרת...אסף היה חולה מאוד, הייתה לו מאניה דיפרסיה שזוהי מחלה נפשית מאוד קשה שמלווה בתנודות מאוד קיצוניות של מצבי הרוח, מצד אחד חווים מאניה שזה התרוממות הרוח, הרגשה כאילו אתה מלך העולם וכו', ומצד שני דיכאונות מאוד קשים שאף יכולים להימשך זמניםן ארוכים למדיי. וזוהי המחלה שהרגה אותו, שהובילה אותו לאבדון, שלאט לאט שחקה אותו והשאירה אותו נטול כוחות. אני יודעת שזה יכול להישמע כתשובה דייקרה והגיונית אבל זאתי האמת, ואסף כנראה באמת לא היו לו את הכוחות להתמודד עימה, המחלה, והוא נתן לה לנצח אותו. קשה אבל מעניק לי מעין הרגשה שלא הכול היה באשמתי ושכנראה באמת לא הייתי מסוגלת להציל אותו מהסוף המר. עידית