שאלה בתוכנת finale

שאלה בתוכנת finale

רציתי לשאול את המבינים והמומחים בתוכנה האם ישנה אפשרות, להעלות קובץ מידי כל שהוא, ושהוכנה תכותב עבורו את התווים והקצב, כלומר להעלות קובץ מוזיאלי כלשהוא.ושהמחשב פשוט יתרגם אותו לתווים? האם קיימת אפשרות כזאת, ואם כן אז איך.

כן

הולכים לתפריט File ובוחרים ב-Open. בחלון של פתיחת הקובץ משנים למטה את השדה שנקרא "Files Of Type" לאופציה של קובצי מידי. מחפשים ומוצאים את קובץ המידי שרוצים לתוות, ופותחים אותו. נפתח חלון ששמו "Import MIDI File Options". החלון הזה דורש די הרבה התמצאות וידע, או לחלופין די הרבה אינטואיציה טובה. הוא מכיל המון שדות שונים ומשונים, שמציעים אינספור צורות ניתוח ופרשנות של קובץ המידי. אני לא מכיר את הפרטים ואת ההסטוריה, אך אני משער שהעושר המבלבל הזה נוצר כתוצאה מעובדת קיומו של ה-General Midi, הפורמט האוניברסלי שכולם מתאימים את עצמם אליו, ובדרך מאבדים הרבה מהזהות המקורית. אין מה לעשות - צריך בסופו של דבר לשבור את הראש ולבחור את מה שרוצים מכל האפשרויות האלה, על מנת שבתווים שיווצרו בסופו של דבר יהיה הכי הרבה הגיון, סדר ומשמעות שמקורה במוסיקה ולא באיזה טלפון שבור שמחבר בין קובץ המידי האוניברסלי לתוכנת הפינאלה המקומית והסגורה (שיודעת טוב מאוד ליצור קובצי מידי אוניברסליים, ופחות טוב לשחזר אותם חזרה לקובץ בפורמט MUS). למרות כל הברדק, רוב האפשרויות בחלון הזה כבר מוכנות ולחוצות על ברירת המחדל, וברוב המקרים של הקבצים הסטנדרטיים, יהיה מספיק ללחוץ על OK ובכלל לא להכנס למשמעות העמוקה של סודות הקוואנטייז. לחיצה קצרה, בטוחה ומהירה על כפתור ה-OK תניב בדרך כלל חלון שידווח לנו במהרה על הפעולות שהפינאלה עושה כדי להפיק את הפרטיטורה המקומבנת שלנו, ואז תתגלה לעיניו התוצאה. סביר להניח שלפחות משהו בפרטיטורה לא יהיה לרוחנו, ואז נחזור על אותו תהליך מההתחלה, הפעם קצת יותר חכמים, ונדע לסמן וי בתיבת ה-Tempo Changes שבשדה ה-Include, לצורך הדוגמה
שיהיה בהצלחה!

ראשית המון ../images/Emo51.gif

ניסיתי לבצע את הפעולות שתכתב, ולצערי לא ממש הצלחתי. נתקעתי עוד בשלב ההתחלתי של הפעולות. לא הצלחתי לפתוח את קובץ המידי. כלומר פתחתי תיקייה כל שהיא, והקבצים שבה פשוט לא הופיעו (כמובן רק כאשר סימנתי אתא ופציית קבצי המידי). שאלה נוספת, האם יש ניתן להשתמש רק בקובץ שהעלתי ישירות למחשב. או שמא מנגינה שנמצאת במחשב, האם גם אותה התוכנה תוכל לקרוא? שוב תודה, יתכן שישנן טעיות בסיסיות בדבריי, סליחה על חוסר הידע במחשבים..

ניסיתי שוב...

והפעם הצלחתי. עדיין אני שואלת את השאלה לגבי הקבצים? אלו קבצים ניתנים להמהרה במחשב?

דוייק

New member
ניצלו"ש ברברי למדי!../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif

יש לי גם שאלה לגבי התוכנה הנ"ל: הייתי צריך לכתוב מנגינה כלשהי עם באסים וקולות פנימיים(המורה שלי לתאוריה מתעקש לקרוא לזה קוראל
) עכשיו, רציתי לדעת איך אפשר להפוך את הכיוון של הקרנות של התווים, שלומר: הקרנות של הבס למטה, הטנור למעלה, האלט למטה, והסופרן למעלה. או במילים אחרות הפרדה בין הקרנות של הקולות.

למעלה