שאלה בתחום ו..תודה מראש למשיב

transme

New member
שאלה בתחום ו..תודה מראש למשיב

הורדתי והתקנתי תוכנה המאפשרת חיפוש במנועים שונים ברשת. ההתקנה יוצרת בר-כלים צידי ע"ג הדפדפן, משהו שדומה לפתיחת "המועדפים". אופן השימוש מזכיר את החלק העליון המרכזי באתר "סטארט"- הכנסת ערך לתיבת החיפוש, בחירת המנוע המועדף ו.."חפש". תוצאות החיפוש חוזרות בדף תוצאות (חדש) של המנוע עצמו, ממש כשם שחיפשתי בדף הבית של מנוע החיפוש. היות ולתוכנה הנ"ל אין בעלים רשומים (משהו חינמי שמסתובב לו ברשת), השאלה שלי, האם זוהי תוכנה חוקית וכמובן האם השימוש בה חוקי??

בוא נפריד

1. באינטרנט מסתובבות כל מיני תוכנות. העובדה שתוכנה מסתובבת, לא הופכת אותה לתוכנה ללא בעלים. אם מחר גונבים לי את האוטו, זה הופך את האוטו שלי לאוטו ללא בעלים? לא זה הופך אותו לאוטו גנוב. 2. יש באינטרנט אפשרות להוריד תוכנות ובדרך כלל האתר ממנו אתה מוריד מסביר לך מהו סוג התוכנה. יש תוכנות שניתן להוריד בתשלום, יש תוכנות שניתן להוריד בחינם לניסיון (שיתופיות) ויש תוכנות שניתן להוריד בחינם לתקופה בלתי מוגבלת. יש גם תוכנות פרוצות WAREZ CRACKS אלה תוכנות שמישהו הסיר או עקף את ההגנות הדיגיטליות שהיו בהן ובצורה כזאת איפשר להשתמש בהן ללא רשיון. יש מחוללי מספרים סריאליים שמאפשרים עקיפת הקידוד בתוכנות בתשלום. אתה אמור לדעת מאיפה הורדת ומה הורדת. 3. באשר למנועי חיפוש כשלעצמם, ככלל הם חוקיים, החריג הוא כי בארה"ב נפסק שהפעלת מנוע עקביש לצורך השוואת מחירים באתר -ebay מצדיק מתן צוו מניעה זמני, שכן בעלי האתר לא נתנו רשות למבקרים לערוך השוואות מחירים ופעולה זו עלולה להוות השגת גבול במידע.

למעלה