שאלה בתיאוריה...

lovemedo

New member
שאלה בתיאוריה...

היי לכולם. רציתי לשאול, איך בהיפ-הופ יש את ה"בומים" האלה, יעני הבס שנותנים קצב. זה תופים, או אלקרטוני ? א. מיקסר - מהו ? ב. מהם קומפקטים? יעני קומפקטים לCD ? ג. נניח ויש לי רק ציוד חיצוני (יעני פלטות), בלי מחשב. איך יוצרים מקצב (בתיאוריה)? כלומר בלי שיש לי שיר שאני לוקח ממנו דגימות...

Shaked1991

New member
לשאלותיך..

אוקי אני אענה בסדר הכרונולוגי של השאלות .. רציתי לשאול, איך בהיפ-הופ יש את ה"בומים" האלה, יעני הבס שנותנים קצב. זה תופים, או אלקרטוני ? תשובה : בד"כ בהיפ הופ ובעיקר בסגנונות ההאוס והטראנס כל הביטים (מה שאתה קורא "בומים") מתבטאים בתופים ובקיקים - לרוב מדובר על על אלקטרוניקה, כלומר, מישהו או דוגם קטע של תופים, ומשתמש בו בכל פעם שיש ביט, או שזה באמת תופים אמיתיים - בד"כ תופים אמיתיים נמצא רק בהקלטות של שירה לירית יותר, וגם זה פחות נפוץ כיום. מיקסר - מהו ? מיקסר (באנגלית = ממקסס) הוא מכשיר אשר מקבל את הסאונד מהערוצים שמחוברים אליו (בד"כ קומפקט או פטיפון), מפענח אותם, וע"י שליטה קינטית (תנועתית) אתה יכול לעשות את המיקס שלך בין הערוצים. הייתי ממליץ לך לראות תמונה של מיקסר ואז להבין איך הוא בנוי ולהבין יותר טוב את פועלו. מהם קומפקטים? קומפקט הוא קיצור של קומפקט דיסק (CD) הקומפקט קורא את הדיסק שאתה מכניס אליו, בד"כ מפענח אותו ואת הסאונד שבו ומשדר אותו החוצה, לערוץ חיצוני שאליו יחובר המיקסר. נניח ויש לי רק ציוד חיצוני (יעני פלטות), בלי מחשב. איך יוצרים מקצב (בתיאוריה)? בכדי ליצור קצב אתה צריך תוכנה במחשב ואז ניתן להקליט כמה סוגי מקצבים על דיסק. אין לפי דעתי היום מכשירים חיצוניים שמסוגלים לייצר מקצב מכיוון שיש כל כך הרבה סוגי מקצבים (קיקים, קלאפים ועוד). אפשרות שניה היא לקחת שיר שאתה אוהב את המקצב שלו ובעזרת האקוליזר להשאיר רק את התדרים הנמוכים ואז יהיה לך את הקצב (אך מכיוון שהאקולייזרים היום לא מסוגלים לחתוך לחלוטין את התדרים, אתה תשמע את המלודיה של השיר אך בעוצמה נמוכה.) - ואז להשמיע את המלודיה שעליה אתה רוצה להלביש את הביט.. מקווה שעזרתי לך ולו במעט...

למעלה