שאלה ב-SPSS

IamYou

New member
שאלה ב-SPSS

האם מישהו יודע איך עושים בחירת cases (נבדקים) אקראית ע"י התוכנה? תודה מראש הגר

Unicorn98

New member
אין לי מושג... אבל פתרון יצירתי -

תייצרי עמודה של מספרים אקראיים באקסל (באמצעות פונקציית rand), תעתיקי למשתנה חדש ב-data של ה-SPSS, ואז תמייני לפי המספרים האקראיים. ואז את בוחרת את מספר המשתנים הדרוש לך. זה פונקציה אקראית לחלוטין שאמורה לענות על הצרכים שלך.

להפתעתך

New member
דגימה אקראית באמצעות SPSS

1.בתפריט DATA בוחרים את -"select cases" 2. מסמנים בנקודה את "random sample of cases" 3. בוחרים אחוז מהנתונים שברצונך לדגום באופן אקראי (אני מניח שאת מעוניינת לדגום חלק מהנתונים וזה בדיוק מה שהפונקציה הזאת תיתן לך באמצעות filter אקראי). 4. כדי לבדוק שהדגימה מייצגת כדאי שתבדקי על סתם משתנה שרירותי (למשל גיל) שאת יודעת איך הוא מתפלג בכלל המדגם שכיחויות פשוטות, סטיית תקן וכ"ו-ותוודאי שזה אכן קרוב למדגם המקור. קיימות אופציות מתקדמות יותר אם את מעוניינת לערבל את כל המדגם שלך -לצורך כך בתפריט transform יש לך random number generators שמעניק לך את הערבול הבסיסי (באלגוריתם מצויין שנקרא m twister) אבל כדי להריץ עיבוד כזה דרוש ידע מעבר לזה שיש לי. ובכלל, לא נראה לי שאת רוצה לערבב את כלל הנתונים שלך אלא אם את בחרת להם ערכים בעצמך. מקווה שזה הועיל לך במשהו-אם לא, תשאלי ואני מקסימום אפנה לידידה סטטיסטיקאית.

להפתעתך

New member
הבהרה

שכתבתי את סעיף 4, התכוונתי לכך שהSPSS יוצר משתנה חדש שדוגם חלק מהמקרים (ולאחרים נותן ערך אוטומטי של 0, כך שאם יש לך אפסים בדגימת המקור כדאי שתקודדי אותם מחדש) -ותבדקי איך בתוך משתנה שההתפלגות שלו ידועה לך מתפלג המשתנה החדש.

להפתעתך

New member
יפה...ועוד שיטה לבדיקת הדגימה

תעשי מבחן פרופורציה או one sample t-test כנגד אחוז ממשתנה מסויים שאת מצפה למצוא במשתנה החדש (נניח 50% גברים ו50% נשים-כמו בדגימת המקור), אם מצאת שt קטן מ1 או גדול מ1 אבל לא מובהק אז את יכולה לסמוך על הדגימה האקראית שלך.

להפתעתך

New member
ולמה בדיוק?

lastflowers שרשרה אחרי, איך אני אמור לדעת שהיא מגיבה אליך?

Unicorn98

New member
פה בדיוק אי ההבנה שלך ../images/Emo13.gif

היא שרשרה אליי, לא אחריי. שים לב שכותרת ההודעה שלה מתחילה באינדנטציה ("הזחה") לעומת הכותרת של ההודעה שלי. לא במקביל. והעצה שלי אליך היא כללית, יש לך נוהג להגיב להודעות פתיחה של שרשורים, אבל לא במקום הנכון (במקום להגיב להודעה הראשית, אתה מגיב להודעה האחרונה). כנראה שרוב האנשים פשוט מחמיצים את ההודעות שלך בצורה הזאת, וחבל.

להפתעתך

New member
טוב, מה זה משנה בעצם?

אתה צודק שלפי הנושא הייתי צריך להבין שהיא פונה אליך-אבל אני מגיב מהר וחוסך במשאבים קוגניטיביים...:) חוץ מזה, השרשור שלה הופיע מתחת לשלי. ומעבר לכך, בSPSS יש אופציה מובנת לערוך דגימה אקראית-חבל סתם להשתמש בפרוצדורות שהם אמנם יצירתיות יותר (מצד משתמש הקצה) אבל גם מסורבלות יותר.

Unicorn98

New member
לי זה לא משנה, זה אינטרס שלך בסה"כ.

השרשור הוא חלק מהשפה כאן, וזו בחירה שלך להתעלם מהכללים ולהחמיץ חלק מסוים מהשיח.

Unicorn98

New member
קראתי שוב את הודעתך -

זו בדיוק הנקודה, השיטה הגרפית כאן חוסכת לך משאבים קוגניטיביים - לפי המיקום של ההודעה (ולא לפי הנושא או התוכן) אתה יודע למי היא כוונה. אתה מחמיץ את היתרונות...

LastFlowers

New member
../images/Emo32.gif: אנגלית וכתיבה מדעית

אני מגיבה כאן כדי לא להתערב בפתיל השאלות לפרופסור למעלה: במדעי החיים וגם בפקולטות נוספות יש קורסים ואף בחינות הן למסטרנטים והן לדוקטורטנים ככל שהעניין נוגע לאנגלית וכתיבה מדעית. פסיכולוגיה דווקא הולכת טוב עם ביולוגיה, אין לכם אפשרות לקחת עצמאית את הקורסים שמציעים שם? אמנם לא אידאלי אבל עדיף מכלום, לדעתי.

Unicorn98

New member
תודה על העצה,

זה משהו שאני בהחלט מנסה לקדם כבר מספר שבועות, לקראת שנה"ל הבאה. מקווה שזה ייצא לפועל.

רגע רגע ...

יש קורסים כאלה גם בת"א? או רק בי-ם? *** ולא שכחתי אותך, עכשיו הולכת לכתוב לך מסר על כל התשובות שקיבלתי על שאלתך ההיא....

LastFlowers

New member
בוודאי

אני לא מכירה אף פקולטה למדעי החיים בלי לפחות קורס חובה לכתיבה מדעית באנגלית ברמת דוקטורט (וכאמור, יש כאלה שמציעות יותר מקורס אחד). בתל אביב יש בוודאות קורס חובה כזה בתואר שלישי. אני משערת שהוא קיים גם בפקולטות אחרות, שווה לך להכנס לשנתונים ולבדוק.

IamYou

New member
היי תודה, וגם מצאתי את התשובה

ב-select cases יש אפשרות לעשות בחירה רנדומלית של cases אבל תודה על המידע, לא ידעתי שיש באקסל כזו אופציה

למעלה