שאלה גיאוגרפית

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
שאלה גיאוגרפית

האם מחוז איפוישג IPOLYSAG נמצא רק בסלוביה או גם בהונגריה? הרי הנהר האיפוי הוא הגבול בין המדינות. אני שואלת את זה כי מצאתי בקטלוג מקוון של בית הספרים הלאומי ספר שנקרא "נר זיכרון לזכר יהודת איפוישאג והסביבה" וסבי וסבתי בהחלט מהסביבה אבל מהצד ההונגרי. מישהו מתמצא בגיאוגרפיה? מישהו מכיר את הספר? תודה מראש למשיבים.

ב:www.startlap.hu

אתר ענק! המקיף תחומים שונים ומגוון גדול של נושאים, בתור האמצעי בערך באמצע נמצא מדור המפות. שם תחת הכותרת 3500 (או מספר דומה9 יישובים, ניתן לאתר במנוע החיפוש הפנימי כל יישוב ולו הקטן והנשכח. כולל מפת המקום מפת היישוב, שם כבוד ראש הרשות המוניציפלית וכדומה. אני נעזר באתר הזה (גם) בחיפושי אחרי פנסיון ההולם את הצרכים שלי.

עב

New member
סליחה, אבל

אני לא דוברת הונגרית ולכן האתר לא עוזר לי. באופן פורמלי, רשמי, מדיני מחוז איפוישג הוא סלובקי. השאלה שלי היא האם באופן לא פורמלי, ההונגרים קוראים כך לחלק ממחוז נוגרד? זה הסמוך לנהר איפוי? כן, כבר ננזפתי בפורום שאני עקשנית, אבל בסוף אתם עוזרים לי ולכן אני מתעקשת שוב. תודה למשיבים.

B T1

New member
עב יקרה--למעשה הסמכות בארץ...

בנושאים שנוגעים בשטחים שדברו הונגרית הם בידי המוזיאון ההונגרי אשר בצפת. להם קשר שותף ועדכני עם הונגריה גם כיום. הם גם יודעים היכן לברר. בהצלחה.

עב

New member
המוזיאון הופך לאבן שואבת

טוב שהוא קיים. אני אבקר בו בתקווה למצוא מידע.

B T1

New member
את יכולה להתקשר אליהם.....

טלפונית, פקס או מייל. טומי-מנהל הפורום יודע גם את שעות הקבלה.

olee

New member
הי עב המוזיאון פתוח כל יום משעה

0900 עד 1300 טלפון 046925881 אנחנו במהלך ביקור אספנו את החומר כפי שכבר ספרתי לך ניראה לי שדרך טלפון קשה לקבל ממוזיאונים אינפורמציה מפורטת אם כי במידה ותנסי תקבלי בודאי תגובה.... שבוע טוב לך

תרשמי בבקשה, כיצד כותבים את שם

הישוב שאת רוצה לדעת עךיו פרטים, באותיות לטיניות, אם אפשר כפי שהיו כותבים ההונגרים, ואני אשתדל לאסף עבורך מידע. אגב אנחנו מכירים גם מפורום שורשים.

עב

New member
IPOLYSAG

זה שם של אזור ולא עיר (למיטב ידיעתי) מצאתי בקטלוג ספר שנקרא "נר תמיד: לזכר יהודי איפוישאג והסביבה" משנת 1994. באופן הגיוני נראה לי שהאזור צריך להיות על יד נהר IPOLY שמפריד בין סלובקיה והונגריה. באופן רשמי זה מחוז נוגרד. האם מחוז נוגרד מכונה גם איפוישאג, או האם כונה כך בעבר? והרקע לשאלה: הכפר שבו גרו סבי וסבתי היה על גדול נהר ה IPOLY. באתר "אבותינו" מצוין שהכפר הזה מופיע בספר זיכרון, אבל לא כתוב באיזה ספר. חיפשתי ביד ושם ולא מצאתי אזכור למקום. וחברי פורום שורשים משפחתיים חיפשו בבית הספרים הלאומי וגם הם לא מצאו. עכשיו פתאום צצה אפשרות חדשה. השאלות: יש אפשרות שמחוז נוגרד כונה גם איפוישאג על שם הנהר שעובר בו???? האם מישהו נתקל בספר שהזכרתי? תודה לסבא יעקב ולכל המשיבים המסורים מבטיחה להגיע למוזיאון בצפת, אולי לא ביום הרצל אלא ביום אחר לא משום שיש לי משהו נגד הרצל, נהפוך הוא, בני נולד ביום הרצל ואולי נחגוג יחד באותו יום. ואולי אפתיע אתכם ואבוא בכל זאת... תודה רבה למשיבים

בספרית Jewishgen רשומים 2 ספרים

הראשון:Michael Bar-on Szamosujvar, Iklod es kornyeke Tel Aviv 1971 השני : A.Asher,J. Gidron Ner Tamid lezecher yehadut Ipolysag vehaszviva 1994

טומי*

New member
עב מצאתי משהו בשפה האנגלית......

דף מידע על ערים שהמקום שאת מחפשת מופיע בו

עב

New member
יפה טומי!

כל הכבוד. גם עלית על אתר חשוב וגם אני יודעת עכשיו שיש שתי צורות לכתיבת השם: Ipolysag Ipolyszog והעיר המרכזית היא SAHY ללא ספק בצד הסלובקי של הנהר. ואני בצד ה"נכון", ההונגרי. אז אולי נוזכר בספר ואולי לא. בעוד שבועיים בערך אני שוב בירושלים, אכנס שוב ליד ושם לבדוק. כמו קודם, אני מבטיחה לדווח מה מצאתי. מי יודע, אולי עוד אנשים מתעניינים בנושא הזה??? אתם יודעים, מרוב כתיבת שמות הונגרים התחלתי ללמוד את צירופי האותיות.

טומי*

New member
קראתי עכשיו, על ההיסטוריה של.....

המקום: העיירה IPOLYSAG במחוז NOGRAD לא נמצא בהונגריה...אלה בצ'כיה. לפי האינטרנט ההונגרי לפחות

טומי*

New member
איזה קטע ....../images/Emo9.gif

המקום שאת מחפשת נמצא ממש ליד הכפר שאמא נולדה שם הנהר בסלובקיה IPOL הייתי בילדותי שם,לפני שעלינו ארצה

עב

New member
סלובקיה טומי, לא צ'כיה

כמו שכתבתי כבר קודם, מדובר בסלובקיה, ממש על הגבול מעבר לנהר. כיון שספר הזיכרון הוא על העיר והאזור (_לפי שמו), אני מקווה שהוא מזכיר גם את הצד ההונגרי של הנהר. סתם תקווה שכזאת. כנראה שאף אחד בפורום לא מכיר את הספר, אז אין ברירה, אלא לכתת רגליים ולעלות לירושלים. שם נמצא הספר ואז נדע הכל... לפחות למדנו גיאוגרפיה - נהר, ערים, כפרים...

למעלה