שאלה: גננת שי"ח

sharonie

New member
שאלה: גננת שי"ח

מה זה גננת שי"ח, במה היא מטפלת, ומי זכאי לה?

תירתיר2

New member
גננת שי"ח

מטפלת בילדים עם קשיים מיוחדים בתוך הגן. מדובר בקשיים מגוונים למשל- במוטוריקה עדינה, בשפה ותקשורת, ועוד. זה לא בא להחליף טיפולים פרא-רפואיים. ההמלצה לטיפול ע"י גננת שי"ח באה לדעתי מהגננת ו/או מהפסיכולוג של הגן. כל ילד מקבל פעם או פעמיים בשבוע, לזמן לא ארוך (נדמה לי שעה או שעתיים)

החורזת**

New member
גננת שי"ח שהיום אמורה להיקרא גננת

שילוב, היא גננת שמטרתה לתגבר ילדים בעלי צרכים מיוחדים ההמבקרים בגן רגיל. לרוב היא בעלת הכשרה בחינוך מיוחד והיא נודדת בין מספר גנים. היא אמורה לעבוד עם הילדים בתוך מסגרת הגן (למרות שיש הרבה גננות שעובדות במחסן או באיזה כוך אחר והעזרה היא פרטנית או בקבוצות קטנות של 3-5 ילדים, בדרך כלל 2-3 פעמים בשבוע. בדרך כלל גננת שי"ח עובדת עם ילדי גן חובה בלבד והסיוע מאושר לשנה אחת בלבד, אך שוב כמובן שיש גם יוצאים מהכלל. ההמלצה לגננת שי"ח ניתנת על ידי הגננת או הפסיכולוג של הגן והזכאות ניקבעת בועדת שילוב. חשוב לציין שעד ה- 31.5 בכל שנה יש להגיש לרשות המקומית עם העתק למשרד החינוך את רשימת הילדים שאושר להם הסיוע, אך יש רשויות שחורגות מכך.

ההכשרה של גננת שי"ח

זו גננת רגילה שעברה קורסים נוספים. אולי לפי התקן זו צריכה להיות גננת חנ"מ אבל מנסיון זה לא. היא עוזרת לילדים שמתקשים מעט ובשום אופן לא באה להחליף טיפולים פארארפואיים. מנסיון - לא הייתי בונה הרבה על גננת כזו. בכל אופן, הנסיון שלי לא היה משהו. מקוה שישנם גנים וישנן גננות שי"ח אחרות. שי"ח = שילוב ילד חריג. למרות שבפועל מדובר בגן רגיל ובילדים עם בעיות קלות יחסית.

Diana M

New member
זכאות לגננת שילוב

גננת שי"ח=גננת שילוב. בעלת הכשרה בתחום החינוך המיוחד. עובדת עם ילדים בעלי קשת רחבה של קשיים ולקויות. החל ממוכנות לקראת כתה א' ועד שילוב ילדים ילדים בעלי צרכים מיוחדים מורכבים יותר בגן רגיל. החל משנת הלימודים קרובה, בעקבות הרחבת חוק חינוך מיוחד ותוספת פרק ד'העוסק בשילוב בחינוך הרגיל, הזכאות של כל ילד תקבע בועדת שילוב על סמך מסמכים קבילים בלבד. הורה רשאי להגיש בקשה לקבלת שעות תמיכה בליווי מסמכים רלוונטיים (דו"ח פסיכולוגי, רפואי, התפתחות הילד וכו') במידה ובקשתו תדחה יוכל לפנות ולערער בפני ועדת ההשמה. הנחיות ברורות בנושא בחוזר המנכ"ל הקרוב. דיאנה

sharonie

New member
תודה לכולם.

האם סייעת צמודה יכולה להוות תחליף? האם הסייעות גם הן באות עם ידע בתחום החינוף המיוחד?

תירתיר2

New member
זה בכלל לא דומה !

גננת שי"ח נותנת מענה מצומצם מבחינת היקף העבודה עם ילד. סייעת צמודה מלווה אותו לאורך כל היום, או לפחות רוב הזמן. ילד שנעזר בסייעת צמודה, קשייו מן הסתם גדולים יותר מילד שמקבל גננת שי"ח. מבחינת ידע, לצערנו ברוב המקרים דווקא סייעות צמודות הניתנות ע"י עירייה אינן מקצועיות, מקבלות שכר מינימום ותחושת המוטיבציה שלהן היא בהתאם, (אני מניחה שיש גם יוצאות מן הכלל). אם ניתן שההורים הם אלו שיאתרו את הסייעת ויקבלו אישור עליה-זה עדיף בעיני, או לפחות לדרוש לראיין את מי שעתידה להיות סייעת כדי לראות אם יש על מה לדבר.

למעלה