שאלה גראפית - הצפנת הראסטרים (HATCH)

גולי מ

New member
שאלה גראפית - הצפנת הראסטרים (HATCH)

אני עובדת ב WCS, ראסטרים לפי נוהל מבא"ת בגלל קנה המידה וגודל התכנית, ב LAYOUT התכנית אינה מוצפנת, ואז הזוית של הראסטרים משתנה בהתאם. האם הנייר צריך להראות נכון או הקובץ? להערכתי בקובץ, ממספר טעמים: א. יש מקרא ב. בתכנית יש חץ צפון ומי שממש דחוף לו, יכול לסובב את התכנית בהתאם ולראות את הסימון לאשורו. ג. בעתיד, כשיעלו את כל התכניות בקובץ אחד ויעשו סופר-פוזיציה, יעלו הרי קבצים, ושם תהיה ההתאמה. האם אני צודקת?

הצפנת ראסטרים

גולי שלום. כרגיל, את שואלת שאלות מצוינות! המערכת המקוונת תסמן את הראסטרים בהתאמה לצפון בעוד שהמקרא יתייחס לצפון כאילו הוא נמצא בחלקו העליון של הגיליון. אם כך, גם בעריכה הידנית כדאי להציג את הראסטרים כך.

גולי מ

New member
כרגיל, אני צריכה שיסבירו לי יותר לאט

על הנייר, המקרא יהיה מוצפן (כמו בחוברת נוהל מבא"ת), אבל גוף התכנית (מצב קיים ומצב מוצע) יהיו בהתאם ל UCS (כלומר בזוית)? זה לא יצור בלבול?

לאט

את צודקת. כך או אחרת, ברגע שחץ הצפון אינו מכוון למעלה אנחנו קצת מתבלבלים. העיקרון אומר שהצביעה תהיה בהתאם לחץ הצפון. המקרא שיך לגיליון ולא למודל ועל כן טבעי שיוצג בדיוק כפי שהוא מוצג בטבלת המבא"ת. במערכת מקוונת, זו שתערוך את התשריט בצורה אוטומטית ללא מגע יד אדם, תיצבע התכנית בדיוק על פי ההיגיון הנ"ל, מבלי יכולת להתערבות מצד עורך התכנית. בינתיים, עד שהעריכה היא ידנית, את יכולה להוסיף איזו כוכבית עם הערה כי הצביעה של המצב המוצע מותאמת לצפון.

למעלה