שאלה..דופק עבודה

Shaycus

New member
שאלה..דופק עבודה

קניתי שעון דופק של פולאר (ps3c) לפני כחצי שנה.. יש לי בעיה עם הדופק שהוא מראה כי זה לא מסתדר לי.. אני אסביר יותר טוב: רצתי לפני חודשיים 30 דקות בדופק ממוצע של 170.. שזה בערך 75-77% מהדופק המקסימלי שלי, אני לא בכושר טוב מאוד ככה שזה לא נראה לי הגיוני שאני רץ בכזה דופק ממוצע.. סתם לצורך השוואה, לפני חצי שנה עוד לפני שקניתי את השעון דופק הייתי רץ בקביעות מסלול של 4 ק"מ שהיה לי לוקח לי בתקופה טובה 17 דקות ובתקופה פחוות טובה 18 דקות.. כשרצתי לפני חודשיים בדופק ממוצע של 170, את הרף של ה4 ק"מ עברתי אחרי 22 דקות.. זה לא הגיוני שלפני חצי שנה רצתי בדופק של איזה 185-190.. לא? נגיד גם אתמול רצתי, 31 דקות, והפעם השעון הראה לי ממוצע של 177, זה ממש לא הגיוני שאני לא בכושר מי יודע מה טוב ואני רץ בקצב של מעל 85% מהדופק המריבי שלי.. גם לא נראה לי הגיוני שהשעון טועה כי זה פולאר וסך הכל זה שעון די חדש.. למישהו יש אולי הסבר? כי לי כבר נגמרו..

עד שמודדים לא יודעים

שלום רב, פשוט מאוד, כל עוד לא היה לך שעון רצת בקצב שהוא לא קצב אירובי ולפי הזמנים שאתה מתאר זו אכן ריצה מהירה מאוד! ברגע שאתה מכוון את עצמך לדופק אירובי הקצב כמובן נמוך יותר...זה די ברור. מה שחשוב לדעת כמובן זה מה הדופק המרבי האמיתי שלך ואז אפשר להשתמש בו כנקודת ייחוס אמיתית. בברכה,

למעלה