שאלה דחוף למביני עינין. שיפודי אינטריקוט מיוש

קלאמרי

New member
שאלה דחוף למביני עינין. שיפודי אינטריקוט מיוש

אינטריקוט מיושן קניתי אתמול 100ש' לקילו, האם להקפיא עד יום שלישי או להשאיר במקרר למטה? אין לי 0מעלות אלא 5מעלות מינימום בתא התחתון ,מה לעשות האם זה יתקלקל לי עד שלישי ??? קניתי מהר אני יודע
 

Gaus

New member
יש לי פתרון בשבילך, אבל הוא דורש התיחסות...

שים אותו במדף הקר ביותר אצלך הכי עמוק שאפשר, בצורה מסודרת וסגור הייטב כך שיהיה אטום ומבודד הייטב, בתוך מגש. שים מעליו שקית קרח סגורה הייטב. יש לדאוג לרענן את הקירח, לטעמי זה פעם ביום או משהו כזה... אתה יכול להקפיא קרח בשקית או בבקבוקים, ולהחליף.. זה יתן לך פתרון מעולה שיוודא שלא יתקלקל... לטעמי זה עדיף על הקפאה, מכיוון שקפאה פוגעת במרקם של הבשר, לבישול אורך זה לא קריטי, לעל האש זה לטעמי כן.
 

קלאמרי

New member
ניילון נצמד מעל זה מספיק מבודד?? ועל זה

את מלבן הקרח של הציידנית זה בסדר??? זה פשוט בא במגע ישיר על הבשר
 

Gaus

New member
מלבן קקח הוא לא מספיק קר לטעמי...

אבל זה פתרון טוב, אולי אפשר לשים אותו מתחת לבשר. אני הייתי שם קרח בבקבוק שקפא או בשקית סגורה הייטב ישירות מעל. זה היה נותן לי הרגשה הכי בטוחה יותר למקור קור של 0 מעלות. בעניין הניילון, זה חשוב שלא יהיה מגע עם האוויר, הריחות של המקרר, והמים שנמסים מהקרח במידה והוא לא סגור הייטב. אני הייתי סוגר אותו הייטב בניילון נצמד, לפחות 4 ליפופים, ואז בשקית נוספת צמוד וסגור חזק.
 

פוקסי99

New member
לדעתי לא צריכה להיות בעיה

אני לפני ליל הסדר ביום רבעי קניתי שוק כבש במשקל 4 קילו והחזקתי במקרר עד יום שני והיה נהדר בכל מקרה את יכולה להקפיא או לרכוש קוביות קרח לשים בכלי סגור כאשר הבשר עטוף בקביות ותכיני עוד קוביות להחלפה יש לשים את הבשר בשקית אטומה הייטב
 

צלשף

New member
אין צורך לאטום את הבשר

להחזיק את הבשר במדף העליון קרוב לקיר האחורי במגש חשוף במשך היום. ורק בערב לכסות בנילון למשך הלילה בבוקר להוריד את השקית וכך כל יום עד לשימוש מחזיק בצורה זו לפחות שבוע אם תסגור את הנתח כל היום והלילה הבשר לא ינשום ויתקלקל
 

Gaus

New member
תספר את התאוריה שלך למיליוני בשרים בוואקום..

בלי להעליב :) אבל החשיפה לאוויר מזרזת את ההתפתחות החיידקית, ומייבשת את הקרום החיצוני... לכן כל הבשרים מגיעים בשקיות ואקום, ומרגע פתיחת הואקום מתקצר להם משמעותית הזמן לשמירה במקרר. נכון ניילון נצמד זה לא וואקום, אבל זה הכי קרוב שאפשר להגיע באמצעים ביתיים (למי שאין מכונת ואקום). אני מוסיף על זה נסיון ליייצר ואקום ידני, ברור שזה לא באותה איכות ואקום, אבל ל4 ימים זה מספיק טוב.
 

צלשף

New member
אתה קצת מתבלבל ידידי

רוב הבשרים המוכנסים לווקום אלו בשרים מופשרים ולכן לאחר הפתיחה זמנם קצר בשר טרי לתקופה של עד שבוע יכול לחיות בשקט במקרר ביתי בלי שום טכנולוגיה והחשיפה רק שומרת על הבשר שאדם שניגר במשך הזמן יתייבש
 

Gaus

New member
אתה גם קצת מבולבל.. :)

נכון גם המופשרים בואקום.. מאותה סיבה.. תעמוד פעם בסופר ליד הדוכן של אדום אדום - טרי, ותראה איך זה מגיע לסופר, ואולי גם תנסה לקרוא מה כתוב על האריזה בעניין האריזה ופתיחתה. בברכה :)
 

צלשף

New member
מה אגיד אל תאמין לכל מה שכותבים

אני את הבשר שלי רוכש ישירות בבית המטבחיים וכותב מנסיוני האישי לעומת זאת אתה תעשה כראות עיינך בכל מקרה לבריאות וחג שמח
 

Gaus

New member
אכן, אני באמת נוהג כך, ולא מאמין למה שכתבת :)

נסיון חיים יש לכולנו... אני גם נוהג לקנות בשר טרי, לפעמים מאד מאד מאד.... אבל גם בסופר. חג שמח, בעיקר שיהיה בשר טוב, טעים ומוצלח.
 

קלאמרי

New member
חברה סטיתם מהנושא .הבשר מיושן!!!!

ומאתמול עד היום הוא היה במקרר חשוף ולכן התקשה קצת ,החלטתי על ניילון שרק הנחתי עליו ולא ניצמד הנחתי עליו קרחוני ציידנית ואני מקווה שיחזיק עדיום שלישי מישהו כבר נישא זאת מדובר בשיפודי אנטריקוט ולא בשוקי כבש
 
מה זה אומר - הבשר לא ינשום?

למה הוא צריך לנשום? המקרר הביתי מייבש, לא בטוחה שזה כדאי. באופן אישי הייתי מעדיפה להקפיא.
 

shlomoroded

New member
שמירה במקרר

יש קצת בילבול יש הבדל אם הבשר הופשר- בואקום טוב ל4 ימים במידה והבשר טרי לא מופשר התוקף טוב עד 45 ימים זה בגדול (יש עוד כמה פרמטרים) אני ממליץ לשמור את השיפודים שקנית בשמן זית פלפל שחור גרוס וקצת עשבי תיבול השמן שומר את הבשר מייבוש לסגור בניילון נצמד במקום הקר ביותר תן לו חצי הקפאה ואז תשים במקרר.
 
למעלה