שאלה-דחוף-תודה

טומי1999

New member
שאלה-דחוף-תודה

למבינים: האם 95,000 דולר לדירת חדר בשדרות עמנואל הוא מחיר מוגזם???. דירה אוריגינלית על רחוב אמשטרדם, 35 מ"ר ברוטו, 30 נטו, זקוקה לשיפוץ רציני, חלוקה סבירה מינוס, שירותים+אמבטיה מרווחים, כיוון אוויר אחד: מרפסת הפונה דרומה, בניין משופץ לחלוטין. תודה רבה

קשה לדעת ... אנו לא מחירונים מהלכים

דירות זה לא מוצר סטנדרטי ובמיוחד לא דירות חדר שהן נדירות יחסית. בכדי לענות לך צריך לבדוק את הדירה ואת המחירים בסביבה (אפילו לא כתבת באיזו עיר מדובר). שמאי מקרקעין יוכל לתת לך חוות דעת מקצועית מוסמכת.

דובי123

New member
מה שטחה בפועל? ומה עלות השיפוצים

האם יש חניה צמודה מה מצב הצנרת וכו? אין מרפסת? אין חצי חדר? [הפרדה בין שינה ל"סלון" ] אח"כ ניתן יהיה להתיחס

טומי1999

New member
לדובי 123../images/Emo13.gif

אין חניה צמודה, צנרת: לא הוחלפה כנראה מאז בניית הבניין (9 דיירים רובם קבועים) בשנות ה-50-60. ישנה מרפסת הפונה לכיוון דרום שטחה כ-6 מ"ר. אין הפרדה בין שינה לסלון. בפועל שטחה 30 מ"ר. עלות השיפוצים כ-10000 דולר-הערכה גסה. תודה רבה!

דובי123

New member
תשובה [בהסתיגות מה]

ראשית אבהרה: אינני מתמצא יותר מדי במחירי דירות יד שניה באזור וע"כ נא לקחת את האמור מטה בהתאמה הנדרשת כאשר נדרשת 1. לאור מה שהנך מתאר אני מניח שהוצאות השיפוץ גבוהות יותר מהנקוב 2. אני מניח שהדירה בקומה א´ ולא דירה אפלה בקומת קרקע 3. המיקום הוא מיקום טוב [זאת מידיעה
] 4. דירות חדר יש מעט בכלל ובקומה א´ בפרט 5. התוצאה של זה שדירות חדר יכולות לקבל מחיר גבוה בהרבה פר מטר יחסית לדירות אחרות 6. לדעתי עליך לקחת בחשבון לפחות 20K$ לשיפוץ 7. דירות 2 חדרים הדורשות שיפוץ תוכל למצוא גם ב140-160K4 ע"כ אם הדירה היא למגוריך והמקום מוצא חן בעינך וזהו מירב התקציב שעומד לרשותך [אחרת ההמלצה היא לקנות לפחות 1.5 חדר] הייתי ממליץ על מו"מ במטרה לסגור משמע :המחיר איננו בשמים , דירה שרוצים שווה גם יותר מירה שלא רוצים, סיכוי למצוא דירה נוספת הוא קלוש וע"כ כדאי לסגור גם אם מעט גבוהה כמובן שלפני שרצים לסגור רצוי למנהל מו"מ אל תשכח להזמין אותנו לחנוכת הבית

למעלה