שאלה דחופב בקשר לקשירת צוואר

blumm1

New member
שאלה דחופב בקשר לקשירת צוואר

עברתי קשירת צוואר רחם ולאחרונה שומעת המון שזה כואב בטירוף להוריד את התפר, מה עושים יש לי שתי חברות שעברו מדורי גהנום עד שהסכימו לעשות בהרדמה, אני ממש פוחדת עוד 8 שבועות מורידים לי את התפר... ומה עם לידה הבנתי מתפתחת מהר מאד אחרי הסרת התפר, זה נכון? למי מכן יש ניסיון? ובבקשה, תענו לי.....

blumm1

New member
וגם הלחיצו אותי קצת בנוגע לכאב

היום רופאת הנשים שלי אמרה שהיו לה שתי לידות עם קשירה באחד מאד כאב ובשני לא, וחברה אחרת אמרה לי שלקח 4 שעות של כאבים ובסוף החליטו להרדים אותה למחרת... אני ממש פוחדת

תעשי כאן חיפוש על "תפר צווארי"

אני אמנם עדיין לא עברתי את התהליך הזה (לא התפירה עצמה ומן הסתם גם לא הסרת התפר), אבל שמעתי דווקא שהשד אינו נורא כל כך, ושבד"כ לא מקובל לעשות את זה בהרדמה מלאה. לגבי התפתחות לידה תוך זמן קצר, יש מקרים לא מעטים שבהם זה אכן קורה, בגלל עצם ה"התעסקות" במקום (בנות, זוכרות שאמרו לכן שלא צריך יותר מדי בדיקות וגינליות בסוף ההריון? אז זה למה...), אבל יש גם מקרים שבהם התפר הוסר בשבוע 35 והלידה הייתה רק בשבוע 38-39... זה מאוד תלוי בשאר התנאים. בכל אופן, שמונה שבועות זה המווווווון זמן (במיוחד בשלב ההריון שבו את נמצאת), אז כרגע לא הייתי מתעסקת במחשבות האלה, אלא בלהמשיך לשמור בחריצות. אני בטוחה שכשתגיעי לרגע הגדול של הסרת התפר, ההתרגשות מכך שאת קרובה כל כך ללידה טובה ושמחה
תמלא אותך ולא תשאיר בכלל מקום לפחד מה"פרוצדורה". מחזיקה אצבעות להמשך משעמם ורגוע, עתליה

בלואיז

New member
אז עשיתי חיפוש

וכולם מדברים על "חוסר נעימות". מעניין למה הכוונה...

בלואיז

New member
מצטרפת לפחדים

מישהיא יכולה לעדכן אותנו? בלום - כתבתי גם הודעה בפורום הריון מרובה עוברים. אולי שם ידעו לספק לנו תשובות. לי הולכים להוריד ממש עוד מעט (שבוע?) אז אם אוכל - אחלוק איתך מידע.

תפר

עברתי פעמיים בחיי תפירה. זה היה לפני שנים רבות. פעם לפני 28 שני ופעם לפני 25 שנים. הורדמתי בתפירה, אך בהוצאת התפר לא היתה הרדמה וגם לא אילחוש כל שהו. בהוצאת התפר לא הרגשתי דבר חוץ מאשר אי נעימות מסויימת שאכה דקות בודדות. אני מניחה שהיום כל הסיפור קל יותר עקב שינויים בטכנולוגיה וביידע בנושא הזה. אם זה מה שיכול לשמור על העובר, זה כדאי. בכלל, אם רופא מחליט על תפירה, מי אני שאתנגד. הרי תפירה באה לאחר כשל הריוני, או ממצאים מדאיגים. לא משחקים עם זה. אז לכל מי שיש לה פחדים או חששות. אין מה לחשוש. ובהצלחה שתהיה לכל מי שמייחלת לתוצאה המתוקה שמגיעה לבסוף.

קטיה 007

New member
אני נתפרתי פעמים

והמסקנה שלי היא שתלוי מי מסיר את התפר ולגבי כאבי הלידה לא יכולה לסייע

מותר להגיב? ניתפרתי פעמיים

בהריון הראשון הוצאת התפר היתה כרוכה באי נעימות וחוסר נוחות ילדתי כשבוע אח"כ בשבוע 38 בהריון השני זה כאב בטרוף כהגדרתך אבל צריך לקחת בחשבון שהתפר הוצא לאחר צירים ובעצם נוצרה בצקת בצוואר והתפר כהגדרת הרופאה (דר שימחן) ניקבר בבצקת זה לקח כרבע שעה עד שהוא הוצא ילדתי אחרי אישפוז של שבועיים תחת טיפול תרופתי למניעת לידה בשבוע 37 בתחלס מאוד לא נעים אבל ממש לא נורא לידה לא חייבת להתפתח מיד זה מאוד תלוי בנסיבות שבגללן בוצע התפר פתיחה יכולה וסביר להניח שתהיה בתוך 24 שעות או מיידי (זה מה שהיה אצלי)

למעלה