שאלה דחופההה

HODAYA1232

New member
שאלה דחופההה

יש לי חברה שיש לה ילד בן5 והיא מגדלת אותו לבד עד היום היא מספרת לילד שהאבא עובד רחוק ויחזור זה מה שהילד יודע עליו בלבד ראה אותו אולי פעמיים בחייו ודיבר איתו בטלפון מספר רב של פעמים כיום האבא ויתר על הילד ולא רוצה להכיר בו זה ההחלטה שאליה הגיע מה אומרים לילד? כי יגיעו השאלות שלו של למה אין טלפונים ולמה בסוף האבא לא הגיע מה עונים לילד כזה?

גרא.

New member
HODAYA1232,יש כאלה שיאמרו לך,לומר לו את האמת.

אבל לצערי היא קשה להבנה,ועוד יותר לקבלה ע"י ילד בן 5.בדרך כלל ילדים בגיל הזה,לוקחים עליהם את
האחריות לבך ומפתחים רגשי אשם בשלכך.במצבים כאלה,אני ממליץ על שמוש בביליוטראפיה,כלומר לספר
לילד שפור על ילד אחר הנמצא במצב אחר.ואז לדבר איתו על זה,לתת לו להגיב רגשית,ולהסביר כמה שאפשר.
ספורים מתאימים אפשר למצוא בכתביו של פרופ אלעד כהן,שהתמחה בתחום,בעקר כדי לחפש בספרו "לעוף
עם כוכב,אנטלוגיה של שני ספרים,הלאה בסיפורים מתאימים לכל מצב של ילדים.

לאט ובזהירות

גרא, השם של הפרופסור המלומד הוא אדיר כהן. היה לי העונג להיות סטונטית של האדם המיוחד והחכם הזה...
לגבי השאלה, לדעתי, אין ספק שהילד צריך לדעת את האמת. שאלת מליון הדולר היא באיזו דרך לספר לו, מה לספר לו וכן הלאה. לצורך זה אני הייתי ממליצה על הדרכה הורית לאם, כי מי שהכי נכון שתאמר לו זו אמו, שהיא כנראה האדם הקרוב לו ביותר וזו שאהבתה נתונה לו בכל מקרה. יחד עם זאת, מאחר והדרך שבה הדברים יאמרו לו היא נורא חשובה, חשוב לקבל הדרכה. יכול להיות שכלים של בבליותרפיה יכולים להיות כאן אופציה, אבל גם אז, בבליותרפיסט,צריך להנחות את האם ולא לספר לו במקומה. זו דעתי...

smile li

New member
לומר את האמת

ואם יש קושי - להיעזר באיש מקצוע לצורך הדרכה.
אני ממש לא בעד לשקא או להתחמק. ילד בן 5, במידה ותפקודו הקוגניטיבי תקין ואינו סובל מקושי רגשי משמעותי, צריך לדעת את האמת והאמת, למרות שהיא כאובה, צריכה להיאמר.
דווקא ההסתרות יכולות לגרום לילד לחשוב שהאב מתמחק ממנו בגלל גורמים שתלויים בו ולא באביו.
כן חשוב שהילד יפנים שהאב לא נוטש אותו בגללו ושהוא ילד מקסים וכן שפרט לאביו, אימו ויתר משפחתו לעולם לא ינטשו אותו.
אפשר לומר לילד שישנם אנשים שמעדיפים להיות לבד ולא לגדל משפחה וכזה הוא אביו. אין ספק שאילו היה מכיר את בנו היה אוהב אותו, אך קשה לו לחיות במסגרת משפחתית קרובה. המצב שונה אצל מרבית האנשים וכך למשל האם אוהבת את בנה אהבה עזה ולעולם לא תנטוש אותו.
אם הילד ישאל האם האב ישנה את דעתו, כדאי לענות: יכול להיות שכן, אבל יכול להיות שלא. נכון לעכשיו, האב רוצה להיות לבד. יתכן שבעוד כמה שנים שכשתהיה גדול, הדברים ישתנו.
בהצלחה!

למעלה