שאלה דחופהה לעו"ד שמבין

idani2222

New member
שאלה דחופהה לעו"ד שמבין

היי לעו"ד !!

יש לי 2 שאלות חשובות:

1. בניתי אתר עסקים פרטי לעיר שלי, האם מותר לי לעשות דומיין שהוא יהיה שם של העיר ? למשל..
www.petha-tikva.co.il

זה מותר ?

2. נניח ובעל עסק קנה אצלי שטח פרסום לשנה. בעלות סתם דוגמה 1000 שח.
ובניתי לו את הפרסומת/באנר והעליתי לאוויר לאתר. ותוך 10 ימים הוא מתקשר ביקש שאמחק ואחזיר לו כסף ( בגלל החוק החדש )
אני חייב להחזיר לו ??? או שהחוק לא מדבר על פרסומות לאינטרנט...

תודה מראש !!!!!

שאלה דחופה

זה מה לעשות כשהשותף שלך בורח עם הכסף שלך, או מה לעשות כשאתה חוזר הביתה ואתה מוצא פולשים בבית, או מה לעשות כשאשתך מבריחה את הילדים שלך לחו"ל. בשאלות שלך אין שמץ של דחיפות.
1. אין איסור לרכוש שמות מתחם שהן שמות של ערים, בין שאתה גר בהן או לא. בדוגמא שהעלית, יש שם שהוא בכלל שם של עיר אלא מילה שהיא במקרה הטוב שגיית כתיב שדומה לשם של עיר. יש כאלה שרכשו לא מעט שמות מתחם שמכילות שגיאות כתיב מכוונות מתוך כוונה שהגולשים שמחפשים את הכתובת הנכונה יגיעו לרוכש בטעות, איני יודע אם לזה התכוונת. אפשר לומר ששם המתחם הוא לא המבחן היחיד אלא צריך לבדוק גם מה עושים איתו, כלומר אילו תכנים/פעילויות תהיינה באתר וצריך לדאוג להודעה ברורה שמבהירה לגולשים שהאתר אינו קשור לרשות המקומית או לעיריה הרלוונטית.

2. צריך לבדוק מה חוזה הפרסום קובע.

idani2222

New member
עו"ד דורון זיסו תודה.. למה אמרו לי ש...

היי עו"ד דורון ראשית תודההה

1. שאלתי עו"ד שממתעסקת בתחום של אינטרנט
והיא אמרה לי שאסור לעשות אתר / שם של דומיין בשם של עיר. חוץ מלערייה או משהו.

אז בסוף מותר או לא ? לא הבנתי ...

2. לגבי הביטול פרסום.
אין חוק שאומר האם מותר או אסור ?

או .. האם אני יכול לכתוב לבעל העסק שמפרסם אצלי .
סעיף שאומר אין אפשרות ביטול ?? וזה נחשב חוקי ??

1. זה לא מה שהשופט זפט קבי בפס"ד עיריית קרית מוצקין ונגד פרידמן.
2. יש חוק שנקרא חוק החוזים (חלק כללי) תשל"ג - 1973 ויש חוק שנקרא חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) תשל"א - 1970. לפי המידע הדל והלא ממש ברור שאתה מסרת, איני יכול לדעת אם מדובר על סוג מיוחד של חוזה עליו חל איזשהו ד'ין מיוחד.

לדעתי אם הוא שילם וקיבל שירות

הרי שהוא לא יכול לבקש כסף חזרה על השירות שכבר ניתן לו.
אולי הוא יכול לבקש החזר על הימים שהוא שילם על הפרסום שלהם ועוד לא בוצעו, לאחר שביקש לבטל מכל סיבה.
אם הוא כבר קיבל את השירות ושילם עליו, לדעתי, הלא מלומדת, אין אפשרות, אפילו בלי שהחתמת אותו על חוזה, לבטל שירות שכבר ניתן לו.
אולי עו"ד דורון זיסו יכול לתקן אותי אם אני טועה
אבל ההגיון הבריא אומר שאפילו אם אתה לא מחתים אותו על כלום הוא לא יכול לקבל החזר על שירות שהוא כבר צרך (כלומר ימים של פרסום שכבר עברו).

בהצלחה,
אולי יהיה מעוניין לפרסם באתרך ברגע שיעלה לאויר.

ישנם מקרים

בהם סעד ההשבה אינו אפשרי.
גם צד לחוזה שקיבל שירות מהצד השני עלול להיות צד נפגע מהפרת חוזה ועשוי להיות זכאי לסעדים שאינם השבה, למשל פיצויים.
צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

למעלה