שאלה דחופה-אנא כנסו כולם!!!

greengrocer

New member
שאלה דחופה-אנא כנסו כולם!!!

שלום לכולם! בהמשך להתלבטויותיי בנושא לימודי עבודה סוציאלית התוודעתי אתמול לבעיה נוספת שניצבת בפניי-שוחחתי אתמול עם מישהי וסיפרתי לה שאני מטופלת בכדורים נגד דיכאון בעקבות בעיה מסויימת שסבלתי ממנה בעבר וכיום חל שיפור ניכר מאד במצבי אך עדיין אני לוקחת את הכדורים הללו.בעקבות זאת היא סיפרה לי שתנאי הקבלה למכללה בה היא לומדת(מכללת אלבאום לטיפול בקשיי למידה ותפקוד) כוללים גם הצהרה רפואית על כך שהמומעד לא מטופל או טופל בעבר בכל טיפול נפשי כלשהוא-השלאה שלי היא האם נכון ורלוונטי העניין גם לגבי תנאי הקבלה ללימודי עבודה סוציאלית או כל מקצוע "טיפולי" אחר כגון-פסיכולוגיה,קלינאות תקשורת וכו'?מאז אתמול העניין הזה מלחיץ ומטריד את מנוחתי מאד ואני לא מפסיקה לחשוב על זה!שאלתי היא גם לגבי קבלת אישור עיסוק במקצוע. אשמח לקבל מכם תגובות ואנא מכם השתדלו לענות במהרה כי הדבר מטריד אותי מאד!תודה מראש!

אין כל דרישה כזו

לא בחוג לפסיכולוגיה ולא בבית הספר לעבודה סוציאלית. לפחות לא היכן שאני למדתי. מעולם לא שמעתי שביקשו ממישהו אישור רפואי על מצבו כתנאי לקבלה ללימודים. אני מכיר אישית כאלה שטופלו בתרופות אנטי דיכאוניות ואחרות, לפני הלימודים ובמהלכם. איש לא שאל אותם והם לא סיפרו על כך לאיש. מלבד זאת אני מזועזע מהדרישה הזו. קשה לי להבין איך מסגרת שמכשירה מטפלים רואה לנכון לסנן "חולים". אולי מדובר במסמך שנועד רק להסיר מהם אחריות משפטית, אבל לא מהווה תנאי לקבלה ללימודים?

shooGS1

New member
../images/Emo127.gif

מעולם לא נשאלתי או נדרשתי למלא טופס כלשהו הנוגע למצבי הרפואי, גם באוני' ת"א וגם באוני' חיפה. אם אלבאום מצרפים שאלה כזו לטופסי קבלה, אני מניחה שיש כאן איזושהי הפרה מסויימת של זכויות אדם, לא?

אגי פז

New member
לא כדאי לקפוץ למסקנות נמהרות

כדאי מאד לבדוק מה בדיוק נאמר שם ובאיזה הקשר לפני שמסיקים מסקנות . כי ייתכן מאד שהדברים שצוטטו אינם מדויקים או שהוצאו מהקשרם... שבוע טוב, אגי

dardara

New member
גם לדעתי ,יש לבדוק את הדברים

בצורה יסודית ולא לחשוש או להלחץ איני חושבת שאם גוף מסוים שדוגל בשיטה כזאת או אחרת יציג שאלה כזאת למועמדיו ללימודים

swguy

New member
יכול להיות ש...

משהו ב"אני מאמין" של אלבאום כמקום עם אורינטצייה "אלטרנטיבית" לא מאוד מסכים למרשמים פסיכיאטריים (למשל ריטלין במקום השיטה שלהם לטיפול ב-ADHD)...

לא ידוע לי על דבר כזה

אני יודעת בוודאות שלומדים איתי כמה אנשים שנמצאים בטיפול ולוקחים גם כדורים פסיכיאטריים, ואף אחד לא שאל ולא התעניין בזה. בנוגע לפסיכולוגיה, אני יודעת בוודאות שבראיונות קבלה לתואר שני שואלים האם עברת טיפול פסיכולוגי ו/או פסיכיאטרי - אם כן עברת והפקת ממנה דברים חיוביים, זאת נקודה לזכותך ולא לרעתך.

למעלה