שאלה דחופה בבקשה

שאלה דחופה בבקשה

אני גרה בדירה שכורה מחולקת ולבעל הדירה שלי יש בית עסק מתחת לדירה שלי. הדירה מחולקת ל3 דירות. לכל שלושת הדירות יש מונה חשמל אחד שבעל הדירה מחלק את המונה בין שלושתינו ונותנן לנו אותו על דף נייר מודפס ללא חשבון החשמל עצמו. לאחרונה קיבלנו חשבון שחמל מנופח במיוחד שהוביל אותנו ל"חפור קצת" מתברר שהדירה רשומה כבית עסק ובעל הדירה עושה "עסקים" על חשבונינו הוא גובה מאיתנו תעריף בית עסק כולל מע"מ ומקבל החזר עליו מהמדינה כולמר הוא מרוויח פעמים, כמו כן בשום מקום לא רשום שהדירה הינה דירה אלא בית עסק וזאת הסביר את הסיבה שהוא מסרב לקבל צקים אלא מזומן..(הוא שלח אותנו פעם לפרוט צק למזומן!).. מישהו יכול לומר לנו מה אנו יכולים לעשות? יש כאן גנבה ברורה והוא מסרב לתת הסברים בתגובה שאנו "חולמים" (אנחנו זוג צעיר ושאר הדיירים אינם חוקים בישראל ולא יאמרו מילה) תוכלו להפנות אותנו למקום המטפל בנושא?

mstern

New member
תראי

קודם כל תכמתו את העניין במספרים. אם את חושבת שנגרמה לך כאן איזושהי עוולה, לכי לעו"ד והוא ינחה אותך. אם לא נגרמה עוולה, מה הבעיה?

א. תודה על התגובה

ב. נגארם לי נזק כלכלי. ג. כוונתי היתה שמלבד הנזק שנגרם, הלא זאת עברה? להסתיר בית מגורים במסווה של בית עסק על מנת להנות מהחזרי מס?

שיר ורד

New member
תגובה

לא נגרם לך נזק כלכלי למעט בחיוב חשבון החשמל. לגבי נושא זה, עליך לבדוק מה כתוב בחוזה ביניכם. ההגיון הבסיסי שלי אומר, שאם הסכמת לסידור של השתתפות בשעון חשמל עם מספר דיירים, את צריכה לקיים את ההסכם. אבל, חובתו הבסיסית של בעל הבית להעביר לך וליתר הדיירים, צילום של חשבון החשמל המקורי לוודא שהחיוב נכון והוא לא מרמה אותך. בדרך כלל, עדיף לדווח על השכרת דירה למגורים ולא על השכרת דירה לעסק, כי בהשכרת דירה למגורים פטורים מתשלום מס הכנסה עד לתקרה של כ 3000 שח בחודש, או שמשלמים 10% מס. בהשכרה לעסק משלמים מס שולי ולא פחות מ 30%. בנוסף דירה המשמשת לעסק חייבת בארנונה גבוהה יותר . עצם הדיווח על הדירה כמשמשת לעסק איננה עבירה. (הפוך , שימוש בדירה לעסק והצהרה שמשמשת למגורים זו בפירוש עבירה). אבל, נראה לי שבעל הבית שלך עובר כמה עבירות. 1. על פי החוק, אסור לאדם פרטי לספק חשמל תמורת תשלום. ייתכן והעובדה שהוא משתמש במונה אחד ומחלק את התשלום ביניכם, מהווה עבירה על החוק (צריך לבדוק את הנושא בחברת החשמל, אם זו עבירה הם ישמחו להתלבש עליו, כי אז יוכלו לחייב אותו להפריד את המערכת לשלושה שעונים, לגבות דמי ביקורת, חיבור למערכת החשמל ותשלום קבוע מוכפל פי שלוש). 2. אם הוא מבקש לקבל את התשלום במזומן ולא בשקים, כנראה שהוא כלל לא מדווח למס הכנסה על השכרת הדירה. אם זה כך, אפשר פשוט ללכת להלשין למס הכנסה, אם בעקבות זאת הוא יחויב לשלם יותר מס , ייתכן ואת זכאית לקבל אחוז מסוים (10 עד 15 אחוז) מתוספת המס שתיגבה ממנו. אם את רוצה להלשין עליו, תאספי קודם נתונים מדויקים - מה ההכנסה משכר הדירה שהוא מקבל מכל הדיירים, פרטים על שוכרים קודמים כולל תקופת השכירות ושכר הדירה וכדומה. נתונים אלו יעזרו למס הכנסה בגביית היתר ויקשו עליו לזהות מי הלשין עליו. 3. כנ"ל אם את ויתר השוכרים משלמים את עלות מחיר החשמל ובעל הבית מכניס את חשבון החשמל של הדירה להוצאות העסק, זו עבירה על חוקי המס והונאה לא רק של מס הכנסה אלא גם של המע"מ, מאחר ובינתיים לא אוחדו אגפי מס ההכנסה והמע"מ, צריך ללכת להלשין לכל גוף בנפרד. 4. כיום יכול בעל הדירה לרשום במס הכנסה שהדירה משמשת לעסק ולא לדווח על כך לעיריה, זה משחרר אותו מקבלת רישיון עסק ומתשלום ארנונה מוגדלת. ייתכן שפניה לעיריה עם מסמך המוכיח שהדירה רשומה במס הכנסה כעסק, תביא את העיריה לדרוש ממנו לקבל רישיון עסק וארנונה גבוהה יותר. כמו-כן, ייתכן ויתגלה שחלוקת הדירה לשלושה שוכרים נפרדים היא בלתי חוקית והוא יצטרך להעיף אותך ואת יתר השוכרים, או להשכיר לכם במשותף ואתם תתחלקו ביניכם בהוצאות.

תודה רבה!

הארת את עיני.. הוא גובה מכל אחד מאיתנו 360 דולר לחודש, ומסרב לקבל תשלום במזומן, יש לי חשבון חשמל שמראה כי זה רשום על בית עסק וגם הזמנתי טכנאי שיראה שמדובר בדירה ולא בית עסק, השאלה (ואני לא מעונינת בכסף מדינה או החזרים אלא רוצה לצאת מהדירה הזו), מה כדי לי לומר לו. כתבתי מייל למחלקת הונאת מע"מ או משהו כזה אך עדיין לא ענו לי. מה דעתך? ושוב תודה!

שיר ורד

New member
לא הצלחתי להבין אותך

האם הוא מסרב לקבל תשלום במזומן או שהוא מסכים לקבל רק במזומן? לגבי הטכנאי האם כוונתך לטכנאי של חברת חשמל? אם כן ואם תדווחי לחברת החשמל שבעצם בעל הבית משתמש בדירה למגורים ולא לעסק, יכול להיות שתגרמי לו לשלם בתעריף קצת יותר גבוה. יתכן גם, שאם בחברת החשמל יבינו שבעל הבית מוכר את החשמל למספר דיירים (כלומר הוא מחלק חשמל) ובמיוחד אם הוא גם גובה סכום נוסף (מה שקרוי עמלה או רוח למשווק) הם עשויים לתבוע אותו על הפרת החוק. בנוסף, הם עשויים לנתק את החשמל לדירה/עסק. אינני עו"ד ואף אינני מכיר את החוזה הספציפי שלך , כדי לדעת האם במצב זה, מפר בעל הבית , את ההסכם עמך. בכל מקרה, גם אם הוא ידע שבגללך ניתקו לו את החשמל, הוא לא יוכל להשתמש בזה כנגדך בהליך משפטי. אם מדובר באדם אלים ועבריין הוא יכול לנסות ולסחוט ממך (באמצעות איומים והפחדות) פיצוי על הנזק שגרמת לו. במקרה כזה, רק פניה למשטרה תוכל (אולי) להגן עלייך. אם הפקדת בידיו צק בטחון או שטר בטחון בסכום גבוה, תבדקי עם עו"ד מה לעשות, כי הוא עשוי לנסות לממש את הציק או השטר. תזכרי גם , שלעיתים רבות, מערכות הביורוקרטיה עובדות לאט. לכן תשמרי כל מידע ומסמך שיש לך בקשר לבעל הבית, כך שכאשר מע"מ, חברת החשמל או כל גוף אחר יזכרו לברר את הפרטים שהתלוננת אליהם, תוכלי להסביר את פנייתך ואף לא תסתכני באשמת דיווח שקר/ניסיון עלילה. תבדקי היטב מה כתוב בחוזה, בקשר לצורת התשלום (מזומן או המחאה וכדומה) וכן לגבי צורת התשלום עבור צריכת החשמל. אם הוא פועל בניגוד לחוזה, את יכולה לתבוע אותו בבית המשפט לתביעות קטנות או לסרב לשלם שלא בתהאם לחוזה, מה שיאלץ אותו לנסות לפנות לבית המשפט ולהוכיח שהוא אכן פועל על פי החוזה. דרך אגב, הרבה דברים עשויים להשתנות אם לא בעל הבית השכיר לך את החדר, אלא שהוא השכיר את כל הדירה לדייר אחד, אשר השכיר לך חלק מהדירה בשכירות משנה.

למעלה