שאלה דחופה בדיקת פניל לתינוק

DANAA111

New member
שאלה דחופה בדיקת פניל לתינוק

יש לי תינוקת בת שבועיים התקשרו אלי ממשרד הבריאות הבוקר ואמרו לי שבדיקת הדם שלקחו לילדבה יום אחרי הלידה לא יצאה תקינה (בדיקת פניל) ושעלי לקבוע תור בטיפת חלב כדי לעשות בדיקה חוזרת הם סירבו למסור פרטים ובטיפת חלב כבר לא עבדו. שאלתי היא מהי הבדיקה הזאת??? ואם היא לא תקינה מהן ההשלכות לגבי התינוקת??? אני מאוד חרדה ופוחדת ואין לי סבלנות לחכות עד מחר שיענו לי בטיפת חלב תודה מראש דנה

בדיקה לפנילקטונוריה

לדנה שלום, מצטערת על האחור בתשובה. אני מניחה שכעת יש בידיך תשובות מספקות . אם זה עדיין אקטואלי , תשובתי היא כזאת: מדובר בשתי בדיקות האמורות לגלות מוקדם קיום שתי מחלות הגורמות לבעיות בהתפתחות . בדיקות אלה נלקחות באופן שגרתי מעקב התינוק לפני שהוא עוזב את בית החולים בו הוא נולד. שתי הבעיות ניתנות לטיפול אם הגילוי והטיפול נעשים בזמן, האחת ע"י דיאטה מיוחדת, השניה ע"י תרופה דרך הפה. לרוב, הבקשות לביצוע בדיקה חוזרת הן עקב בעיה טכנית באופן לקיחת הבדיקה. רק במידה ושתי הבדיקות אינן תקינות יש להתייחס. כל רופא ילדים יודע במידת הצורך , להדריך ולהפנות על מנת שכל נזק לא יגרם לתינוקך . אני מאחלת לך שכל הבהלה תהיה מיותרת. דר' מילה ברק

למעלה