שאלה דחופה ביותר!!!

תירתיר

New member
שאלה דחופה ביותר!!!

בגן השפתי בו לומד בני (פדד קל) יש ילד עם הפרעות התנהגות חמורות ביותר, הכוללות אלימות פיזית קשה כלפי הצוות והילדים (חניקות, בעיטות, קללות נמרצות)בגן יש גננת וסייעת, ושתיהן אינן משתלטות עליו כלל. הגן לא מתפקד, והורי הילדים מדווחים על רגרסיה אצל ילדיהם במקום התקדמות. מה ניתן לעשות? האם ניתן לדרוש הצמדת חונכת/ סייעת לאותו ילד? המצב מגיע לידי כך שיש הורים שמעדיפים לא לשלוח את הילד לגן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה אומר החוק? למי ניתן לפנות? תודה.

Diana M

New member
אין חוקים למצבים כאלה

מצופה במצב כזה מהצוות שיפנה למפקחת על החינוך המיוחד ויבקש סיוע בהתמודדות. סיוע יכול להיות הדרכה מתאימה להתמודדות עם הילד בגן, מול ההורים ובקהילה. סיוע גם יכול להיות תוספת כח אדם לגן. אם ההורים אכן חושבים כי ילדיהם נפגעים על רקע של חוסר תקפוד בגן, אתם יכולים לפנות גם כן לפיקוח וגם לאגף החינוך ברשות המקומית אליה שייך הגן. ילדיכם זכאים לטיפול הולם ועל המערכת להמציא להם כזה בדרך כזו או אחרת. דיאנה

miri l

New member
אני מחזקת את דברי לבקש סיוע מיידי

שלום רב לך, במצב שתארת ילדי הגן סובלים , אבל לא פחות מכך, ואולי אף יותר - סובל הילד עצמו שנמצא במצוקה וזקוק לעזרה. לכן צריכה לבוא מצד הצוות בשתוף עם ההורים דרישה לסיוע בגן - כפי שאמרה דיאנה, בהדרכת הצוות, הורים... והגברת כח האדם במידת הצורך. אין חוק בעניין, אבל מניסיון במקומות אחרים - לחץ של הורים יכול להועיל בעניין של הוספת כח אדם מתאים כדי לטפל בילד כראוי. מומלץ ורצוי להפעיל לחץ בתאום עם צוות הגן. בהצלחה, מירי

touti

New member
בהחלט

אצל הבן שלי יש שני ילדים שנחשבים לבעייתיים יותר והצמידו להם חונכת צמודה, נדמה לי בת שרות לאומי. בהצלחה

למעלה