שאלה דחופה בנוגע לאבטלה ושאר ירקות

שאלה דחופה בנוגע לאבטלה ושאר ירקות

היי, באפריל האחרון התשחררתי לאחר שירות של בערך שנה וחצי בתור קצינה בקבע. עבדתי בכל מיני עבודות זמניות, חלטורות וכו... והחלטתי שאני די מתקשה עם העבודות הזמניות ואני מעדיפה לחתום אבטלה עד שאמצא עבודה יציבה ונורמלית שאוכל להחזיק איתה את הדירה ששכרתי. מה אני צריכה לעשות? לאן לפנות? לביטוח לאומי? ללשכת התעסוקה? אילו תלושי משכורת אני צריכה להביא איתי אם בכלל? של השירות שלי מקבע? יחד עם העבודות הזמניות? אמאלה... פעם אחת הגעתי לביטוח לאומי כדי לחתום אבטלה אבל זה היה כל כך מסובך שויתרתי והעדפתי להיות מובטלת ללא תשלום. בבקשה תעזרו לי... אני גרה בת"א ולא יודעת לאן לפנות ומה לקחת איתי. תמיד מגישים את הטפסים והכל חוזר חזרה כאילו היה מיותר עניין התביעה לאבטלה. תודה רבה!

לגשת לשרות התעסוקה.

ירשמו פרטייך וןיקבע לך היום בשבוע בו תצטרכי להתייצב. אח"כ או במקביל לגשת לקחת טפסים מביטוח לאומי. לא צריך לעמוד בשום תור, פשוט לקחת טופס תביעה לדמי אבטלה, למלא על פי ההנחיות,ולשים בתיבת השרות. בשנה הראשונה לשחרור מצה"ל פטורים מתקופת אכשרה. תצרפי את ת' השחרור שלך לטופס וזו. האם יש לך תלושי משכורת מהעבודות הזמניות שעבדת בהן

haimra

New member
לחיזוק דברי הגננית המקורית

אבטלה - חייל משוחרר/ בת שסיימה תקופת התנדבות חייל משוחרר משירות חובה, וכן בת שסיימה תקופת התנדבות בשירות לאומי של 24 חודשים לפחות, פטורים מתקופת אכשרה בשנה הראשונה, שלאחר השחרור או ההתנדבות. קודם לאבטלתך היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. דמי אבטלה ליום לחייל משוחרר וכן מי ששירת 24 חודשי התנדבות בשירות לאומי יהיו בסכום, לאחר הפחתה של 4%, של 110.14 ש"ח (החל ב-01.06.2006). חייל משוחרר וכן מי שסיים 24 חודשי התנדבות בשירות לאומי, הלומדים בהכשרה מקצועית, ישולמו להם דמי אבטלה ליום בסכום, לאחר הפחתה של 4%, של 109.82 ש"ח (החל ב-01.06.2006). חייל משוחרר וכן מי שסיים 24 חודשי התנדבות בשירות לאומי- ישולמו להם דמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורם, לתקופה של 70 ימים לכל היותר. על פי חוק הביטוח הלאומי משולם מענק חד-פעמי לחיילים משוחררים משירות חובה או לבנות שסיימו שירות לאומי (תקופה של 24 חודשים) ושעבדו במשך 6 חודשים מלאים בעבודה נדרשת. אגב ניסית לפנות בקשר לעבודה ללשכה להכוונת חיילים במשרד הביטחון.

למעלה